Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών: Δελτίο Τύπου για το συντελούμενο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας


Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών αναλογιζόμενα το βάρος της ιστορικής ευθύνης και το μέγεθος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ που έχει συντελεσθεί εις βάρος της ιστορίας της Πατρίδας μας επισημαίνουν τα εξής:
1. Η υπεύθυνη Κυβέρνηση του τόπου δια του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα αψήφησαν με τον πιο αναίσχυντο τρόπο τα εκατομμύρια των Ελλήνων οι οποίοι στα μεγαλειώδη συλλαλητηρία διατράνωσαν την αντίθεση τους στην εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Αυτό συνιστά μέγιστη προσβολή και ωμή παραβίαση θεμελιωδών αρχών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος!
Οι λειτουργοί της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης οφείλουν να διερευνήσουν βάσει των πραγματικών περιστατικών την πλήρωση της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του εγκλήματος της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (134 παρ. 2 περίπτ. α ΠΚ) το οποίο απειλεί με ισόβια κάθειρξη όποιον με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους καταλύει ή αλλοιώνει ή καθιστά ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού!
2. Πέραν τούτου, δια της εκχώρησης του ιερού ονόματος της Μακεδονίας συντελέσθηκε μια ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που όμοιά της ο τόπος μας δεν έχει υποστεί! Ιστορία τριών χιλιάδων (3000) και πλέον ετών «ξεπουλήθηκε» ξεδιάντροπα και μάλιστα από θεσμούς και πρόσωπα που είναι ταγμένα βάσει του ελληνικού Συντάγματος να την φυλάττουν και να την προασπίζονται!
3. Οι ευθύνες του συντελούμενου ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ αγγίζουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος οφείλει ως ρυθμιστής του πολιτεύματος και θεματοφύλακας της συνταγματικής νομιμότητας να υψώσει την ύστατη στιγμή ανάστημα και να μην συναινέσει στο ανοσιούργημα! Άλλως, θα βρεθεί ιστορικά και νομικά υπόλογος και θα αντιμετωπίσει την ιερή οργή του ελληνικού λαού! Ας παραδειγματιστεί από τον Πρόεδρο των Σκοπίων κ. Ιβάνοφ ο οποίος ύψωσε ανάστημα στην κυβέρνηση καθότι δεν ικανοποιήθηκαν πλήρως δια της παρούσας συμφωνίας τα αλυτρωτικά του οράματα.
4. Οι βουλευτές οι οποίοι συναπαρτίζουν την εθνική μας αντιπροσωπεία στο κοινοβούλιο και ειδικά οι καταγόμενοι από τα ιερά χώματα της Μακεδονίας επιβάλλεται να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ την κατάπτυστη και προδοτική συμφωνία. Διαφορετικά, οι τοπικές κοινωνίες θα τους εξοστρακίσουν με κάθε τρόπο από τις εκλογικές του περιφέρειες! Οι βουλευτές των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, αν κινούνται όντως με πατριωτικά ελατήρια, οφείλουν ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝπροκειμένου να προκληθούν εκλογές. Είναι ο μόνος τρόπος ώστε να τεθεί εμπόδιο στην ολοκλήρωση της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Αν δεν το πράξουν θα θεωρηθούν ΥΠΟΛΟΓΟΙ και ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!
5. Η Εκκλησία της Ελλάδος με δεδομένη την θέση που έλαβε εν όψει των συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα οφείλει ως Κιβωτός του Γένους να ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ τον πιστό λαό και να ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ, όπως ανέκαθεν έκανε στο διάβα της ιστορίας, την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Επίσης, η Αθωνική Πολιτεία, το ιερό αυτό προπύργιο της Εκκλησίας μας που κείται γεωγραφικά στο κέντρο της Μακεδονίας έχει χρέος να υψώσει φωνή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην προδοσία που συντελείται!
6. Καλούμε τον ελληνικό λαό σε ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στα συλλαλητήρια στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, από την Παρασκευή έως την Κυριακή 15/06 - 17/06 και στις Πρέσπες 16/06 τα οποία διενεργούνται υπό την αιγίδα των Παμμακεδονικών Ενώσεων εσωτερικού και εξωτερικού και της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Υπαναχώρηση από την ιστορική ΑΛΗΘΕΙΑ ο λαός δεν μπορεί να ανεχθεί!

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών:
Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)
Ένωση Επιστημόνων Γυναικών
Εστία Πατερικών Μελετών
Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες
Μουσική Συντροφιά
Πανελλήνια Ένωση Γυναικών
Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)
Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)
Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)
Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)
Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
Σύνδεσμος Ορθοδόξων Γυναικών Ευρώπης
Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)
Χριστιανική Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Χ.Ε.Ε.Λ.)
Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων (Χ.Ε.Ε.)
Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.)
Χριστιανική Φοιτητική Ένωση (Χ.Φ.Ε.)

Την προσπάθεια υποστηρίζουν:
Aνωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού όλοι την γνωρίζουν διεθνώς ως «Μακεδονία» ας συμβιβαστούμε με το βόρεια Μακεδονία που είναι ένας σωστός γεωγραφικός προσδιορισμός. Αν αυτό δεν επιτευχθεί τότε θα παραμείνει το αναγνωρισμένο διεθνές όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Αν δεν γίνει δεκτή αυτή η συμφωνία θα βγούμε χαμένοι στο μέλλον. Θέλει σωφροσύνη το εθνικό αυτό χαμένο από την πλευρά μας θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Την εξωτερική πολιτική την κάνει η κυβέρνηση και όχι τα συλλαλητήρια και οι χριστιανικές κινήσεις που το μόνο που κάνουν είναι κριτική στους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Να υπογραφεί η Συμφωνία για να τελειώνει επιτέλους το θέμα αυτό.
Τα συναισθηματικά δάκρυα τα Κ. Καραμανλή δεν έχουν καμία αξία. Τόσα χρόνια επί Τίτο και μετά ήταν πρωθυπουργός και δεν έκανε τίποτα. Ανεχόταν την κατάσταση η οποία παγιώθηκε.
Οι εθνικοφροσύνες του Σαμαράς δεν περνούν σήμερα.
Ο ρεαλιστή Κων/νος Μητσοτάκης είχε πει ότι σε 10 χρόνια θα έχει ξεχαστεί το θέμα.
Αλλοίμονο αν η Ελλάδα φοβηθεί ένα μικρό κρατίδιο όπως τα Σκόπια.
Είναι ευκαιρία υπέρ μας. Ο Τσίπρας τολμάει. Αν χαθεί τότε θα παραμείνει με το όνομα Μακεδονία. Το παιχνίδι το διπλωματικό χάθηκε προ ετών τώρα ο Κοτζιάς κερδίζει στα σημεία είναι ευκαιρία.
Ω.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ.ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ .ΤΑΣ ΕΠΙ ΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το μήνυμα για τους "έξω" είναι σαφές.
Οι Έλληνες με αριστερά και Τσίπρα τα παραδίδουν όλα αμαχητί. Από μνημόνια για έναν αιώνα, έως πατρίδα.
Στηρίξτε επομένως εταίροι κι Αμερικάνοι Τσίπρα.
Με την ΝΔ τα βρίσκουνε μπαστούνια.
Να, η μεγάλη ευκαιρία για τον Ταγιπάκο, να λύσει πακέτο Αιγαίο και Κύπρο.
Γιατί όχι και Θράκη. Πάρτε κόσμε, τώρα που γυρνάει με τσιπροκαμμένους. Από κοντά κι οι Αλβανοί.
Το είπε κι ο ΥΠΕΞ μας, ο πολύς κύριος Κοντζιάς. Όλα θα τα λύσει.. πριν πάει για διακοπές. Η Ελλάδα, αλυσοδεμένη για έναν αιώνα σε διεθνές παζάρι....

Ανώνυμος είπε...

Οι Σκοπιανοί θα κάνουν δημοψήφισμα ,ενώ εδώ η '' Αριστερο-δεξιά '' Τσιπρο-Καμμένη κυβέρνηση

ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ για το ΕΘΝΙΚΟ αυτό θέμα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΡΟΝΤΩΔΗ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑς ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ,

ΣΚΑΡΦΊΣΤΗΚΑΝ τη ''Novartis '' για αποπροσανατολισμό ,που ΔΕΝ ΤΟΥς βγήκε ,ΑΝΤΊΘΕΤΑ ΤΟΥς ΓΎΡΙΣΕ ΤΕΛΙΚΆ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ....

γι αυτό ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΜΕ ΠΕΡΙΚΑΦΑΛΑΙΑ στους τρεις πρώτους σχολιαστές! Σε αυτούς και τους ομοίους τους ποντάρει ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας και ξεπουλάει τη Μακεδονία.

Ανώνυμος είπε...

Σε επικείμενο δημοψήφισμα ο λαός θα αντιδράσει με σωφροσύνη και υπευθυνότητα και δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Ελληνικός λαός θα συνηγορήσει υπέρ της νηφάλιας και αντικειμενικής αυτής Συμφωνίας. Μας χόρτασαν οι πολιτικάντηδες από λόγια χωρίς αξία. Επιτέλους όλοι ενωμένοι να συνηγορήσουμε υπέρ της λύσης του προβλήματος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν “εθνικιστής” ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως “η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”, ούτε ήταν “τυχοδιώκτης” ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι “το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια”.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:59

ΤΩΡΑ - ΑΜΕΣΑ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ποιό επικείμενο δημοψήφισμα λες ;;;ΤΩΡΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑς

ΝΑ ΑΚΟΥΣΘΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ''ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥ = ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ- ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥ από τη
τωρινή κυβέρνηση ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας δήλωσε ότι δεν θα κάνει δημοψήφισμα, ποιος ;;;
αυτός που ξεφτίλισε τη χώρα με το δημοψήφισμα του 2015.
Ο αριστερός που είναι υπέρ των δημοκρατικών διαδικασιών δε θα ρωτήσει το λαό για μια τόσο σημαντική ΕΘΝΙΚΗ ιστορική στιγμή για τη χώρα.

Και με μια μονογραφή θα αποφασίσει αυτός για όλους μας;;;
Ούτε ο Ναπολέων Βοναπάρτης να ήτανε...

Δήλωσε ότι δεν φοβάται τα συλλαλητήρια.

Ποιός ;;;
αυτός που έκανε καριέρα κι έγινε πρωθυπουργός επειδή έβγαζε τους μπαχαλάκηδες στους δρόμους και μαζί μ’ αυτούς και χιλιάδες παραπλανημένους από το ψέμα Έλληνες.
Δήλωσε ότι ο Καμμένος έχει αρχές κι αξίες και δεν θα κάνει καριέρα ρίχνοντας την κυβέρνηση, όπως έκανε ο Σαμαράς.
Αν είναι δυνατόν. Αρχές ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας της ιστορίας;
Αυτός που στις 17 Ιανουαρίου 2015, λίγες μέρες πριν από το έγκλημα του αιώνα με τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν αποφασίσει σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία;
Δήλωσε «ας μου κάνουν πρόταση μομφής», σε μια επίδειξη αλαζονείας μιας και ξέρει ότι ο κωλοτούμπας θα τον στηρίξει, μαζί με τα κωλοτουμπάκια του.

Χαρακτήρισε πολιτικούς τζογαδόρους όλους όσοι εκτός κυβέρνησης δεν στηρίζουν τη συμφωνία με τον Ζάεφ, αλλά δεν είναι πολιτικός απατεώνας ο Καμμένος που δεν συμφωνεί με την ονομασία των Σκοπίων.
ANTINEWS

Ανώνυμος είπε...

Και δεν είναι μόνο το επαίσχυντο όνομα: «Βόρεια Μακεδονία»
Είναι οτι αναγνωρίζεται μακεδονική γλώσσα και μακεδονικη ταυτοτητα

Το μόνο όνομα δεκτό με Μακεδονία μέσα είναι το «Δίπλα από την Μακεδονία».
Προδοσία μεγάλη

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν καλύτερο το προλαμβανην από το θεραπευειν..λίγο αργά για δάκρυα Στέλλα..Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Για τους υποστηρικτές της συμφωνίας: αυτή προβλέπει ιθαγένεια/υπηκοότητα για τους πολίτες του κράτους των Σκοπίων Macedonian/citizen of the republic of Nothern Macedonia.
Αναφνωρίζει δηλαδή "μακεδονική" εθνότητα!
Πρόκειται για προδοσία ολκής!

Ανώνυμος είπε...

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΚΑΡΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΥΑΛΗΣΗ.ΑΥΤΟ ΜΕΝΕΙ ΤΩΡΑ.ΜΕΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΘΑ ΦΑΕΙ.