Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

«Να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου» - Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

Την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου προκάλεσε η προαναγγελία από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν.
Ο Αρχιεπίσκοπος αμφισβήτησε ότι η κ. Αναγνωστοπούλου έχει τέτοια αρμοδιότητα, σημειώνοντας ότι αρμόδιο είναι το Σύνταγμα και πρέπει οι Έλληνες «να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου».
Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα, πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου. Το Σύνταγμα λοιπόν κανονίζει ποια είναι η πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική παιδεία, ελληνοχριστιανική. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει»


Η πρόταση της αναπληρώτριας υπουργού αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία και προβλέπει ότι οι γονείς θα μπορούν να ζητούν την απαλλαγή χωρίς καμία αναφορά στο θρήσκευμά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: