Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Να μη περάσει ο βαρβαρισμός.

Στη σημε­ρινή βαθιά οικονομική κρίση, που βυθίζει το λαό μας στη φτώχεια και τη νέα γενιά στην ανεργία και στην απόγνωση, η απαξίωση και η απόρριψη της πολιτικής ηγεσίας και των άξιων, εγκυμονεί απρόβλεπτους κινδύνους. Και όμως ο τόπος αυτός γνώρισε ηγε­τικές φυσιογνωμίες, αγωνιστές μέχρι θανάτου στην ιερή έπαλξη της αλήθειας και του καθήκοντος, που προτιμούσαν να θυσιασθούν, για να μην υποκύψουν στην ατίμωση και τον ηθικό εξευτελισμό. Ήσαν οι άνθρωποι, οι ειλικρινείς, στρατευμένοι να φρουρούν Θερμοπύλες, για να μη περάσει ο βαρβαρισμός.

Περιοδικό "ΖΩΗ"

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Βαρβαρισμός έχει περάσει. Και αυτοί που τον ξορκίζουν είναι υποταγμένοι σε αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις. Έγραφε ο μέγας ποιητής μας Κ. Π. Καβάφης. Και παραπάνω έγραφε: Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα, και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν. Λοιπόν αυτοί είναι οι Βάρβαροι που μπήκαν στην Ελλάδα μας και μας διαβεβαίωναν ότι φέρνουν τον νέο ευρωπαϊκό και αμερικάνικο πολιτισμό μετά το 50. Και τα θέρισαν όλα ιδανικά και αξίες. Τώρα η Έλληνες ζούνε εκτός Ελλάδας ως σύγχρονοι. Είναι οι «μετανάστες» που ζουν με την ψεύτικη εικόνα της Ελλάδας

Ανώνυμος είπε...

Θερμοπύλες δεν υπάρχουν πια ο Λεωνίδας σκοτώθηκε….
Τώρα υπάρχει η ολιγαρχία των 300 της Βουλής των υποταγμένων και οι παρατρεχάμενοι που ζουν από τον κρατικό κορβανά.
Οι ΒΑΡΒΑΡΟΙ είναι αυτοί που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και όσοι κυβέρνησαν ως κόμματα μετά την μεταπολίτευση.

Α. Γεωργόπουλος είπε...

Τότε ὁ Ἰησοῦς ἐλάλησε τοῖς ὄχλοις καὶ τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ λέγων:

Ἐπὶ τῆς Μωσέως καθέδρας ἐκάθισαν οἱ γραμματεῖς καὶ οἱ Φαρισαῖοι. πάντα οὖν ὅσα ἐὰν εἴπωσιν ὑμῖν τηρεῖν, τηρεῖτε καὶ ποιεῖτε, κατὰ δὲ τὰ ἔργα αὐτῶν μὴ ποιεῖτε· λέγουσι γὰρ, καὶ οὐ ποιοῦσι.

Οὐαὶ ὑμῖν, ……. ὑποκριταί, ὅτι καθαρίζετε τὸ ἔξωθεν τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ἐξ ἁρπαγῆς καὶ ἀδικίας.

ἰδοὺ ἀφίεται ὑμῖν ὁ οἶκος ὑμῶν ἔρημος. .........


ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω. ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν πουθενά βάρβαροι, ας ξυπνήσουν όσοι ζουν με τον μύθο της μοναδικής Ελλάδας. Τώρα πλέον όλος ο κόσμος είναι μια γειτονιά, και οι πολιτισμοί θα πρέπει να συνυπάρχουν. Δεν υπάρχουν έλληνες και βάρβαροι αλλά πολίτες του κόσμου άσπροι, μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Η σημερινή πολιτική ηγεσία με υπευθυνότητα φυλάει Θερμοπύλες και δίνει καθημερινές πολιτικές μάχες για την οικονομία της ρημαγμένης πατρίδας.

Ανώνυμος είπε...

Και χωρίς τους 300 τί θα έκανες φίλε 10,50; Καλύτερα 300 παρά η αναρχία της άμεσης δημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Όντως ο Βαρβαρισμός Έχει Περάσει το Θέμα είναι μην Άθελα μας Συμμετέχουμε και Εμείς.Ο θεός ας μας Φωτίσει Πραγματικά Όλους το Έχουμε Ιδιαίτερα Ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που τα λένε, δεν τα κάνουν. Ηγετικές φυσιογνωμίες δεν υπάρχουν πουθενά. Η κατάρρευση έχει αρχίσει. Στην Κύπρο την όαση την πνευματική την κλείσανε. Ας μην βλέπουν την πολιτική ηγεσία. Ας δουν την πνευματικοί μέσα στην οποία θεωρούν και τον εαυτό τους ότι είναι. Αλλά και οι πνευματικοί άνθρωποι βλέπουν πρώτα τα γρόσια και μετά την προσφορά….
Όλα για τα λεφτά; Αυτό είναι κατάντια αδελφοί.

Ανώνυμος είπε...

«Τι μας λέγουν τα οδοφράγματα των Αθηνών;»
Ρωτούσαν κάποιοι από το δημοσιογραφικό τους όργανο επί Χούντας την στιγμή που οι φοιτητές αγωνιζόντουσαν στο Πολυτεχνείο για «ψωμί, παιδεία και ελευθερία». Στήριξαν την ανώμαλη πολιτική εξουσία, με ομιλίες και άρθρα. Τότε που ήσαν κρέας και νύχι με την διδακτορική κατάσταση. Την Χούντα την θεωρούσαν δικιά τους. Τότε ανέβαζαν φίλους τους στο υπουργείο Παιδείας με τα όργανά τους, και κατέβαζαν όσους δεν προωθούσαν το περιοδικό τους και την ιδεολογία τους. Έφαγαν και οικονόμησαν φορολογικές απαλλαγές. Τώρα που η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τους έβαλε στο περιθώριο τολμούν και μιλάνε.
Εκπαιδευτικός

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι καλό ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος που δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαρί. Ευτυχώς που μιλάει αυτός. Διότι η σιωπή κυριάρχησε στην Αθήνα.