Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

O Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τίμησε τον π. Γεώργιο Τζόλα εφημέριο Ψαθοπύργου Πατρών με το οφφίκιο του Οικονόμου


Όπως μας υπενθυμίζει το σημερινό Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, ο Κύριός μας αρχίζει το σωτήριον έργον Του από την θαλάσσια περιοχή της Γαλιλαίας. Αυτή την ευλογημένη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος διάλεξε να τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον παραθαλάσσιο Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ψαθοπύργου (κατά σύμπτωση ο Κορινθιακός έχει τις ίδιες διαστάσεις με την λίμνη Τιβεριάδος 60 χιλιόμετρα μήκος και 30 χιλιόμετρα πλάτος!).
Συλλειτούργησαν ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Πατρών Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές, ο εφημέριος του Ναού π. Γεώργιος Τζόλας, οι Διάκονοι Σεραφείμ Αργυρόπουλος και Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος.
Κόσμημα για την περιοχή ο Ναός, κατάσπαρτος με θαυμάσιες παραστατικές αγιογραφίες, καθαρός, ενώ τα Ιερά Αναλόγια διακονούν δύο νεαροί Ιεροψάλτες ικανοί γνώστες της βυζαντινής Μουσικής.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ΚΛΗΣΗ των πρώτων Μαθητών Του (ήσαν στο επάγγελμα αλιείς ) στη λίμνη Τιβεριάδος (ευρίσκεται στο νότιο μέρος της Γαλιλαίας) ΚΑΙ την άμεση ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ τους.
Και ολοκλήρωσε, καλώντας τους πιστούς να μην αρνηθούν τη Κλήση Του,  αν πραγματικά θέλουμε να ζούμε μέσα µας τη βασιλεία του Θεού, αν Τον θέλουμε και κυβερνήτη της ζωής µας.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον π. Γεώργιο Τζόλα με το οφφίκιο του Οικονόμου, για την διακονία του στην Εκκλησία του Σωτήρος Χριστού.  
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!
Είναι από τους ευλαβέστερους ιερείς.
Του αξίζουν και ανώτερα.

Ανώνυμος είπε...

Ο παπά Γιώργης γράφει την δική του ιστορία στον Ψαθόπυργο. Είναι αγαπητός και δραστήριος κληρικός. Το ότι είναι Ψαθοπυργιώτης και είναι αποδεκτός τα λέει όλα. Δίκαια του άξιζε αυτή η διάκριση από την Εκκλησία. Ο Μητροπολίτης φροντίζει να τιμάει τους καλούς κληρικούς.

Ανώνυμος είπε...

Τα καλοκαίρια εκκλησιάζομαι στον Ψαθόπυργο. Ο π. Γεώργιος είναι παραδοσιακός λειτουργός και μάλιστα καλλίφωνος, το κήρυγμά του πάντα ωφέλιμο, και ποτέ βαρετό. Μου έχουν πει ότι και ως Πνευματικός είναι διακριτικός και με πνεύμα αγάπης.
Άξιος να είναι της τιμής που ο Επίσκοπός του πρόσφερε.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος να είναι της τιμής.
Μην ξεχνά όμως ότι η μεγαλύτερη τιμή είναι η αγάπη του ποιμνίου του. Έως τώρα την έχει. Του εύχομαι να παραμείνει ο ίδιος ώστε να τον αγαπούν οι ενορίτες. Να είσθε καλά πάτερ μου και να χαίρεστε την καλή σας οικογένεια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ! ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

Σεμνός, ταπεινός και καλλιεργημένος πνευματικά είναι ο π. Γεώργιος. Χάρηκα για την αναβάθμισή του και εις ανώτερα.