Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Οι πολυαγαπημένοι μας Άγιοι, Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη


  Χριστός Ανέστη εν Χριστώ αδελφοί μου. Εύχομαι το Φώς του Αναστημένου Χριστού, να πλημμυρίζει την ζωή σας με Χαρά και Ελπίδα. Σπουδαία εβδομάδα αυτή που διανύουμε, η Διακαινήσιμος, τα πάντα, η κάθε μέρα, η κάθε στιγμή, ειναι πληρωμένα με Φώς, Άπλετο Φώς, Φώς Χριστού, το οποίο φωτίζει κάθε άνθρωπο, που ειναι ανοικτός σε αυτό.
  Αύριο, Λαμπροτρίτη, εορτάζουν οι Πολυαγαπημένοι μας Άγιοι, Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη. Οι υπέροχοι αυτοί Άγιοι, μας έχουν αγαπήσει και ευεργετήσει τόσο πολυ, που πέρα απο το ότι, τους θεωρώ οικογένεια μου, θα ήθελα ταπεινά, να σας προτρέψω όλους, να τους επικαλείστε, να τους μιλάτε, συνεχώς, διότι αυτοί οι Άγιοι, έχουν τέτοια χαρίσματα απο τον Θεό, τέτοια πνευματική Χάρη, που αμέσως βοηθούν, θαυματουργούν, ακούνε και τρέχουν να βοηθήσουν.

  Λίγοι Άγιοι έχουν αυτήν την Χάρη απο τον Θεό, να επιτελούν τόσα πολλά θαύματα. Οι συγκεκριμένοι Άγιοι, ειναι συγκλονιστικά δίπλα, κοντά, στον σύγχρονο πονεμένο άνθρωπο. Αποτελούν ένα τεράστιο δώρο του Χριστού, στην πληγωμένη και απογοητευμένη, ανθρωπότητα. Μεγάλη ευγνωμοσύνη οφείλουμε όλοι μας, στην Αείμνηστη Αγία Γερόντισσα Ευγενία Κλειδαρά, η οποία διετέλεσε Ηγουμένη του Μοναστηριού των Αγίων στην Μυτιλήνη. Η Αγία Γερόντισσα, αξιοποιώντας το συγγραφικό τάλαντο, που της είχε χαρίσει ο καλός Θεός, έκανε γνωστούς τους Αγίους μας και τα θαύματα τους, στα πέρατα της Οικουμένης. Δεν υπάρχει κυριολεκτικά τόπος στην γή, που να μήν έφτασαν αυτά τα χαριτωμένα και αγιοπνευματικά βιβλία, πρός τιμήν των Αγίων. Η Αγία Μανούλα, όπως την αποκαλούσαμε, ζούσε και ανέπνεε, για την αγάπη των Αγίων, είχε ταυτίσει την ζωή της, με την δική τους. Μεγάλη ευγνωμοσύνη της οφείλουμε.
  Δεν θα ήθελα να γράψω πολλά, προτιμώ ό κάθε ένας απο εσάς, να γνωρίσει και να βιώσει στην καρδιά του, τι εστί Άγιος Ραφαήλ, Άγιος Νικόλαος και Αγία Ειρηνούλα. Άγιοι της καρδιάς μου, σας αγαπώ σφόδρα, σας ευγνωμονώ με όλη μου την ψυχή και σας παρακαλώ να πρεσβεύετε υπέρ ημών των αμαρτωλών, ασταμάτητα. ΑΜΗΝ. Χαιρετε
                                       Με ειλικρινή ευγνωμοσύνη.
                                  Ένας νέος, παιδί του Αγίου Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: