Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Χειροτονία εις Πρεσβύτερο π. Παύλου Σπίνου εις Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Πατρών

Πλήθη πιστών κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Πατρών, για να προσκυνήσουν την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας και για να συμμετάσχουν στην Ευχαριστιακή Σύναξη την οποία τέλεσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ατλάντας κ. Αλέξιος ο Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου του Ναού π. Παύλου Σπίνου. Στην ομιλία του ο π. Παύλος Σπίνος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για την πατρική αγάπη που του έδειξε, και ανέφερε ότι από μικρό παιδί ήθελε να γίνει κληρικός και να διακονήσει την Εκκλησία του Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στον νεοχειροτονηθέντα τόνισε, ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις με τον αγώνα και την πίστη του να αναδειχθεί σε άξιο λειτουργό του φρικτού θυσιαστηρίου και οικονόμο της θείας Χάριτος, καθώς διακρίνεται για τον ένθεο ζήλο του, το ταπεινό φρόνημα και γενικότερα το εκκλησιαστικό ήθος του. Ενώ ανέπτυξε λόγους ς του Ιερού Χρυσοστόμου περί της αξίας της Ιερωσύνης.





Φωτογραφίες Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

Μπορείτε να παρακολουθήσετε  video από τη μετάδοση του Λύχνου το Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟY κατά την Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Χειροτονία Πρεσβυτέρου π. Παύλου Σπίνου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος της Ιεροσύνης του έως τέλους να είναι ο π. Παύλος.

Ανώνυμος είπε...

Υπόδειγμα κληρικού είναι ο π. Παύλος.
Άξιος.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Παύλος από νέο παιδί ξεχώριζε για την πηγαία ευγένεια και το ήθος του. ακόμα και σήμερα που τον βλέπω στο δρόμο ξεχωρίζει. Το μόνο που θα ήθελα να του ευχηθώ είναι να παραμείνει ο ίδιος.