Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Η εν Χριστώ συνεργασία κληρικών και λαϊκών οδηγεί σε εκπληκτικά αποτελέσματα. - π. Γερασιμάγγελος Στανίτσας

Οι πιστοί νοιώθουν και θεωρούν την Εκκλησία ως μητέρα και ως πρώτο πατέρα τον Ιησού Χριστό. Είναι χαρακτηριστικοί οι λόγοι του αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου: «Επισκόπων και πρεσβυτέρων και διακόνων χωρίς, Εκκλησία ου καλείται». Εκείνος που δείχνει ασέβεια προς τους ποιμένες της Εκκλησίας, αυτός ασεβεί προς τον ίδιο το Χριστό. «Ο αθετών υμάς, εμέ αθετεί».
          Όταν οι ποιμένες κληρικοί ποιμαίνουν το ποίμνιό τους  ως διάκονοι της Εκκλησίας, τότε οι ποιμενόμενοι βλέπουν το θυσιαστικό τους πνεύμα και δείχνουν την πίστη και τον σεβασμό τους. Εμείς οι κληρικοί με αγαπητική και θυσιαστική συμπεριφορά οφείλουμε να προσεγγίζουμε τα λαϊκά μέλη με αγάπη και σεβασμό.
Ο κληρικός όσο ταλαντούχους κι αν είναι, από μόνος του αδυνατεί να επιτελέσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο ποιμαντικό έργο χωρίς τη εποικοδομητική συνδρομή των λαϊκών. Η εν Χριστώ συνεργασία κληρικών και λαϊκών οδηγεί σε εκπληκτικά αποτελέσματα. Τότε η Εκκλησία μετατρέπεται σε βασιλεία Θεού με κυρίαρχα στοιχεία την αγάπη, τη δικαιοσύνη, την ταπείνωση, την αληθινή ελευθερία, την αλήθεια, την ομορφιά και τις σωστές διαπροσωπικές σχέσεις που τόσο στερείται ο σύγχρονος άνθρωπος.  

Πρωτοπρεσβύτερος Γερασιμάγγελος Στανίτσας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά πάτερ την ευχή σας
Καλή δύναμη στο σημαντικό Ενοριακό σας έργο.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά πάτερ για την ονομαστική σας εορτή. Την Χάρη και την ευλογία του Αγίου σας να έχετε. Και του χρόνου με υγεία!

Ανώνυμος είπε...

Χρονια καλα κ ευλογημενα πατερ,και απο εμενα !π

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια ευλογημένα και καλή δύναμη στο θεάρεστο εργο που επιτελειτε στην περιφημη ενορια της Αγ.Βαρβαρας.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα υπέροχος ο π. Γερασιμάγγελος!! Τον ευχαριστούμε για την υπέροχη εργασία.