Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Ταξιδεύοντας στο Μακάο







Το Μακάο (ή Μακάου) αποτελεί σήμερα μια ειδική διοικητική περιφέρεια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Μέχρι το 1999 ήταν η υπερπόντια κτήση της Πορτογαλίας στην Κίνα και αποτελούσε την παλαιότερη ευρωπαϊκή αποικία εκεί, μιας και χρονολογείται από τα μέσα του 16ου αιώνα. Στις 20 Δεκεμβρίου 1999 η διοίκηση του Μακάο μεταβιβάστηκε από τους Πορτογάλους στη Λ.Δ. της Κίνας και η Κίνα απέκτησε ξανά εθνική κυριαρχία επί του Μακάο. Σήμερα, μαζί με το Χονγκ Κονγκ, είναι μία από τις δύο διοικητικές περιοχές ειδικού καθεστώτος, όπως επίσημα χαρακτηρίζονται.
Το Μακάο βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας, νότια της Καντόνας, στη δυτική πλευρά του Δέλτα που σχηματίζει ο ποταμός Περλ και απέναντι από την πρώην βρετανική αποικία του Χονγκ Κονγκ. Περιλαμβάνει μια στενή χερσόνησο της κινεζικής επαρχίας Κουάνγκ-Τουνγκ και τα νησιά Τάιπα (Taipa) και Κολοάνε (Coloane).
Η πόλη Μακάο είναι σχετικά μικρή και καλύπτει σχεδόν όλη την ομώνυμη χερσόνησο. Μεταπολεμικά η πόλη και τα δύο νησάκια που βρίσκονται απέναντι γνώρισαν μεγάλη οικονομική ανάπτυξη χάρη στα τυχερά παιχνίδια, τα οποία στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ ήταν και εξακολουθούν να είναι απαγορευμένα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυταξιδεμένος είσαι. Την Ελλάδα την έχεις γνωρίσει έτσι όπως έχεις γνωρίσει την Ευρώπη και την Ασία; Και η πατρίδα μας έχει περίσσιες ομορφιές.
Μαίρη

Ανώνυμος είπε...

«Μα πουθενά τόση ομορφιά σαν την ΕΛΛΑΔΑ». Εγώ επιμένω Ελληνικά. Πάμε Ελλάδα…….

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά είναι και εδώ και στο εξωτερικό. Όταν υπάρχει καλή παρέα είναι όλα όμορφα.

Αριμαθαίος είπε...

Το να γνωρίζει κάποιος νέους τόπους και άλλους πολιτισμούς είναι καλό.