Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Φως ελευθερίας - Κώστας Τσιρόπουλος

Η σημερινή κοινωνία, με λυσσαλέα οργανωμένους, και αδίσταχτα λειτουργώντας, τρόπους, μας βεβαιώνει πως η ευτυχία του ανθρώπου βρίσκεται σε όσα ζώντας κερδίζει, σε όσα συσσωρεύει, υλι­κά και μη αγαθά, σε όσα απολαμβάνει και σε όσα του εγγυώνται ένα μέλλον άνετο απολαύσεων. Και του αποκρύπτει πως ο τρόπος αυτός του βίου δεν παρά­γει και δεν εγγυάται την ελευθερία του ανθρώπου. Διότι, αφού ο άνθρωπος είναι αναπόφευκτα ένας διαβάτης του κόσμου αυτού, είναι απαραίτητο και υπαρκτικά κρίσιμο να μην επιζητεί, ούτε και ν' απο­δέχεται δεσμά τέτοια που θα τον εμποδί­σουν, με μιαν ενδόμυχη, ιερή ωριμότη­τα, να οδηγηθεί, όταν έλθει η στιγμή, προς την έξοδό του από τον κόσμο αυτό.
Δεν είναι εγκαταστημένος εδώ, εί­ναι περαστικός. Και η ελευθερία του συνίσταται στο να χάνει όλα εκείνα, σταδια­κά, που τον εμποδίζουν να την απολαύ­σει, να την βιώσει με την ιερή εκείνη χαρά που ευλογεί ο Θεός, την χαρά του ελεύθερου πλάσματος, του αδέσμευτου, του αξιοπρεπούς και υπερήφανου που κα­τανίκησε την εκφοβιστική τυραννία του χρόνου και πως είδε φως ελευθερίας χά­νοντας όλα τα περιττά, τα σκιώδη, όσα τον εμποδίζουν να υψωθεί προς το μυ­στήριο του υπάρχειν πάνω από τον Χρόνο. Προς τον Θεό. 
Κώστας Τσιρόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι όλοι οι στοχαστές και διανοούμενοι της εποχής μας να σκέφτονταν όπως ο Κώστας Τσιρόπουλος τουτέστιν υπό το πρίσμα της αιωνιότητος!Δυστυχώς οι περισσότεροι απ αυτούς είναι δέσμιοι του ενδοκοσμικισμού και της σχετικοκρατίας!
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ