Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η Βυζαντινή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Χαράλαμπου Θεοτοκάτου Στον Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών

Επίκαιρη συναυλία Βυζαντινής μουσικής θα πραγματοποιήσει η Βυζαντινή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», στον Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ. ενόψει της μεγάλης εορτής του Πάσχα, με τίτλο «Τα Πάθη τα Σεπτά». Ο Βυζαντινός χορός θα ψάλλει, υπό την διεύθυνση του χοράρχη του, Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών κ. Χαράλαμπου Θεοτοκάτου, ύμνους Τριωδίου στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης και επιλεγμένα μέλη της Μεγάλης Εβδομάδος, στο δεύτερο.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία του ο διοικητικός υπεύθυνος της χορωδίας κ. Γεώργιος Βέργος, αναφερόμενος τόσο στα 7 χρόνια μουσικής πορείας και ιστορίας του χορού, που ξεκίνησε τις συναυλίες της από τον Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών το 2005, όσο και στον καινούργιο ψηφιακό δίσκο της χορωδίας που θα κυκλοφορήσει λίγο πριν το Πάσχα. Την συναυλία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα μιλήσει περί του «Θείου Πάθους».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λίγα τα χρόνια της παρουσίας της. Μεγάλη η προσφοράς της. Ο κ. Θεοτοκάτος καταξιώθηκε ως καλός δάσκαλος και σπουδαίος χοράρχης.