Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το Άγιον Όρος έχει ανάγκη από από Αγίους - Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος

Το μήνυμα, που παίρνουμε όλοι μας από την υπόθεση αυτή του Βατοπεδίου και του Ηγουμένου της, είναι, να μην χρησιμοποιούμε την Εκκλησία, τις Μητροπόλεις, τις Μονές ως πολιτικά γραφεία. Να μην κάνουμε την πίστη μας ιδεολογία εθνοφυλετικής προοπτικής. Να εργαζόμαστε ταπεινά, αθόρυβα, να έχουμε εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού. Τα πολλά χρήματα, που μπήκαν από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα στο Άγιο Όρος, δημιούργησαν μια άλλη κρίση, πού τη βιώνουμε τώρα. Το Άγιον Όρος δεν έχει ανάγκη από πετυχημένους Ηγουμένους αλλά από Αγίους. Αυτό θέλουμε από το Άγιον Όρος.
Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πρέπει να αναρτηθεί ολόκληρο το κείμενό του. Είναι πολύ αξιόλογο

Ανώνυμος είπε...

Οι δηλώσεις του συγκεκριμένου μητροπολίτη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μπορούν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον ατυχείς.Ενδεχομένως να έχουν και αρκετά στοιχεία αλήθειας.Πλην όμως στη χρονική συγκυρία που γίνονται ρίχνουν νερό στο μύλο των εκκλησιομάχων.Θα περίμενε κανείς ο σεβασμιότατος να κακίσει την παρά πάσα δικονομική έννοια και γέμουσα επικοινωνιακής σκοπιμότητας απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ στη δεδομένη στιγμή.Αυτό προέχει τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Άγιε Πέτρας έχεις δίκιο. Θα σου έλεγα και εγώ πως η Εκκλησία της Ελλάδος και της Κρήτης δεν έχει ανάγκη από πετυχημένους Δεσποτάδες αλλά από ΑΓΙΟΥΣ. Κάνε την αρχή και μετά ρίχνε την χολή.
Άγγελος

Ανώνυμος είπε...

Τα «πολλά χρήματα» σταύρωσαν και τον Χριστό.
Στο σπίτι μου δεν υπάρχει θέρμανση γιατί οι περισσότεροι ένοικοι είναι άνεργοι.
Στις εκκλησιές τα καλοριφέρ και τα φώτα είναι φούλ. Μετά οι καφέδες και τα παρεπόμενα άφθονα. Για ποιους αγίους μιλάνε. Οι άγιοι ήσαν σαν τον Χρυσόστομο που ζούσε την πενία και όχι σαν τους σημερινούς δεσποτάδες και παπάδες που είναι οι καλύτεροι σε σπίτια αυτοκίνητα και περιουσία.
Εγώ θέλω αγίους όχι στον άγιο όρος που δεν πάω αλλά στην ενορία μου και στην επισκοπή.

Ανώνυμος είπε...

Το να βάζει τον δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων ούτε ατυχές είναι ούτε σημαίνει ότι ρίχνει χολή. Μην εθελοτυφλείτε!
Αυτό χρειάζεται σήμερα η Εκκλησία και όχι να να κερδίζει παιχνίδια εντυπώσεων...

Ανώνυμος είπε...

Στην δική μας ενορία δεν έβαλαν χαλιά και η εκκλησία ήταν παγωμένη.Ούτε άνοιξαν καλοριφέρ.Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε και αναγκάστηκαν να βάλουν και χαλιά και θέρμανση.Και αυτό έγινε για την αγάπη προς το ποίμνιο αψηφώντας χαράτσια κ.α έξοδα [καθαρισμού χαλιών κ.λ.π].Οι καφέδες είναι στην κρίση του ποιμνίου.Ακόμη υπάρχουν φαίνεται χρήματα για μνημόσυνα και γιατί να μην τα κάνουν στην εκκλησία.Αν η ρευστότητα σταματήσει,θα σταματήσουν και οι καφέδες και ο καθένας θα φέρνει τον συγγενή του σπίτι του να τον κεράσει τον καφέ του συγχώριου.Φέτως η ενορία μας μοίρασε σε 300 οικογένειες δέματα που ήταν περισσότερα [τα πράγματα ]από πέρισυ.Αυτό σημαίνει ότι Ο Θεός δεν παραμένει θεατής στα γεγονότα.Ας ελπίσουμε ότι θα δώσει Ο Θεός να βγούμε από αυτή τη δυσκολία!πην

sinodiporos είπε...

Επίσκοπε και Μητροπολίτα τέτοιες ώρες ειναι στιγμές προσευχής και σιωπής γιατί έχουμε άστοχη διαπόμπευση του ράσου. Στο πρόσωπο του Ηγουμένου και του κάθε Εφραίμ εμείς οι ρασοφόροι πονάμε γιατι αντικρύζουμε τον εαυτό μας. Την ευχή σου.

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στο sinidiporo για το υπέροχο σχόλιό του!
Λ.Ν.

sinodiporos είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ. ΑΓΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ Λ.Ν. ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, τί θέλουν μερικοί;

Μήπως η αλήθεια δέν πρέπει να λέγεται;

Kαί γιατί να θεωρούνται "αιρετικοί" όσοι την λένε;

a

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος και ντροπή για τον Αγιο πέτρας.Αίσχος.