Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Προς τους Αγιορείτες: "περισσότερο από χίλια χρόνια υπηρετείται το ιδεώδες της εν ελευθερία συλλογικότητας" ο Αντώνης Σαμαράς

Ιδιαίτερα σήμερα που οι συγκυρίες για την Πατρίδα μας δεν είναι ιδανικές, οι σκέψεις και τα βλέμματά μας είναι στραμμένα προς εσάς τους οικιστές της Αγιώνυμης Πολιτείας, της οποίας η ιστορική πορεία έχει καταδείξει με στοιχεία αδιάσειστα τη συμβολή, τη συμμετοχή, την αλληλεγγύη, την προσφορά και περισσότερο την προθυμία για θυσία στις δύσκολες ώρες, στις δύσκολες περιστάσεις.
Η τεράστια και μεγάλης σημασίας πολιτιστική κληρονομιά του μοναδικού αυτού πνευματικού κέντρου σε ολόκληρη την οικουμένη συνεχίζεται και επεκτείνεται χάριν στη δική σας παρουσία και χάριν στη δική σας προσφορά. Συνεχίζεται, επίσης, η μακρόχρονη και αδιάκοπη εθνική και κοινωνική προσφορά του Όρους.
Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαστε κοντά σας. Θέλω να το αισθάνεστε ότι είμαστε δίπλα σας. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, τις ανάγκες, ακόμα και τις αγωνίες σας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν γι' αυτόν τον ιερό τόπο ο οποίος αποτελεί την αρχαιότερη αυτοδιοικούμενη Περιφέρεια της Ευρώπης και στον οποίο περισσότερο από χίλια χρόνια υπηρετείται το ιδεώδες της εν ελευθερία συλλογικότητας. Πράγματι, το αξίζει. Σας ευχαριστούμε και ζητούμε ταπεινώς τις ευχές σας.
Αντώνης Σαμαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: