Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σταχυολογήματα από τους προφήτες που διδάσκονται οι μαθητές της Α' Γυμνασίου - π. Παναγιώτης Ρόδης

Προφ. Ωσηέ: Ο Κύριος λέει: "Οι ισραηλίτες με δόλο ξεγελούν το βασιλιά και τους άρχοντες...Το καταστροφικό τους μίσος καίει σαν τη φλόγα της φωτιάς. Ο ένας βασιλιάς μετά τον άλλο γίνεται θύμα τους. Κι ούτε ένας τους δεν με επικαλείται.
Ακούστε τα αυτά εσείς οι ιερείς! Εσείς οι αρχηγοί του Ισραήλ προσέξτε! Ακούστε τα κι εσείς που στη βασιλική οικογένεια ανήκετε! Εσείς θα έπρεπε να κρίνετε δίκαια. Αντί γι αυτό όμως, γίνατε για το λαό μου παγίδα.. και δίχτυ απλωμένο ...και λάκος βαθύς.
Εσείς ιερείς σκοντάφτετε μέρα μεσημέρι...Ο λαός μου βαδίζει στην καταστροφή από έλειψη γνώσης..."
Ο Κύριος κρίνει τους κατοίκους αυτής της χώρας, γιατί δεν υπάρχει αλήθεια, ούτε αγάπη, ούτε γνώση του Θεού. Πληθαίνουν οι κατάρες κι οι απάτες, οι φόνοι, οι κλεψιές και οι μοιχείες' τον ένα φόνο ακολουθεί άλλος (ή αυτοκτονίες, το ίδιο κάνει...). Γι αυτό κοιτάξτε! Άρχισε να ξεραίνεται η χώρα, κι όλα όσα ζούνε πάνω της από τη δίψα θα πεθάνουν. (Τ' ακούς ΔΕΥΑΠ, που πας να πουληθείς σε ιδιώτη;). Μαζί με τ' άγρια ζώα και τα πετούμενα, ακόμα και της θάλασσας τα ψάρια θα ψοφήσουν. (Τα απόβλητα κάτι κάνουν κι αυτά !!!).


Προφ. Μιχαίας: Ακούστε αρχηγοί και άρχοντες του Ισραήλ. Δεν είν’ έργο δικό σας να γνωρίζετε το δίκαιο; Εσείς όμως μισείτε το καλό και αγαπάτε το κακό. Φέρεστε στο λαό μου σαν να ήταν ζώα που πάνε στη σφαγή...Τρέφεστε με τις σάρκες του λαού μου...κακομεταχειρίζεσθε το λαό μου. Αποστρέφεστε το δίκαιο και διαστρέφετε το σωστό, εσείς που χτίζετε την Ιερουσαλήμ, την πόλη του Θεού, πάνω σε αίματα και αδικίες. Οι άρχοντες δωροδοκούνται όταν δικάζουν, οι ιερείς διδάσκουν με πληρωμή και οι προφήτες προφητεύουν με αμοιβή. Κι ύστερα απ' όλα αυτά τολμούν και λένε: "Ο Κύριος είναι μαζί μας. Δε θα μας βρει κακό.
Οι προφήτες (δηλ. οι ψευδοπροφήτες) που παραπλανούν το λαό μου, υπόσχονται ειρήνη σ' εκείνους που τους δίνουν πλούσια τροφή, αλλά απειλούν με πόλεμο αυτούς που τίποτε δεν τους προσφέρουν. Γι' αυτό σε τούτους τους προφήτες ο Κύριος λέει: ...Τέρμα οι προφητείες. Σκοτάδι θα σας περιβάλλει όπως μετα το ηλιοβασίλεμα. Δεν θα λαβαίνετε απάντηση από μένα".
Αλίμονο σε μένα!...Ούτε ένας δεν υπάρχει τίμιος στη χώρα, ούτε ένας στο Θεό να 'ναι πιστός. Παραμονεύουν όλοι τους να κάνουν φονικά, ό ένας τον άλλον κοιτάει να παγιδέψει. Είναι όλοι τους ειδικευμένοι στο κακό...όλοι μαζί έχουν διαστρέψει το δίκαιο. Ο πιο καλός ανάμεσά τους και ο πιο τίμιος είναι κι από τ' αγκάθια πιο βλαβερός.


Προφ. Ησαίας: Απεχθάνομαι τις γιορτές σας...κι όταν απανωτές λέτε τις προσευχές σας, εγω δεν τις ακούω, γιατί τα χέρια σας είναι στο αίμα βουτηγμένα.
Αλίμονο σε κείνους που προσθέτουν στο σπίτι τους κι άλλο σπίτι κι ενώνουνε χωράφι με χωράφι, έτσι που να μην υπάρχει τόπος γι άλλους, κι αυτοί να μείνουν οι μοναδικοί της χώρας κάτοχοι! (ΔΝΤ, τροικα...)
Αλίμονο σε κείνους που απ' το πρωί νωρίς ορμάνε στο πιοτό και που ως τη νύχτα αργά με κρασί μεθάνε. Αλίμονο σ' εκείνους που λένε το κακό καλό και το καλό κακό (λέτε να αφορά την σημερινή πολιτική εξουσία;;;) , που παρασταίνουν το μαύρο άσπρο και το άσπρο μαύρο, που κάνουν το πικρό γλυκό και το γλυκό πικρό. Αλίμονο σ' εκείνους που θαρρούν πως είναι σοφοί και για έξυπνοι περνιούνται...


Ο ΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑ: Κάποτε με την υποκίνηση των Αιγυπτίων, τα μικρά κράτη που γειτόνευαν με το βασίλειο του Ιούδα ήρθαν στο βασιλιά Σεδεκία και του ζήτησαν να δράσουν όλοι μαζί κατά της Βαβυλώνας. Όταν το έμαθε ο προφήτης, άρχισε να κυκλοφορεί στην πόλη κουβαλώντας στους ώμους τους έναν ξύλινο ζυγό. Με τη συμβολική αυτή πράξη ήθελε να τους προειδοποιήσει ότι μια τέτοια λαθεμένη επιλογή τελικά θα τους οδηγούσε στη υποταγή.

(Εμείς σήμερα ούτε ως λαθεμένη επιλογή δεν έχομε την αντίδραση, απλώς εξ αρχής σκύβουμε δημοκρατικότατα το κεφάλι!!!).


Για την μεταφορά π. Παναγιώτης Ρόδης

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι προφήτες πάντα είναι επίκαιροι, αν και ξεχασμένοι. Εύστοχοι οι παραλληλισμοί του μεταφέροντος τα κείμενα.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθειες πολλές λένε τα επιλεχθέντα κείμενα.
Αλήθειες για αυτοκριτική.
Αλήθειες που πρέπει να μας φέρουν σε αυτογνωσία.
Αλήθειες που πρέπει να μας οδηγήσουν σε ουσιαστική διόρθωση.

Ανώνυμος είπε...

Τα διάβασα με προσοχή τα χωρία. Δεν θα τα σχολιάσω διότι θα προξενήσουν πόνο. Εξάλλου και ο π. Παναγιώτης ελαφρά τα σχολίασε. Υπάρχουν κάτι λόγια που μας καίνε. Οι προφήτες μιλούν και προκαλούν.
π. Θ. Ζ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ώριμα τα παιδιά στην Α Γυμνασίου να κατανοήσουν τα όσα επικριτικά και ελεγκτικά λένε οι προφήτες.
Δεν είμαι παιδαγωγός και δεν γνωρίζω αν οι νέοι έχουν την γνώση και την ωριμότητα.
Επιθυμώ κάποια απάντηση.
Ευχαριστώ.
Πέτρος Σαββίδης

Silver είπε...

@Προφ. Ησαίας: Απεχθάνομαι τις γιορτές σας...κι όταν απανωτές λέτε τις προσευχές σας, εγώ δεν τις ακούω, γιατί τα χέρια σας είναι στο αίμα βουτηγμένα.


Ιανουάριος 1970---Δεκέμβριος 2012
15 .560 .000. Ναι, δεκαπέντε εκατομμύρια πεντακόσιες εξήντα χιλιάδες ελληνόπουλα κατακρεουργήθηκαν από εκτρώσεις!!!
Με το εθνικό έγκλημα της νομιμοποιήσεως των αμβλώσεων και μάλιστα με δαπάνες του κράτους, δια του Ν. 1609 του 1986.
Με την έντεχνη από το 1980 αλλοίωση της ομοιογένειας των Ελλήνων με περίπου 3.000. 000 μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.
Και τώρα με την σταδιακή απονομή της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες και λαθρομετανάστες, είναι όντως τραγικόν, ευρισκόμεθα προ της αλλοιώσεως και μειώσεως του ελληνικού πληθυσμού, και οι υπεύθυνοι του έθνους συνεχίζουν να νομιμοποιούν και να πληρώνουν δια 350 χιλιάδες περίπου, εκτρώσεις, ετησίως.

Αυτοκτονούμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Θησαυρό έχουν και οι προφήτες να μας προσφέρουν. Τα ακούω ως αναγνώσματα σε ακολουθίες αλλά δεν τα καταλαβαίνω. Λίγο ή αρχαία, λίγο η κακή ανάγνωση, δεν πιάνω μια. Τώρα σε αυτά βρήκα πολλές αλήθειες που πάνε γάντι στο σήμερα. Τελικά και η παλαιά Διαθήκη έχει τους θησαυρούς της.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά ερεθίσματα προσφέρουν οι περικοπές αυτές.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά δεν είναι σταχυολογήματα είναι προφητικά διαμάντια επίκαιρα και για το σήμερα.