Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στην Χριστιανική Εστία

Στην Χριστιανική Εστία Πατρών μίλησε σήμερα το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος σχετικά με το οδοιπορικό της Αγίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου για αγιασμό και ευλογία του Ρουμανικού Λαού.
Μετά την εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος συνέχισε το χρονικό με φωτογραφίες και προβολή από την παραμονή της Αγίας Κάρας στην Ρουμανία.
Την ομιλία του Μητροπολίτου μας σύντομα θα την παρακολουθήσουμε και από τον τηλεοπτικό Σταθμό της Μητροπόλεως Πατρών ΛΥΧΝΟΣ ο οποίος και κάλυψε την εκδήλωση.

Σας μεταφέρω την αντιφώνηση του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου προς τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ στον Πατριαρχικό Ναό:
" Μακαριώτατε Πατριάρχα Ρουμανίας κ. Δανιήλ.
Με πολλή χαρά και εσωτερική αγαλλίαση ευρισκόμεθα σήμερα κοντά σας, κομίζοντας τον ατίμητον πνευματικόν θησαυρόν, την Αγίαν και θαυματόβρυτον Κάραν του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων Αγίου Ανδρέου, προκειμένου να την προσκυνήση ο ευσεβής, ο φιλόθεος και φιλάγιος Λαός σας.
Συγχρόνως η συγκίνησή μας είναι μεγάλη, διότι ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας, επισκέπτεται και πάλι σωματικά τον τόπο από τον οποίο διήλθε και εδίδαξε το Ευαγγέλιο της σωτηρίας. Μαζί του και εμείς, συμπνευματιζόμενοι μαζί σας, με αγαπητούς εν Χριστώ αδελφούς Κληρικούς και Λαϊκούς, οι οποίοι αγωνίζονται μέσα στην Αγία του Χριστού Εκκλησία, προκειμένου να επιτύχουν τον Αγιασμό και την σωτηρία.
Σας ευχαριστούμε Μακαριώτατε, για την λαμπρά ευκαιρία που μας εδώσατε με την πρόσκλησή σας να έλθωμε στην ωραία χώρα σας, να προσκυνήσωμε τα ιερά σεβάσματά σας, να προσευχηθούμε στους Ιερούς Ναούς σας, να συνομιλήσωμε μαζί σας και με το θεοφιλές ποίμνιό σας."



Ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος με τον ιστολόγο

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια γιά τήν ὡραῖα ὁμιλία. Ἐμεῖς οἱ μακράν θά τήν δοῦμε στό λύχνο διαδικτυακῶς (ἐλπίζουμε).
Υ.Γ. Πόσα καθίσματα περίπου ἔχει ἡ ἐν λόγῳ αἴθουσα;

Ανώνυμος είπε...

Όλοι στην Χριστιανική Εστία
ΚΑΙ ο π. Νικόλαος ΚΑΙ ο π. Χρύσανθος ΚΑΙ ο διάκονος Ιερόθεος ...
Μπράβο, Μπράβο τους ...

Ανώνυμος είπε...

πλήθος κόσμου βλέπω. είναι ευχάριστο να πηγαίνει ο κόσμος να ακούσει ομιλία. το θέμα του Μητροπολίτη ενδιαφέρον. αυτά τα οδοιπορικά μας διδάσκουν. οι σλαβικοί λαοί έχουν μια ιδιαίτερη ευλάβεια. ελπίζω να μας δώσεις την διεύθυνση σύνδεσης ώστε να παρακολουθήσω από το ιστολόγιο την ομιλία όταν την βάλει το κανάλι της Πάτρας.

Ανώνυμος είπε...

Αν υποθέσω ότι στην 8η φωτογραφία ο κύριος με την πλάτη είναι ο αγαπημένος μας διαχειριστής του ιστολόγου μπορώ να πω ότι κάνει καλή παρέα γιατί όλοι νιώθουν ευχάριστα μαζί του.
Την ίδια ευχαρίστηση αισθάνομαι κάθε φορά που διαβάζω τις εξαιρετικές επιλογές που μας παρουσιάζει.
Αναμένω να παρακολουθήσω έστω και δια του υπολογιστή την ενδιαφέρουσα ομιλία του Μητροπολίτου Πατρών.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα σας πω κ. Ιστολόγε αλλά κ. Διευθυντά. Σας είχα Διευθυντή στο Οικοτροφείο της Εστίας. Έχω χρόνια να σας δω από κοντά και κινδύνευσα να σας γνωρίσω. Με πολύ σεβασμό και από αγάπη θα σας πω ότι πρέπει να φυγαδευτούν από πάνω σας 20 κιλά. Οι οικότροφοι σας αγαπάμε και θέλουμε η υγεία σας να μην κλονισθεί από το πάχος. Αν σας στενοχώρησα ζητώ συγνώμη. Επιθυμώ όμως ο Διευθυντή μου να επανέλθει στο βάρος του στην δεκαετία του 90 για το καλό του.
Με σεβασμό και αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να είναι 500 καρέκλες στην αίθουσα.
ΓΠ

Ανώνυμος είπε...

ο διάκονος Ιερόθεος ποιος είναι;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αναστάσιε κάποιος φίλος που σας αγαπά,εν προκειμένω ο ανώνυμος των 4:17μ.μ.,σας εξέφρασε εν πάση ειλικρινεία την ευχή να χάσετε βάρος.Ο υποφαινόμενος δεν πρόκειται να σας κάνει υπόδειξη καθόσον κείται εν τω αυτώ και ενδεχομένως εν πλείονι κρίματι!Πάντως αν σεις κι εγώ τυγχάναμε επίσκοποι τα εγκόλπια θα μας ταίριαζαν τέλεια!
Λυκούργος Νάνης

Ανώνυμος είπε...

Με το καλό και η ώρα η καλή !
ΑΞΙΟΙ !
ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΤΗ !

Ανώνυμος είπε...

κ.Κωσόπουλε ωραία η γραβάτα!

Τέλειααα...!!!

Ανώνυμος είπε...

θέλω και εγώ τον ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ με ΕΓΚΟΛΠΙΟ Αρχιερέως να τον ΔΩ. Ας πάει προς του Βοσπόρου τα νερά για να το πάρει. Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλος συνωστισμός

Ανώνυμος είπε...

Για τον κ. Νάνη δεν γνωρίζω. Για τον Αναστάσιο προτείνω δύο μητροπόλεις που του πάνε γάντι. Η μία είναι στην Γαληνότατη Βενετία για να ζει στην Φλωρεντία που του αρέσει και στην Ρώμη που πάει συχνά. Η άλλη στο Παρίσι το οποίο του πάει για το αριστοκρατικό ύφος που έχει.

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που διαβάζω!!!!!!1
Καλύτερα με γραβάτα στον Παράδεισο παρά με εγκόλπιο στην Κόλαση. Μην παίρνεις αέρα Αναστάσιε η κοιλιά δεν κάνει τον δεσπότη. Ούτε και να περάσει από το μυαλό σου. Τα χρόνια σου πέρασαν. Στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ περιμένουν πολλοί για σένα δεν υπάρχει θέσει.

Στον Κύριο Νάνη αν και δεν τον γνωρίζω, εύχομαι με το καλό….

Ανώνυμος είπε...

Την παρουσίασε χθες ο Λύχνος συγκινήθηκα με όσα άκουσα και είδα.

Ανώνυμος είπε...

Είδα την εκδήλωση στην TV και άξιζε τον χρόνο που διέθεσα. Έμαθα αρκετά για την εκκλησία της Ρουμανίας που ούτε που περνούσαν από το μυαλό μου.
Όσο για τα εγκόλπια νομίζω ότι ο Αναστάσιος θα διέθετε την μεγαλοπρέπεια της απλότητας αν γινόταν ιερέας και θα σκορπούσε την αγάπη και την χαρά του Χριστού στους γύρω του. Μήπως ήλθε η ώρα να σκύψει το κεφάλι προ της Αγίας Τραπέζης για την ιεροσύνη μη περιμένει να περάσουν τα χρόνια ως του μακαριστού π. Χριστοδούλου Φάσσου.