Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Με γεύμα προς τα παιδιά έληξαν τα κατηχητικά μαθήματα της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας


Με γεύμα προς τα παιδιά έληξαν τα κατηχητικά μαθήματα της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Με γεύμα προς τα παιδιά έληξαν τα κατηχητικά μαθήματα, για την περίοδο 2017-2018, της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας. Τα κατηχητόπουλα (αγόρια και κορίτσια) συνοδευόμενα από τον εφημέριο της ενορίας απόλαυσαν φαγητό και παγωτό στην Ηγουμενίτσα, αλλά κυρίως χάρηκαν τη συντροφικότητα. Αγάπη,  αλλά και δράση, καλή παρέα, χαρά, νόημα και συζητήσεις με ουσία, σωστή ψυχαγωγία και, πάνω απ΄ όλα, διάπλαση ψυχών. Αυτό είναι το κατηχητικό. Όπως τόνισε στα παιδιά ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος, τώρα, τον καιρό των καλοκαιρινών διακοπών τους, να διαθέσουν χρόνο να διαβάσουν το βιβλίο της φύσης. Και διαβάζω το βιβλίο της φύσης σημαίνει παρατηρώ τη φύση, χαίρομαι τη φύση, δοξολογώ το δημιουργό της. Μέσα στη φύση είναι σαν να αγγίζει κανείς το Θεό με τα χέρια του. Προέτρεψε τα παιδιά ο π. Ηλίας: "Μάθετε να βλέπετε την τάξη, την αρμονία, τη συμμετρία, την ωραιότητα, την ποικιλία της φύσης. Μια βαθιά αγνή χαρά θα αισθανθείτε τότε να σας πλημμυρίζει.
Απολαύστε τον κόσμο, τη φύση του Θεού και αφήστε την ψυχή σας να ξεσπάσει σε ευτυχία. Το βιβλίο της φύσης χαρίζει την καλύτερη ψυχαγωγία. Μάθετε να το διαβάζετε. Σε κάθε αυγή, σε κάθε λουλούδι μύρια διαμάντια λάμπουν. Ξυπνήστε την ψυχή σας και αρπάξτε τα".  

Ἐκ τῆς ἐνορίας Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης Θεσπρωτίας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την ενορία δεν την γνωρίζω ούτε στο χάρτη όμως από εδώ διαβάζω την δραστηριότητά της. Μπράβο στον καλό ιερέα που κρατά ζωντανή και δραστήρια την ενορία του.