Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΥΡΓΟΣ - Κουρκούτας Γεώργιος

 Για μία ακόμη χρονιά ο Πύργος, ο Λαός και οι Άρχοντες του, θα τιμήσουν την μνήμη του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους. Σήμερα, το απόγευμα της Δευτέρας   θα πραγματοποιηθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στο κέντρο του Πύργου, στον Ναό όπου φιλοξενείται η Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους. Σχετικό με την ζωή, το μαρτύριο  και τα θαύματα του Αγίου θα είναι το κήρυγμα που θα εκφωνηθεί από Επίσκοπο που συμμετέχει στην εορτή προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού.
Το πρωί της Τρίτης στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με την παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου. Θα ακολουθήσει, αν δεν προκύψουν προβλήματα από την συμπεριφορά του καιρού, Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων» και στρατιωτικού αγήματος. Το μεσημέρι της Τρίτης ο Δήμος Πύργου και η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας θα παραθέσουν εορταστικό γεύμα στους επισήμους προσκεκλημένους της Εορτής.
Παράλληλες εκδηλώσεις.
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Πολιούχο του Πύργου λειτουργεί σχετικό παζάρι προϊόντων στον χώρο της Αγίας Βαρβάρας, με συμμετοχή μικροπωλητών από όλην την Ελλάδα. Επίσης προχθές Σάββατο 7 Φεβρουαρίου το Λύκειον Ελληνίδων Πύργου διοργάνωσε και φέτος τα «Χαραλάμπεια» με την παρουσίαση Δημοτικών χορών και τραγουδιών  στο Θέατρο «Απόλλων». Τέλος, αύριο το απόγευμα στις 5.00 μμ στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής θα τελεστεί Παράκληση στον Άγιο, ενώ μετά θα ακολουθήσει ομιλία από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων. Ο Θεολόγος Καθηγητής κ. Παναγιώτης Κουής θα αναπτύξει το θέμα «Άγιος Χαραλάμπης: Η χαρά που λάμπει».
Γεώργιος Κουρκούτας



Δεν υπάρχουν σχόλια: