Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τίμησε με το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, (τον χρυσούν Σταυρόν του Αποστόλου Ανδρέου) τον κ. Παναγιώτη Μαρτίνη

Στο τέλος του Εσπερινού (27 Σεπτεμβρίου 2014) με την συμπλήρωση 50 ετών από της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος  ετίμησε με το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ήτοι με τον χρυσούν Σταυρόν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου  τον κ. Παναγιώτη Μαρτίνη , Δρ . Θεολογίας, για την συμβολή του στην επανακομιδή της τ. Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά λόγια για την προσφορά του κ. Μαρτίνη και την λαμπρά παρουσία του στην πνευματική ζωή.

Ο κ. Μαρτίνης στην αντιφώνησή του είπε:   
Σεβασμιώτατε,
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και με πολλές θερμές ευχαριστίες παραλαμβάνω το μετάλλιο του πολιούχου μας Αποστόλου Ανδρέα, που η αγάπη Σας μου απονέμει.
Είναι τιμή, που, επίσης ανήκει και σε όσους πρωτοστάτησαν τότε για την επανακομιδή της τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου στην πόλη του μαρτυρίου Του. στον αοίδημο προκάτοχό Σας κυρό Κωνσταντίνο, τον τότε Δήμαρχο αείμνηστο Νικόλαο Βέτσο, στον έγκριτο δικηγόρο Ηλία Μπογδανόπουλο, ο οποίος  έγραψε σε βυζαντινή γραφή και γλώσσα τις επιστολές της δημοτικής αρχής στη σχετική Γραμματεία του Βατικανού, η οποία, πράγματι είδε θετικά το θέμα και ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας. θα μου επιτρέψετε να σταθώ ιδιαίτερα στον αλήστου μνήμης τότε πρωτοσύγκελλο και μετέπειτα Μητροπολίτη Ύδρας κυρό Ιερόθεο. Επειδή γνωρίζω και το δικό Σας σεβασμό στο πρόσωπό του, για τον καθοριστικό ρόλο που «έπαιξε» στην ιερή αυτή υπόθεση, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί του την αποψινή τιμητική εκδήλωση. Θεωρώ ευλογία την συχνή αλληλογραφία μας, όταν βρισκόμουνα στη Ρώμη για μεταπτυχιακές σπουδές, που μου μετέδιδε τη φλόγα του και την επιθυμία του για τη θετική έκβαση αυτής της προσπάθειας.
Σεβασμιώτατε,
Κλείνοντας και πάλι  Σας  ευχαριστώ για την τιμή και υικώς Σας εύχομαι μακοημεύρεσυση , υγεία ευδόκιμη και αείκαρπο ποιμαντορία στην τοπική μας Εκκλησία, την οποίαν «έπηξε» με το τίμιο αίμα του μαρτυρίου Του ο πρωτόκλητος Απόστολος Άγιος Ανδρέας.
Σας ευχαριστώ
Παναγιώτης Σπ. Μαρτίνης






Ο κ. Παναγιώτης Μαρτίνης με την σύζυγο του κ. Αικατερίνη Οικονόμου



Ο κ.Παναγιώτης Μαρτίνης με τον κ. Χρήστο Τσούβαλη


Ο κ. Χρήστος Τσούβαλης και οι π. Νικόλαος Μεσσαλάς, π. Μιχαήλ Καραμπατάκης, π. Ιωάννης Μπαρούσης








5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!
Τον είχα θεολόγο στο σχολείο. Εξαιρετικός παιδαγωγός.

Ανώνυμος είπε...

Σεμνός και χαμηλών τόνων. Αθόρυβος εργάτης του ευαγγελικού λόγου. Τα αγιολογικά του βιβλία είναι σημαντικά. Ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη. Επικροτώ την απόφαση του δεσπότη.

Ανώνυμος είπε...

Ο σεβαστός κ Μαρτίνης και οι αείμνηστοι Β. Κοκκαλιάρης και Σ. Σερέτης ήταν οι θεολόγοι του Σχολείου μας πριν από 37 χρόνια που τέλειωσα το 7ο Λύκειο. Εμείς βλέπαμε τότε ως παιδιά τρεις διαφορετικούς τύπους που είχαν μια αγαστή συνεργασία και προσφορά σε μας ο καθένας με τα χαρίσματά του. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και τους τρεις και με πολλή ευγνωμοσύνη τους φέρνω στη σκέψη μου. Από τον κ. Μαρτίνη έμαθα πλήθος τροπάρια Αγίων μας. Τότε έλεγα τι τα θέλει αυτά για να μου βάλει 20... Τώρα του λέω "ευχαριστώ θερμά" . Τον συναντώ στο δρόμο, τον χαιρετώ και εύχομαι υγεία και μακροημέρευση και τον παρακαλώ να προσεύχεται για μας, τις μαθήτριές του. Μας το "οφείλει"!

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει κάθε τιμή και διάκριση στον κ. Μαρτίνη. Να παρασημοφορηθούν και άλλα στελέχη της Εκκλησίας των Πατρών.

Ανώνυμος είπε...

Μαρτίνης, Τσούβαλης, Κωστόπουλος.
Οι φίλοι του Φαναρίου στην Πάτρα.
Να ζήσουν.