Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των πεσόντων στην Χαβαρόβρυση

Με την παρουσία συγγενών και πολιτών από όλη την Ηλεία

Τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των πεσόντων στην Χαβαρόβρυση

Με ένα σεμνό μνημόσυνο στο εικονοστάσι που έχει δημιουργηθεί στην θέση Χαβαρόβρυση, επί τις Επαρχιακής Οδού Αμαλιάδος-Σιμόπουλου, τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2024 η μνήμη των 32 πεσόντων του Αποσπάσματος Παπανικολόπουλου.

Το τρισάγιο τέλεσε ο εφημέριος Χαβαρίου π. Δημήτριος Αστερής, συνοδευόμενος από τον ψάλτη και τ. Δημοτικό Σύμβουλο Ήλιδας κ. Πέτρο Πυλαρινό. Τα ονόματα των πεσόντων ανέγνωσε ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Γεώργιος Κουρκούτας. Για το χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν σε αυτήν την τραγική σελίδα της μεταπολεμικής Ιστορίας της Ηλείας αναφέρθηκε ο ιατρός και τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αμαλιάδος κ. Διονύσιος Δρακόπουλος. Ο κ. Δρακόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πορεία των δραματικών γεγονότων από την έναρξη του Πολέμου το 1940 και την Κατοχή και στο πώς η αντίσταση κατά των Κατακτητών εξελίχθηκε σε μία σειρά πράξεων προδοσίας και εγκλημάτων.

Οι συμμετοχές….

Εκ μέρους των συγγενών κατέθεσε στεφάνι ο κ. Θεόδωρος Παπανικολόπουλος, ανιψιός του Υπολοχαγού, ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την προσπάθεια που κάνουν για διατήρηση της μνήμης, ενώ το παρών έδωσε και ο ανιψιός του πεσόντος Σεμπέκου Νικολάου Αθανάσιος.  Το παρών πέραν των άλλων έδωσαν ο τ. Αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Σπύρος Τζουλέκης, ο αξιωματικός ΠΑ ε.α. κ. Γ. Θανασάς, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ε.α. κ. Σπύρος Κορίζης, ο συνταξιούχος Αστυνομικός κ. Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος, οι απόστρατοι Χρήστος και Γεώργιος Μπερούκας, οι εκπαιδευτικοί Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος και Πέτρος Μανιάτης,  ο Υποπλοίαρχος ε.α. κ. Ιω. Αδαμόπουλος, ο εκπρόσωπος της Λέσχης Αλεξιπτωτιστών κ. Κώστας Τσιχλιάς κά.

Η εκδήλωση έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην των Ηρώων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: