Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ήλθεν η άνοιξις και η ανθοφορία. - Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος


Ευελπιστούμεν ότι θα ανατείλουν ακόμη καλύτεραι ημέραι και δια την Αγίαν του Χριστού Μεγάλην Εκκλησίαν και δια την ομογένειαν. Υπεμείναμεν χειμώνα βαρύν. Ήλθεν η άνοιξις και η ανθοφορία. Αναμένομεν το θέρος και την καρποφορίαν. Απαναινόμεθα την έλευσιν φθινοπώρου καθ ὅ φθίνουσιν αι οπώραι και φρικιώμεν αναλογιζόμενοι νέον χειμώνα και «βοριάν που τ΄ ἀρνάκια παγώνει», κατά τον ποιητήν.
Ειθισμένοι βεβαίως είμεθα εις πειρασμούς και εις το «κινεζικόν» μαρτύριον. Ως άνθρωποι ασθενείς ευχόμεθα πολλάκις της ημέρας ίνα μη ο Κύριος εισενέγκη ημάς εις πειρασμόν. Αλλ όταν, Θεού παραχωρήσει, οι πειρασμοί έλθουν δριμύτεροι, τότε ακούομεν Ιακώβου του Αδελφοθέου του παραγγέλλοντος: «Πάσαν χαράν ηγήσασθε, αδελφοί μου, όταν πειρασμοίς περιπέσητε ποικίλοις, γινώσκοντες ότι το δοκίμιον υμών της πίστεως κατεργάζεται υπομονήν» (Ιακώβου 1, 2-3). Και ημείς ενταύθα ουσιαστικώς δεν ζώμεν, μόνον υπομένομεν.
Αφίνομεν τα πάντα εις το έλεος του Κυρίου, ω μέλει περί ημών. Η Πόλις ημών και Χριστούπολις είναι, και Θεοτοκούπολις και Αγιούπολις. Εν αυτοίς πάσι πάσα η ελπίς ημών εστι. Και ου ψευσόμεθα των ελπίδων.
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι είπαμε ότι τον έχεις τον Πατριάρχη μας;
Αδελφό;
είσαι υπερβολικός όπως πάντα άλλωστε.
Χάνεις το μέτρο συχνά.
δεν πειράζει.Μικρός είσαι στην blogiκή οικογένεια.
Θα μάθεις.
Άλλωστε φίλε μου κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος.
Και τα λέω αυτά ανώνυμε για μένα "Αναστάσιε" διότι δεν μπορεί να μην ξέρεις την βασική αρχη της επιβίωσης του blog της μη επανάληψης(4 ή 5 φορές) του ιδίου θέματος.
Φιλικά ένας bloger.
Μην το βάζεις όμως κάτω.
Θα μάθεις και εσύ όπως όλοι μας.
Σε χαιρετώ "Αναστάσιε" ανώνυμε.
Μια αυθεντία.

Ανώνυμος είπε...

H άνοιξη και η καρποφορία για το οικουμενικό πατριαρχείο πάντως θα έλθουν όταν ο ένοικος του Βοσπόρου εγκαταλείψει την όζουσα παπισμού νοοτροπία στη διοίκηση,όταν σταματήσει τους εναγκαλισμούς και τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς κι όταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αφουγκραστεί το ορθόδοξο αισθητήριο!Αλλέως θα κυριαρχεί ο χειμώνας!

Αναστάσιος είπε...

Αγαπητή «αυθεντία» bloger, σε ευχαριστώ για τα φιλόφρονα αισθήματά σου προς εμέ, τον «ανώνυμο Αναστάσιο». Οι συμβουλές σου πολύτιμες και αληθινές. Όμως, δεν μου είναι αναγκαίες, διότι δεν επιθυμώ να διαπρέψω ως bloger, προτιμώ να παραμείνω «μικρός».

Έφτιαξα αυτό τον χώρο για να δημοσιοποιώ σημειώσεις που αρέσουν σε εμένα. Πέραν τούτου ουδεμία επιδίωξη έχω.

Συν το χρόνο, προσήλθαν φίλοι αναγνώστες, που μου κρατούν συντροφιά. Τους ευχαριστώ!

Κάποιοι άλλοι, έσπευσαν να κοινοποιήσουν ως συνεργάτες τις δικές τους σκέψεις. Τους ευχαριστώ!

Δεν γνωρίζω πόσο θα διαρκέσει το ταξίδι μου αυτό στο διαδίκτυο . Ποτέ δεν προσπάθησα να αυξήσω την επισκεψιμότητα ανάλογα με το τι ζητούν οι άλλοι. Δεν έχω την ανάγκη να επιβιώσει το blog, θα συνεχίσω ως εκεί που εγώ το επιθυμώ.

Έχω ξαναγράψει ότι συντηρώ αυτό τον χώρο, ώστε να μην αισθάνομαι την μοναξιά κάποιων στιγμών, καθώς, και για να μην σπαταλώ τον ελεύθερο χρόνο μου στην δουλεία των παθών μου.

Από καρδίας εύχομαι στην δική σου «αυθεντία», να γίνεις μεγάλος, τρανός, και διαπρεπείς bloger, και ο Θεός να ευλογεί κάθε ευάρεστο σε Αυτόν έργο σου.

Ευχαριστώ για την αγάπη σου και τις υποδείξεις σου.

Ο δι’ εσέ «ανώνυμος «Αναστάσιος»».

Αναστάσιος είπε...

Αγαπητέ ευτυχώς που ο «ένοικος του Βοσπόρου», συνεχίζει με συντονισμένες προσπάθειες, μετά την άνοιξη που τώρα υπάρχει για το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας, να γευθεί επί των ημερών Του και την καρποφορία των κόπων Του.

Δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα κάποιοι, όπως τόνισε χθες και ο Γέρων Χαλκηδόνος Αθανάσιος «Και ούτω, εισπράττετε, Παναγιώτατε, καθημερινώς ουχί μόνον δόξας, διεθνείς αναγνωρίσεις, αλλά και πικρίας, απογοητεύσεις, ανιέρους, ασυστόλους αυτό τούτο επιθέσεις και τυραννίας, αι οποίαι καθιστούν, τον Σταυρόν, τον οποίον φέρετε με τόσον ενθουσιασμόν, ελπίδα, εγκαρτέρησιν και υπομονήν, έτι βαρύτερον και αβάστακτον.
Πολλά και "ασταύρωτα" τα έτη Σας Παναγιώτατε Δέσποτα.»

Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω.
Αναστάσιος

Ανώνυμος είπε...

Ελλάδα – Νότιος Κορέα 0-2 δυστυχώς δεν θα πανηγυρίσω σήμερα.
… και τώρα στα σχόλια….
Για αδελφό 7,16 δεν πάει να τον έχει γιατί ο Αναστάσιος είναι από Πάτρα και ο Πατριάρχης μας από την Ίμβρο. Τον έχει πνευματικό πατέρα όπως όλοι οι ορθόδοξοι. Το μέτρο ο Αναστάσιος μπορεί να το χάνει γιατί τρέφει μια συμπάθεια στον Θεσμό του πατριαρχείου και κατά συνέπια και στον κάθε Κωνσταντινουπόλεως. Όπως λέει είναι μικρασιάτης . Διαφωνώ ότι είναι μικρός στην blogiκή οικογένεια γιατί έχει παρουσία περίπου 17 μηνών αλλά δεν παραβλέπω πως έχει κάνει υπερβολικά νούμερα σε επισκέψεις. Μάλλον το χειρίζεται καλά το θέμα. Συμφωνώ ότι το ίδιο θέμα σε καθημερινή βάση όπως τις δύο τελευταίες μέρες είναι υπερβολή. Αλλά αποτελεί εξαίρεση και δεν το κάνει συχνά. Αναστάσιε ας ακούς και τις ανώνυμες αυθεντίες καλό σου κάνουν.
Ε.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας Αναστάσιε προφανώς δεν έχετε να καταθέσετε ουσιώδη αντιρρητικό λόγο στα όσα καταγγέλθηκαν περί παπικής νοοτροπίας στη δοίκηση από πλευράς του ενοίκου του Βοσπόρου.Χρησιμοποιείτε μόνον κείμενα εξαρτημένων από τον κο Βαρθολομαίο προσώπων εν οις και ο κοσμικότατος επίσκοπος Χαλκηδόνος!Ε,πάει πολύ τους εν χλιδή και πολυτελεία διαβιώνοντες Φαναριώτες να τους εκθειάζουμε κι όλας!

Ανώνυμος είπε...

Αφού φίλε ο Αναστάσιος σου είναι άγνωστος και ανώνυμος γιατί λες ότι είναι υπερβολικός όπως πάντα και χάνει το μέτρο συχνά. Τον γνωρίζεις για να λες αυτά. Μήπως τα ελατήριά σου δεν είναι και τόσο αγνά;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ BLOG ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη γι’ αυτό και οι αριθμοί πλασματικοί. Τι μας λες ρε φιλαράκο τι έχουν να κερδίσουν τα θρησκευτικά μπλοκ από αριθμούς πλασματικούς. Μήπως παίρνουν λεφτά από διαφημίσεις ή κρατικές επιχορηγήσεις. Και σένα η κακία θα σου μείνει μουλωχτό περιστεράκι μου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατριάρχης εκφράζει την αισιοδοξία του για κάτι καλύτερο στο Φανάρι και σεις από τις πολυθρόνες σας λέτε ανούσια πράγματα. Ο κάθε χριστιανός και έλληνας θα πρέπει στην καρδιά του και στην προσευχή του να έχει τον Πατριάρχη του Γένους μας. Μια ζωή θα τρωγόμαστε; Ξεπεράστε τα κόμπλεξ καλό θα σας κάνει.

ΥΔΡΑ είπε...

ΚΑΛΑ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΟΤΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ.ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ..