Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ποτέ μην μένετε σε ένα μέρος όπου κανείς δεν βλέπει την αξία σας.


Ποτέ μην μένετε σε ένα μέρος όπου κανείς δεν βλέπει την αξία σας.

Ένας πατέρας είπε στην κόρη του «Έχεις αποφοιτήσει με άριστα, να ένα αυτοκίνητο που αγόρασα πριν από πολλά χρόνια.

Είναι λίγο παλιότερο τώρα αλλά πριν σας το δώσω, πάρτε το στο κέντρο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και πείτε τους ότι θέλετε να το πουλήσετε και δείτε πόσα σας προσφέρουν για αυτό.

Η κόρη πήγε στον χώρο του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, επέστρεψε στον πατέρα της και είπε: «Μου πρόσφεραν 1.000 δολάρια επειδή είπαν ότι φαινόταν αρκετά φθαρμένο».

Ο πατέρας είπε, τώρα «Πάρε το στο ενεχυροδανειστήριο». Η κόρη πήγε στο ενεχυροδανειστήριο, επέστρεψε στον πατέρα της και είπε: «Το ενεχυροδανειστήριο πρόσφερε μόνο 100 δολάρια επειδή είναι παλιό αυτοκίνητο».

Ο πατέρας ζήτησε από την κόρη του να πάει τώρα σε μια λέσχη αυτοκινήτων και να τους δείξει το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, η κόρη πήρε το αυτοκίνητο στο κλαμπ, επέστρεψε και είπε στον πατέρα της: "Μερικοί άνθρωποι στο κλαμπ πρόσφεραν 100.000 $ για αυτό επειδή είναι ένα Holden Torana και είναι ένα εμβληματικό αυτοκίνητο και το αναζητούν πολλοί συλλέκτες".

Τώρα ο πατέρας είπε αυτό στην κόρη του, «Το σωστό μέρος σε εκτιμά με τον σωστό τρόπο», Αν δεν σε εκτιμούν, μην θυμώνεις, σημαίνει ότι βρίσκεσαι στο λάθος μέρος. Αυτοί που ξέρουν την αξία σου είναι αυτοί που σε εκτιμούν. 

Ποτέ μην μένετε σε ένα μέρος όπου κανείς δεν βλέπει την αξία σας.

Άντε γεια παλιοί μου ‘’φίλοι’’

Σ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει να έχουμε την εκτίμηση του Θεού πρώτα...