Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ὁ Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πρός τόν Πάπαν Φραγκίσκον

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ὁ Πατριάρχης πρός τόν Πάπαν

Ἡ Α.Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος ἐπί τῇ ἀγγελίᾳ τῆς ἐκλογῆς τῆς Α. Ἁγιότητος τοῦ νέου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου Α´ ἀπέστειλεν αὐτῷ θερμόν συγχαρητήριον Μήνυμα εὐχηθείς ὅπως ἡ θητεία του ἐπί τοῦ παπικοῦ θρόνου συμβάλῃ εἰς τήν εἰρήνην τοῦ τεταραγμένου κόσμου, τήν ἀνακούφισιν τῶν πτωχῶν καί τῶν πασχόντων, ὡς καί εἰς τήν προαγωγήν τοῦ διαλόγου ὑπέρ τῆς ἑνώσεως τῶν δύο Ἐκκλησιῶν.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.eglimatikotita.gr/2013/03/blog-post_3948.html

Εξαιρετικό άρθρο του π.Αναστασίου Γκοτσοπούλου

Ο Παπισμός είναι αίρεση.

διαβάστε το...

Ν.εανια.Σ

Ανώνυμος είπε...

Είναι οι γνωστές προσωπικές θέσεις του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου τις οποίες σε κάθε ευκαιρία τις διατυπώνει. Απέχουν οι θέσεις αυτές από τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Να μάθει και ο π. Αναστάσιε και εσύ Νεανία στην υπακοή της Αγίας Εκκλησίας και όχι στο προσωπικό θέλημα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι προσωπικές θέσεις ότι ο Παπισμός είναι Αίρεση;
Δε νομίζω.Για διάβασε καλά το άρθρο φίλε!

Ανώνυμος είπε...

Είθε η ευχή του Πατριάρχου της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μας, να γίνει πραγματικότητα.
Επιτέλους η πολυπόθητη ΕΝΩΣΗ, να λάβει σάρκα και οστά.
Να επιλυθούν οι διαφορές, και το Κοινό Ποτήρι, να γίνει προς δόξα του Τριαδικού μας Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Νεανία μην μπαίνεις σε χωράφια που δεν γνωρίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Νεανία άσε να υλακτούν οι κύνες του οικουμενισμού! Είναι σημείο κι αυτό των καιρών!

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑ...

Ευχαριστώ για την συμβουλή!

Θα προσπαθήσω...!!!

Εξαιρετικός όμως ο πατήρ ε;

Ν.εανια.Σ

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα.
Είναι επιλογή αντιθέτων απόψεων.
Δεν είναι αυτό το οποίο εκφράζει την Ορθόδοξη Διδασκαλία.
Να τις καταθέσει τις απόψεις τους αυτές, εις την Ιερά Σύνοδο για να λάβει απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Νεανία ήταν εξαιρετικό το κείμενο του Πατρός Αναστασίου.

Ευχαριστούμε.

π.Ι.Κ

Ανώνυμος είπε...

Ξεπερνώ τα όσα έγραψαν οι προ εμού.
Προσεύχομαι επί των ελπίδων και των επιθυμιών του Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου υπέρ της ειρήνης, της φτώχιας, και της ενότητας με ένα θερμό:
Αμήν!

Ανώνυμος είπε...

Έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Γνωρίζει πολλά περισσότερα από ότι ορισμένοι κληρικοί και λαϊκοί. Η φωνή του αποπνέει το άρωμα του Ορθοδόξου Δόγματος. Γνωρίζει πώς να χειριστεί τα θέματα με ποιμαντική ευθύνη.

Ανώνυμος είπε...

Προς 10:39 μ.μ.: καλό θα είναι να μην προσβάλλεις τη νοημοσύνη των υπόλοιπων σχολιαστών όταν λες ότι η φωνή του πατριάρχη Βαρθολομαίου "αποπνέει το άρωμα του ορθοδόξου Δόγματος". Και "οι λίθοι κεκράξονται" για το γεγονός ότι το Φανάρι καταπροδίδει το ορθόδοξο Δόγμα και Ήθος με τις συμπροσευχές του πατριάρχη με τους αιρετικούς παπικούς και προτεστάντες,τους βουδιστές, μουσουλμάνους ακόμη και με ειδωλολάτρες μπροστά σε ομοίωμα της θεάς...Γαίας στη Γροιλανδία, με τα καραγκιοζιλίκια της Ασσίζης, με την υπογραφή των επαίσχυντων κειμένων στο πόρτο Αλλέγκρε και στο Μπάλαμαντ, με την κάλυψη που παρέχει στις κακοδοξίες του Περγάμου, με τη δωρεά δισκοπότηρου στον ουνίτη ψευτοαρχιεπίσκοπο Αθηνών, με το ένα, με το άλλο, με το παράλλο! Πάψτε λοιπόν οι φιλοπατριαρχικοί να προκαλείτε γιατί κατ αρχήν εκτίθεσθε οι ίδιοι!

Ανώνυμος είπε...

Δεν προσβάλω την νοημοσύνη κανενός. Δεν είμαι φιλοπατριαρχικός αλλά φιλορθόδοξος. Όσα και να αραδιάζεις εναντίων του Πατριαρχείου και όλων αυτών που ιδρώνουν σε καθημερινή βάση στο μαρτυρικό Φανάρι δεν πιάνουν. Το έχουν γράψει και άλλοι. Είσθε μειονότητα οι φωνακλάδες. Για μένα την καθημερινή μαρτυρία της Ορθοδοξίας την προσφέρουν η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και της Ελλάδας και όχι οι γραφικοί κληρικολαϊκοί ψευτοαγωνιστές.

Ανώνυμος είπε...

Δοξάζω τον Θεό που είμαι απλός χριστιανός με την εξομολόγηση και τον εκκλησιασμό μου. Από όλες αυτές τις αντεγκλήσεις εδώ βλέπω ότι μερικοί από σας κάνατε την εκκλησία Βουλή των Ελλήνων που οι μεν υβρίζουν τους δε. Αυτό είναι κατάντια.

Ανώνυμος είπε...

Μου "αρέσει" η αυτάρκεια του 9:18 π.μ. Η Ορθοδοξία φίλε προδίδεται κάθε μέρα από μεγαλόσχημους που τους υποστηρίζει άκριτα και μια μειοψηφία λαικών που βαφτίζει εντελώς αυθαίρετα "μειοψηφία" όσους διαφωνούν και είναι η πλειοψηφία. Δε φτάνει η εξομολόγηση και ο εκκλησιασμός ανώνυμε των 9:18 π.μ. αλλά χρειάζεται και ο αγώνας ενάντια στους λυκοποιμένες που καταπατώντας και γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια πλειάδα κανόνων οικουμενικών συνόδων και τους θεοφόρους πατέρες που τους θέσπισαν κατασκανδαλίζουν τους πιστούς και οδηγούν σε εντάσεις και σχίσματα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.amen.gr/article12876


ΑΝΑΘΕΜΑ(3)

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ.ΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΗΣΥΧΟ...ΚΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.

Αναστάσιος είπε...

Αγαπητέ-η 11:32 μ.μ. το ότι ο κόσμος πεινάει το γνωρίζω -μπορεί καλύτερα και από εσένα- είμαι σε επί 2 χρόνια άνεργος. Ζω και βιώνω σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Δεν κατάλαβα τι εννοείς με αυτό το «άσε», καθώς και την προτροπή σου να αφήσω ήσυχους τον Πατριάρχη και τον πάπα.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει ο 9:58
που δεν χρειάζεται να αναλύσει καθόλου,είναι σίγουρος και εξοστρακίζει.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ ΣΕ ΣΥΝΧΑΙΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ.ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ.Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ .PJP.