Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ο Αοίδιμος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας που συγκίνησε τις καρδιές μας


Ο Αοίδιμος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας που συγκίνησε τις καρδιές μας

  Αγαπημένοι μου εν Χριστώ αδελφοί χαίρετε. Εύχομαι η καλή μας η Παναγία, να σας μεταγγίζει την Ελπίδα και την Χαρά του Χριστού.
  Επιτρέψτε μου σας παρακαλώ, να γράψω λίγα λόγια καρδιάς και ευγνωμοσύνης, πρός τιμήν ενός Ιεράρχου, που συγκλόνισε, συγκίνησε, άγγιξε τις καρδιές των φίλων μου, των τέκνων του Αγίου Δημητρίου και βεβαίως την δικιά μου. Μάλιστα αυτά τα λόγια, γράφονται είς μνημόσυνον αιώνιον, καθώς πρίν από λίγα χρόνια και συγκεκριμένα στης 23 Ιουνίου του 2015, αναχώρησε ο Επίσκοπος Κεφαλληνίας Γεράσιμος Φωκάς, για την ουράνια βασιλεία.
  Αγαπητοί μου, τον Αείμνηστο δεν αξιώθηκα να τον γνωρίσω από κοντά, όμως τον γνώρισα πνευματικά. Την ημέρα της Χειροτονίας του, ημέρα πανευφρόσυνος, ο λόγος που εκφώνησε ήταν απίστευτος, μοναδικός, ανεπανάληπτος, αγιοπνευματικός, βιωματικός. Δεν έχω ξανακούσει τέτοιον λόγο. Όλοι όσοι παρευρίσκονταν έκλαιγαν, το ίδιο και όσοι παρακολουθούσαμε από το διαδίκτυο.
Στην συνέχεια πληροφορήθηκα, χάρη στην ευλογημένη σελίδα στο facebook με τίτλο Ο Γεράσιμος Φωκάς όπως τον ζούμε, ότι ο Αείμνηστος Γεράσιμος, πάντοτε κήρρυτε καρδιακά, αγαπητικά, χαρμόσυνα. ΄Ετσι εξήγησα την μεγάλη αγάπη που του εκδήλωνε το ποίμνιο, καθώς και τον πόνο της ορφάνιας που αισθάνθηκαν όταν εκοιμήθη.
  Ο Γεράσιμος μας, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας άνθρωπος με θυσιαστική αγάπη, ένας Ιερέας του Υψίστου, που ακτινοβολούσε παντού ότι ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ότι ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ, ΧΑΡΑ, ΕΛΠΙΔΑ, ΕΛΕΟΣ. Ο Πατέρας Γεράσιμος είχε πάντοτε ανοικτή την αγκαλιά του, σε αμαρτωλούς και δικαίους, δεν ενδιαφερόταν άν ο κόσμος θα τον σχολιάσει όταν έδειχνε τόση καλωσύνη, σε ψυχές που η κοινωνία τις είχε αποκλείσει. Τον ενδιέφερε να μιμηθεί τον Δεσπότη Χριστό, ο οποίος αγκάλιασε τις πόρνες και τους αμαρτωλούς, λέγοντας μας μάλιστα, ότι αυτοί θα μπούν πρώτοι στον Παράδεισο.
  Είχε μια καρδιά συμπονετική, αγαπούσε, συμπονούσε, σκέπαζε τον πονεμένο συνάνθρωπο μας. Πόσα νοσοκομεία δεν επισκέφθηκε κρυφά απο τα μάτια του κόσμου? Πόσους αρρώστους δεν παρηγόρησε?, σε πόσους αρρώστους, δεν ξενύχτησε δίπλα τους, φροντίζοντας τους? Η αγάπη του ήταν έμπρακτη, όχι στα λόγια, αλλά ενεργής, αληθινή, θυσιαστική.
  Αείμνηστε Μητροπολίτα Κεφαλληνίας κ.κ.Γεράσιμε, μας λείπεις πολυ, σε ευγνωμονούμε για όλα όσα μας δίδαξες, για τις παρακαταθήκες που μας άφησες, για την απέραντη αγάπη που συνεχίζεις και μας δείχνεις. Εμείς οι νέοι της Θεσσαλονίκης, τα τέκνα του Αγίου Δημητρίου, σε αγαπάμε πολυ και για την αγάπη σου, αυτό το Σάββατο, θα τελέσουμε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης, υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής σου. Αιωνία σου η μνήμη Άγιε Μητροπολίτα Κεφαλληνίας κ.Γεράσιμε Φωκά.

Με υική αγάπη και ευγνωμοσύνη.
Ένας ανάξιος νέος, τέκνο του Αγίου Δημητρίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γνώρισα τον μακαριστό επίσκοπο στις 4 Ιουνίου 2015 και άκουσα για την κοίμησή του στις 22 του ίδιου μήνα.Μαλιστα στη συνάντησή μας προγραμματίζαμε επικοινωνία για συνεργασία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.Το μεγαλύτερο προσόν του ήταν η ταπείνωση και η μετάνοια του,ιδιαίτερα προς τον αδίκως διωχθέντα προκάτοχό του Προκόπιο,του οποίου και ο ίδιος ,ως λαϊκός, υπήρξε πολέμιος. Θα πρέπει να μην ξεχνάμε ορισμένα γεγονότα και ότι ο μακαριστός Προκόπιος δεν τεμάχισε τον Αγιο Γεράσιμο ,αλλά ήταν εκείνος που μας ανέδειξε τον Αγιο Παναγή Μπασιά