Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας (11 Ιουλίου)


Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας, της Ισαποστόλου Όλγας, βασιλίσσης της Ρωσίας, και του Ιερομάρτυρος Αρσενίου πατριάρχου Αλεξανδρείας.
 Η Αγία και Μεγαλομάρτυς Ευφημία, παιδιόθεν ήταν πολύ ευσεβής, λόγω της ορθής και συγκροτημένης ανατροφής που της είχαν δώσει οι γονείς της.
Αγάπησε με μεγάλη θέρμη και αυθεντική αφοσίωση τον Χριστό, κάνοντας πράξη στη ζωή της τα λόγια του ιερού Ευαγγελίου που είχε διδαχθεί. Φρόντιζε και ενδιαφερόταν για όλο τον κόσμο, ακόμα πολλές φορές και εις βάρος της υγείας της.
Προδόθηκε από φθόνο, για την χριστιανική της ιδιότητα, γι’ αυτό και οδηγήθηκε  ενώπιον του Διοικητή της πόλης, όπου, ομολόγησε την πίστη της στον αληθινό Θεό και γι` αυτό υπέστη άγρια βασανιστήρια.

Το θαυμαστό τέλος της Μαγαλομάρτυρος Ευφημίας επήλθε, αφού προηγουμένως ρίχτηκε στα άγρια θηρία που την κατασπάραξαν, παραδίδοντας έτσι την ψυχή της στο Βασιλέα Χριστό.
Με το μαρτύριο της αγίας Ευφημίας επιβεβαιώνεται, για ακόμη μια φορά η προσφορά και ο δυναμισμός των χριστιανών γυναικών, οι οποίες με την χάρη του Θεού, βρίσκουν το ψυχικό σθένος και την θαρραλέα υπομονή για χάρη της αγάπης του Χριστού και τη διαφύλαξη της παρακαταθήκης της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: