Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ηγούμενος Εφραίμ είναι το πρόβλημα για την Ελλάδα σήμερα; - Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

«Η απόφαση να προφυλακισθή ο Ηγούμενος Εφραίμ εξέπληξε, αλλά κυρίως ελύπησε τον ευσεβή Λαό μας.
Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι πλήττεται το κύρος του Μοναχισμού και της Εκκλησίας με ένα τρόπο που προκαλεί την κοινή λογική και το θρησκευτικό συναίσθημα, μάλιστα αυτές τις άγιες ημέρες που εορτάζουμε την Σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού.
Δικαίως ο καθείς διερωτάται. Ο Ηγούμενος Εφραίμ είναι το πρόβλημα για την Ελλάδα σήμερα; Αυτός είναι ο επικίνδυνος για την δημόσια τάξη και ασφάλεια;
Πόσοι επικίνδυνοι κακοποιοί και εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα;
Πόσοι αίτιοι πολλών δεινών για την Πατρίδα μας και την κοινωνία μας μένουν ατιμώρητοι; Τι πρέπει να υποθέσουμε, λοιπόν, μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση;
Δυστυχώς για όσους από την αρχή εμηχανεύθησαν και ετεχνούργησαν το όλο ζήτημα σχετικά με την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και ευτυχώς για τον Εφραίμ, η εν λόγω απόφαση δικαιώνει όλους εκείνους οι οποίοι από την αρχή εξέφρασαν επιφυλάξεις για την εν λόγω υπόθεση και επίστευσαν στην αθωότητα του Ηγουμένου.
Ο Ηγούμενος με τον σταυρό του αυτό, θα καταστή δυνατότερος ψυχικά και θα λάμψη περισσότερο πνευματικά.
Μετά τον Γολγοθά και την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη αψυχολόγητα και γι’ αυτό πρέπει να ανακληθή. Πιστεύομε ότι η Δικαιοσύνη θα αρθή στο ύψος των περιστάσεων».
Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Θράκη κυκλοφορεί επί χρόνια ένας ψευτοΜουφτής που υπογράφει ως Μουφτής. Γιατί η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν τον συλλαμβάνει;
Γιατί να την πληρώσει ο Εφραίμ και όχι οι πολιτικοί τους οποίους η Βουλή τους απάλλαξε;
Το κάστρο της «Δικαιοσύνης» έπεσε. Το μόνο που απομένει είναι επανάσταση κομουνιστικού τύπου. Άλλη μια φορά οι χριστιανοί αποδεικνύονται «κουραμπιέδες» που στοικά αναμένουν την Δικαιοσύνη να αποδώσει Δικαιοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Όντως το Πρόβλημα Μακάρι να ήταν Μόνο Εκεί Αυτό θα Ήταν το Λιγότερο.

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μητροπολίτες εκείνους που στηλίτευσαν την απόφαση του συμβουλίου εφετών επί τη βάσει της οποίας διετάχθη η προφυλάκιση του ηγουμένου της μονής Βατοπαιδίου π.Εφραίμ.Επίσης πολύ σωστά ο Κων/νος Μητσοτάκης τόνισε ότι και οι κρίνοντες κρίνονται.Κάθε ημέρα που περνά παγιώνεται σε πιστούς και άσχετους προς την Εκκλησία η πεποίθηση ότι η όλη υπόθεση της προφυλάκισης έχει περισσότερο πολιτικά και επικοινωνιακά χαρακτηριστικά παρά αμιγώς νομικά.Αποτελεί πάντως παρήγορο γεγονός ότι αντέδρασαν και συμπατριώτες μας που δε συμφωνούσαν με την πολιτική του καθηγουμένου.Κάκισαν το γεγονός ότι αποτελεί πρόκληση να προφυλακίζεται ένας κληρικός παραμονές Χριστουγέννων χωρίς να υφίσταται ουσιώδης λόγος.Ο εν λόγω ηγούμενος ούτε φυγόδικος είναι,ούτε φυγόποινος,ούτε έχει διαπράξει στο παρελθόν αδικήματα,ούτε ύποπτος φυγής τυγχάνει.Αν ήθελε να φύγει για να γλυτώσει θα παρέμενε στη Ρωσσία απ όπου επέστρεψε λίγες ημέρες πριν.Η απόφαση περί προφυλακίσεως του ηγουμένου είναι έωλη και προκαλεί ασφαλώς καθίζηση του κύρους της δικαστικής εξουσίας.
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ξέρεις τη μία όψη του νομίσματος. Για μάθε για την άλλη όψη 11:58, πόσες καταστροφές,λεηλασίες και σφαγές έγιναν στο παρελθόν με την επανάσταση που προτείνεις;
Δόξα εν υψίστοις Θεώ, και επί γης ΕΙΡΗΝΗ, εν ανθρώποις ευδοκία.

Ανώνυμος είπε...

είδησης, ελάχιστοι Αρχιερείς (ΑΙΣΧΟΣ "ΑΓΙΟΙ"!), ακόμα πιο ελάχιστοι πολιτικοί και βέβαια, χιλιάδες απλών πιστών, πήραν σαφή θέση υπέρ του Γέροντα Εφραίμ, καταδιωκώμενου από τα εγχώρια τσιράκια των αμερικανοεβραίων και λυσσασμένων χριστιανομάχων γραικύλων!

Εμείς αναρωτιόμαστε: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν οφείλει να πάρει άμεσα θέση για το θέμα;

Υπενθυμίζουμε, πως το Άγιον Όρος ανήκει στην δικαιοδοσία του: Επομένως, η συντονισμένη επίθεση των σιωνιστικών κέντρων εναντίον του, είναι επίθεση και εναντίον του Πατριαρχείου και ολόκληρης της Ορθοδοξίας!

Τι περιμένει λοιπόν; Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι η θέση του είναι λεπτή, αλλά με τη σιωπή του χαίρονται οι πληρωμένοι εχθροί της Εκκλησίας!

Ελπίζουμε να αφουγκραστεί τον πιστό λαό, που ήδη βράζει με την απροκάλυπτη επίθεση του αντίχριστου παρακράτους Χριστουγεννιάτικα, στην καρδιά της Ορθοδοξίας!

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Συμφωνῶ καί προσυπογράφω αὐτά πού σχολιάζει ὁ Σεβασμιώτατος.
Μεγάλη ὑποκρισία στήν ὑπόθεση, διότι ἄλλους τούς ἀφήνουν ἐλευθέρους πού ἀποδεδειγμένα ἐγκλημάτησαν σέ βάρος τοῦ Δημοσίου.
Ὁ Κύριος πολλές φορές ἐπιτρέπει τίς δοκιμασίες στά παιδιά Του γιά νά τά ἁγιάσει περισσότερο. Εὔχομαι ὅμως ὁ Πανάγαθος Θεός νά ἐλεήσει ὅλους, ὅσοι ἱεροκατηγοροῦν.
Μέ ἀγάπη Χριστοῦ
Νικόλαος Μεσσαλᾶς

Ανώνυμος είπε...

Kαλόν είναι να διαβάσετε την επιστολή του μητροπολίτη Πέτρας για το θέμα, στο Amen.gr.