Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (Τάφος Οσίου Παϊσίου – Σουρωτή)

Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
(Τάφος Οσίου Παϊσίου – Σουρωτή)

Σάββατο Τυρινής    Καθαρά Δευτέρα
21 - 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ  21.2.2015 :
Αναχώρηση ώρα 6:00 μμ από Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Στάση για γεύμα στα Γιαννιτσά. Στην συνέχεια επίσκεψη στην Ι. Μ. Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου, μετόχι της Ι. Μ. Σίμωνος Πέτρας Αγ. Όρους. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στη Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στην πόλη ή ανάπαυση στο ξενοδοχείο.
Το βράδυ, μετά το δείπνο, περί ώρα 8:30 μμ αναχώρηση για την Ι. Μ. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Σουρωτής, τόπο ανάπαυσης του Οσίου Παϊσίου, όπου και θα συμμετάσχουμε  στην Αγρυπνία (ώρα 9:00μμ του Σαββάτου έως 3:00πμ της Κυριακής). Με το τέλος της Αγρυπνίας επιστροφή στο ξενοδοχείο. 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΥΡΙΝΗΣ 22.2.2015 :
Μετά το πρωινό αναχώρηση στις 10:30 πμ για την Ι. Μ. Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον νομό Χαλκιδικής. Πρώτη μας στάση θα είναι η ξακουστή γυναικεία Ι. Μονή  του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, γνωστή και ως Μονή της Ορμύλιας, αγιορείτικο μετόχι της Ι. Μ. Σίμωνος Πέτρας. Στη συνέχεια, μετά το γεύμα, θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μονή Αγ. Αρσενίου του Καππαδόκη στο Βατοπαίδι Χαλκιδικής, όπου θα παρακολουθήσουμε τον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό. Η Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, που υπήρξε ανάδοχος του Οσίου Παϊσίου, με την προτροπή και την ευχή του οποίου συστάθηκε η Μονή. Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη, δείπνο και διανυκτέρευση.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ  23.2.2015 :
Μετά το πρωϊνό θα προσκυνήσουμε στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου και θα αναχωρήσουμε από την Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση προς τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, όπου θα επισκεφθούμε τους Βασιλικούς Τάφους. Η περιήγηση μας στην κεντρική Μακεδονία θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη μας στην Ι. Μ. Παναγίας Σουμελά, την «καρδιά» του Ποντιακού Ελληνισμού. Στην Μονή φιλοξενείται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Αφού ολοκληρώσουμε το προσκύνημα μας στις πλαγιές του όρους Βερμίου, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Πάτρα, στην οποία και θα βρισκόμαστε αργά το απόγευμα.

   Δηλώσεις  συμμετοχής : τηλ. 2610-275022,  6949-446468,   6945-377621

 Τιμή συμμετοχής :  190 €
          Μετακινήσεις, δύο διανυκτερεύσεις στο Hotel Capsis με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο σε μπουφέ).
          Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης
          Δεν περιλαμβάνονται εισιτήρια σε Μουσεία.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ :  ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ !

Η εκδρομή πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Τουριστικού Γραφείου
Γ. Τελώνη ΕΠΕ-FERRY CENTER LTD,  Όθωνος Αμαλίας 12, Πάτρα, τηλ. 2610-634000

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον προσκύνημα. Ο Άγ. Νικόλαος οργανώνει εξαιρετικές εκδρομές.