Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ιερός Ναός Παναγίας Μαζιώτισσας στην Σκιλλουντία.

Παναγία η Μαζιώτισσα (στην Σκιλλουντία) 
κειμήλιο οικογενείας π. Δημητρίου Αθανασόπουλου 

Περίπου στα 5 χιλ. ανατολικά από τα Κρέστενα της Ολυμπίας σε κατάφυτο ύψωμα είναι η Σκιλλουντία (Μάζη). Κάθε χρόνο την 23ην Αυγούστου η οικογένεια του πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Αθανασόπουλου τιμά την εικόνα της Παναγίας της Μαζιώτισσας στον Ναό που ο ίδιος έχει αναγείρει προς τιμή της Παναγίας μας.














5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ευλογημένη οικογένεια του π. Δημητρίου. Πλούσια πνευματική και κοινωνική δράση έχει να επιδείξει.
Και του χρόνου Αναστάσιε να αναρτήσεις ανάλογα φωτογραφικά στιγμιότυπα. Βλέπω με χαρά τον π. Δημήτριο να αποκαθίσταται η υγεία του.
Ωραία, και τα εγγόνια του με τα κομποσχοίνια στα χέρια τους!
Α.Κ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Δημήτριος γέμισε την Εγλυκάδα με Ναούς. Τώρα διαβάζω ότι είναι κτίτωρ ο ίδιος στον ναό αυτό. Να τον έχει ο Θεός καλά αυτόν και την πράγματι ευλογημένη οικογένειά του. Ο π. Δημήτριος είναι το υπόδειγμα του καλού κληρικού και του άριστου οικογενειάρχη.

Ανώνυμος είπε...

Η ζωή του π. Δημητρίου είναι αφιερωμένη στην Εκκλησία, την ενορία, και στην σπουδαία οικογένεια την οποία με την πρεσβυτέρα του Ουρανία ανέθρεψε. Ας τον έχουν ως πρότυπο και άλλοι πρεσβύτεροι στην ζωή τους.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε χρόνο να αξιώνει η Παναγία τον π. Δημήτριο να πανηγυρίζει στον ναό που με ευλάβεια έκτισε. Θαυμάζω στον π. Δημήτριο το ότι καλλιέργησε στα τέκνα του τις ιερατικές και μοναχικές κλίσεις. Είθε και τα εγγόνια του να συνεχίσουν την παράδοση του παππού τους.

Ανώνυμος είπε...

κ του χρονου!υγεια κ ευλογια απο την ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΩΤΙΣΑ!