Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Δήλωση ΥΦΥΠΕΞ, Γ. Αμανατίδη, στον εορτασμό της Θρονικής γιορτής, στο Φανάρι (Κωνσταντινούπολη, 30.11.2016)


Προσερχόμενος στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης για τον εορτασμό της Θρονικής γιορτής, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε:
«Η σημερινή Θρονική γιορτή του Αγίου Ανδρέα συμπίπτει με τα 25 χρόνια παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχου στο τιμόνι της Ορθοδοξίας.
Είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε αυτή την μακρά πορεία και να αντλήσουμε διδάγματα, ειδικά σε μια εποχή που ο ανθρωπισμός και ο πλουραλισμός απειλούνται.
Στηρίζουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ως θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο παγκοσμίου κύρους και ακτινοβολίας. Η μακραίωνη προσφορά του ξεπερνά τα εθνικά και γλωσσικά σύνορα και στηρίζει αξίες πανανθρώπινες και αναλλοίωτες στο πέρασμα των αιώνων».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών παρευρέθηκε χθες στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Νικολάου Μαγγίνα για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ανάληψη της Πατριαρχείας του Οικουμενικού Πατριάρχου, Βαρθολομαίου, στο Σισμανόγλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου και του Γενικού Προξένου, κ. Ε. Σέκερη. Στην έκθεση αποτυπώνεται το λαμπρό έργο, αλλά και ο λιτός και πνευματικός βίος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: