Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εννέα μητροπολίτες στέλνουν μήνυμα καταδίκης του ρατσισμού

Ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καθώς και των περιστατικών βίας κατά μεταναστών, εκπέμπουν ολοένα και περισσότεροι ιεράρχες της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας, απονομιμοποιώντας εκείνες τις φωνές, κυρίως από το χώρο της ακροδεξιάς, που επιχειρούν να εμφανιστούν ως «υπερασπιστές» της χριστιανικής πίστης την ίδια ώρα που στρέφονται κατά αδύναμων συνανθρώπων μας, όπως οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα.
Την αρχή έκανε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, μετά τα επεισόδια που έγιναν έξω από το θέατρο «Χυτήριο» στην παράσταση «Corpus Christi», στα οποία συμμετείχαν και στελέχη της «Χρυσής Αυγής».
Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, «η Χρυσή Αυγή διώκει τον Χριστό, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα των προσφύγων, των μεταναστών, ακόμα και των παιδιών».
«Μαύρη νύχτα είναι στην πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή», είχε πει.
Εν συνεχεία, ο μητροπολίτης κατήγγειλε ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από ακροδεξιούς που ενοχλήθηκαν για τη δημόσια παρέμβασή του, καθώς άγνωστοι τηλεφωνούσαν στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου της Σιάτιστας και εξύβριζαν με ακατονόμαστες εκφράσεις τον μητροπολίτη, ζητώντας του να σωπάσει εάν δεν θέλει να υποστεί τις «συνέπειες».
Ο κ. Παύλος επανήλθε πρόσφατα στο θέμα, τονίζοντας ότι η «Ορθοδοξία» της Χρυσής Αυγής με την πίστη, το βίωμα και την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου «είναι ευθέως αντίστροφες και αλληλοαποκλειόμενες».
Δηλώσεις κατά του φαινομένων ρατσισμού και βίας κατά μεταναστών, εκπέμπουν άλλοι οκτώ μητροπολίτες με δηλώσεις τους στον «Τύπο της Κυριακής».
Επίσης στο «Έθνος της Κυριακής» φιλοξενούνται ανάλογες δηλώσεις των μητροπολιτών Σιατίστης και Μεσσηνίας.
Ο ρατσισμός δεν συνάδει με τη διδασκαλία του Χριστού
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος καλεί τα μέλη της Χ.Α. να αφήσουν ήσυχους την Εκκλησία αλλά και τον Χριστό, τονίζοντας πως «η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι εναντίον των μεταναστών και των ξένων». «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι κανενός. Ουτε δεξιόστροφο ούτε αριστερόστροφο», προσθέτει.
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, τονίζει δεν συμφωνεί με την άποψη ότι μια μερίδα πολιτών μπορεί να υποκαθιστά το κράτος. «Ούτε δέχομαι τις βάναυσες συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες» λέει και υπογραμμίζει πως όταν κάποιοι ακραίοι τον ρώτησαν γιατί ταΐζει τους μετανάστες, τους απάντησε ότι «είναι εντολή του Ευαγγελίου». «Η πίστη ανήκει σε όλο το γένος των Ελλήνων», καταλήγει.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος αναφέρει πως «ο Χριστός δεν διαχώριζε ανάλογα με το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή την θρησκεία».
«Δεν μπορούμε να ρίχνουμε τους μετανάστες που εισέρχονται στην χώρα μας στον Καιάδα», επισημαίνει και ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, και τονίζει ότι «δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε στους ξένους σαν είναι κτήνη. Άνθρωποι είναι ανεξάρτητα των πιστεύω τους».
«Η Εκκλησία είναι κατά του ρατσισμού και της βίας» δηλώνει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος. «Είμαστε υπέρ της αγάπης, της πίστης και της ενότητας της κοινωνίας», προσθέτει και υπογραμμίζει πως «αρμόδια αρχή για την λαθρομετανάστευση είναι μόνο το ίδιο το κράτος και η Πολιτεία».

«Όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια μας» σημειώνει και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, τονίζοντας ότι δεν συμφωνεί με τα κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή, που δεν ασπάζονται την χριστιανική πίστη. «Πρέπει να φερόμεθα ως Χριστιανοί. Τα άκρα δεν ωφελούν» δηλώνει και υπογραμμίζει πως με το να βρίσκονται οι μετανάστες «στο δρόμο ή να ζουν σε άθλιες συνθήκες σε σπίτια-τρώγλες, τους καταδικάζουν».
Λιγότερη φασαρία για τη Χ.Α.και περισσότερη δουλειά, ζητά ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι «είμαστε όλοι παιδιά του Θεού» και κάνοντας λόγο για διαφήμιση της Χ.Α. από τα ΜΜΕ.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος» διερωτάται από πότε «οι αρχαιολάτρες και οι δωδεκαθεϊστές έγιναν ομολογητές και προασπιστές της πίστης του Χριστού; Πώς είναι δυνατόν να συνδυάζουν τη βία με το Σταυρό;»
Αναφερόμενος για τα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήριο», τονίζει πως «η συγκεκριμένη αντίδραση ήταν η μεγάλη ευκαιρία για να εκδηλωθεί η ακραία αυτή πολιτικο-θρησκευτική διαπλοκή, η οποία φαίνεται ότι κυοφορείτο στα σπλάγχνα της ελληνικής κοινωνίας από καιρό».
«Βρήκαν λοιπόν την "μεγάλη ευκαιρία" για να φανερώσουν το διπλό προσωπείο τους, το πολυεπίπεδο δηλαδή φαινόμενο του "συνδρόμου της Βαϊμάρης"», σημειώνει.
 
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κάποιοι από τους ιεράρχες μας τοξεύουν επιλεκτικά τα βέλη τους ενάντια στους νοσταλγούς του χιτλερισμού και του παγανισμού και αφήνουν στο απυρόβλητο τους θεράποντες του φασισμού της διαβόητης πολιτικής ορθότητας και του εθνομηδενισμού που πρωτοστάτησαν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης στους χυδαίους υβριστές του Θεανθρώπου; Μήπως επειδή κάποιοι απ αυτούς στοχεύουν στην καρέκλα της αρχιεπισκοπής και επιδιώκουν να τα έχουν καλά με το σύστημα;

Ανώνυμος είπε...

Μέρος του συστήματος είναι και αυτοί. Κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς.

Ανώνυμος είπε...

Με 100.000 παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες τον χρόνο, πρέπει να μιλάμε για εισβολή, όχι για μετανάστευση. Και είναι ζήτημα χρόνου να γίνουμε όπως οι Κόπτες στην Αίγυπτο. Οι συγκεκριμένοι ιεράρχες, είτε θέλουν να πάρουν εύσημα προοδευτικούρας και γίνονται οι χρήσιμοι ηλίθιοι των ισλαμο-αριστεριστών (Δωδώνης Χρυσόστομος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, οι γνωστοί ψευτοπροοδευτικοί μαϊντανοί...), είτε είναι αφελείς και ζουν απλά στην κοσμάρα τους.
Εμείς, πάντως, στην κοσμάρα μας δεν ζούμε, ούτε είμαστε ηλίθιοι....
Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Τόσο οι ιεράρχες όσο και οι πολιτικοί θα πρέπει να αναρωτηθούν σοβαρά εάν η άνοδος της Χρυσής Αυγής οφείλεται εν πολλοίς και στις δικές τους πράξεις και παραλείψεις.

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω ότι οι ιεράρχες, αντί να διαγκωνίζονται σε δηλώσεις "αντιρατσισμού" (που αφορούν στην αποδοχή εκ μέρους μας μουσουλμάνων εισβολέων), θα έπρεπε να προβάλουν στους ανόητους προοδευτικούρηδες το τεράστιο έργο που επιτελεί η Εκκλησία μας εδώ και χρόνια στον χώρο της Ιεραποστολής. Εκατοντάδες χιλιάδες αφρικανοί ορθόδοξοι αδελφοί μας έχουν βαπτιστεί, μπορούν να έχουν μία στοιχειώδη περίθαλψη, λίγο δροσερό νερό, ένα αναπηρικό καρότσι, ένα σχολείο, χάρη στη συνεισφορά πολλών πιστών χριστιανών της Ελλάδας. Η Εκκλησία είναι αντιφυλετιστική από την ίδια της τη φύση, δεν χρειάζεται οι ιεράρχες μας να πέφτουν στη λούμπα της προοδευτικάντζας. Ας το κάνει μόνος του ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με το γνωστό του ήθος και ύφος....
Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως!!!π

Ανώνυμος είπε...


ΜΗΠΩΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ;
========================

Ποιοί από τούς δύο άραγε, παίζουν Χριστιανικό Θέατρο;


Αυτή η διαμάχη πού τελευταία έχει ξεσπάσει μεταξύ ορισμένων Αρχιερέων καί τής Χρυσής Αυγής μυρίζει κάπως περίεργα καί γιατί όχι ίσως καί ύποπτα...

Οί θέσεις πού προβάλλουν αυτοί, οί κατά τά άλλα Σεβαστοί, αλλά Νεοπατερικοί ώς ακούγεται Ιεράρχες, στεκόμενοι πάντα στήν "αγάπη" καί στήν περιποίηση όλων τών μεταναστών ( Ισλαμιστών κατά βάση ) πού κατά εκατοντάδες χιλιάδες έχουν εισβάλει λαθραία στήν χώρα μας σπείροντας τον φόβο καί το έγκλημα, προδίδει μία μή επιτρεπόμενη άγνοια τών κινδύνων πού από αυτούς δημιουργούνται καί τήν υποστήριξη πού αυτοί χριστιανικά έστω παρέχουν...

Τό γεγονός ακόμη ότι οί δηλώσεις τών ιεραρχών αυτών επικροτούνται με πολύ χαρά από εχθρικά διακείμενες στον Χριστιανισμό εφημερίδες αλλά καί πολιτικά κόμματα, καί πού εν τούτοις γράφουν στά παλαιότερα των υποδημάτων τους καί Ευαγγέλια καί Καλούς Σαμαρείτες ( με τελευταία υποστήριξή τους τήν ανώμαλη καραγκιοζαρία στό "Χυτήριο"), δείχνουν ακριβώς ότι με τίς ατυχείς Ιεραρχικές δηλώσεις τους δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά νά βάζουν νερό στόν μύλο τής Αριστερής καί Συριζαίας αθεϊας πού είναι ο ίδιος ακριβώς με τής Χρυσής Αυγής αλλά από ένα άλλο δρομάκι...

Όταν λοιπόν οί Ιεράρχες μας από τούς Άθεους αυτούς παίρνουν εύσημα, τότε κάτι δέν πάει καλά σε όλη αυτή την ιστορία...

Έτσι λοιπόν, ούτε οί μέν τού κόκκινου φασισμού πού μισούν θανάσιμα τόν Χριστιανισμό καί πού έχοντας μία ματωμένη προϊστορία στην χώρα μας δεν θά έπρεπε κάν νά μιλάνε , αλλά ούτε καί οί δέ τού μαύρου φασισμού πού έν τούτοις "έρχονται νά βοηθήσουν τούς Χριστιανούς" αλλά ντυμένοι μέ κομματικά σύμβολα ( καί όχι ώς απλοί Χριστιανοί πολίτες), είναι τό κατάλληλο έδαφος πού επάνω του μπορεί να στηριχθεί ( άν υποθέσουμε ) η Θρησκεία μας...

Κι΄ αυτή η εικόνα πού τελευταίως είδαμε στό Αίγιο, τόν ιερέα να ομιλεί από το μπαλκόνι τών γραφείων τής Χρυσής Αυγής περιστοιχισμένος από μαυροφορεμένους οπαδούς της δεν ήταν ασφαλώς καί η καλύτερη.

Κι΄αυτό γιατί με κάτι τέτοια καί άλλα παρόμοια, μπαίνει μετά στό στόχαστρο γενικότερα καί η ίδια η Εκκλησία...
==================

Ο ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΚΑΙ 9 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ...

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος

Αυτό τό "ξεσήκωμα" ομάδας Ιεραρχών εναντίον τών "ρατσιστών", φασιστών, καί "κακών ανθρώπων " πού κυνηγάνε τούς λαθρομετανάστες" μας, χωρίς από την άλλη πλευρά να γίνεται καί ουδεμία μνεία γιά την μεγάλη εγκληματικότητα πού έχουν σπείρει στήν Ελληνική επικράτεια, ( ούτε ακόμη πώς η Ελλάδα Ισλαμοκρατείται καί ότι με τίς υπεργεννήσεις τους κινδυνεύουμε να γίνουμε μουσουλμανική χώρα) μέ την ανοχή παλαιοπολιτικών κομμάτων πού μερικά εξ΄ αυτών απειλούν πώς όταν έλθουν στήν Εξουσία θά επιτρέψουν ελεύθερα σε όλους τούς λαθρομετανάστες να γίνουν "Έλληνες" κάτοικοι, δείχνει ότι μερικοί Ιεράρχες μας, σεβαστοί κατά τά άλλα, δέν έχουν εν τούτοις βαθιά επίγνωση τού πού μάς οδηγούν κάποιες δηλώσεις τους καί πού δίνουνε αέρα γιά τα χειρότερα...

Έτσι λοιπόν αντί οί Ιεράρχες αυτοί να πάρουν τίς ποιμαντορικές ράβδους τους καί να κατέβουν οί ίδιοι έξω από το "Χυτήριο" γιά να υποστηρίξουν αυτοί ( καί όχι η κακή Χρυσή Αυγή... ) τούς διωκόμενους Χριστιανούς πού τούς είχαν τσακίσει στό ξύλο τά ΜΑΤ, βγήκαν εν τούτοις εκ τών υστέρων καί εκ τού ασφαλούς μέ όλες τίς παρακάτω δηλώσεις τους...

Ταυτόχρονα στόν χορό επικοινωνίας μπαίνουν καί κάποιες Εβραϊκές εφημερίδες. Γιατί άραγε ;

http://www.kivotoshelp.gr/Pages/kosmosNea.htm#9


anon