Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

Μνήμη των εγκαινίων Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Κατασκηνώσεως «Άγκυρα» της Γ.Ε.Χ.Α. Πατρών


Τῌ ΙΔ' ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΗΝΟΣ
ΙΟΥΛΙΟΥ

Μνήμη των εγκαινίων Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων 
(Σαββάτο 14 Ιουλίου 2001)
Κατασκηνώσεως «Άγκυρα» της Γ.Ε.Χ.Α. Πατρών 
υπό Μητροπολίτου Πατρών Νικοδήμου


Ἔθου πύργον ἰσχύος, τὴν Ἐκκλησίαν σου Χριστέ, προαιώνιε Λόγε· ἐθεμελίωσας γὰρ αὐτήν, ἐπὶ πέτραν τῆς πίστεως· διὸ ἀσάλευτος διαμένει εἰς τὸν αἰῶνα, ἔχουσά σε τὸν δι᾿ αὐτὴν ἐπ᾿ἐσχάτων, ἀτρέπτως γενόμενον ἄνθρωπον, εὐχαριστοῦντες οὖν, ἀνυμνοῦμέν σε λέγοντες· Σὺ εῖ ὁ πρὸ τῶν αἰώνων, καὶ ἐπ᾿ αἰῶνα, καὶ ἔτι βασιλεύς ἡμῶν· δόξα σοι.Τὴν μνήμην τῶν Ἐγκαινίων, ἐπιτελοῦντες Κύριε, σὲ τὸν τοῦ ἁγιασμοῦ δοτῆρα δοξάζομεν, δεόμενοι ἁγιασθῆναι ἡμῶν, τὰ αἰσθητήρια τῶν ψυχῶν, τῇ πρεσβείᾳ τῶν ἐνδόξων ἀθλοφόρων, ἀγαθὲ Παντοδύναμε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκκλησιαστικός Άρχοντας ο πρ. μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος.Τον θυμηθήκαμε και σήμερα εορτή του συνωνύμου του Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτη.
Ο ιερός αυτός Ναός της Κατασκηνώσεως της ''ΑΓΚΥΡΑς '',των Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, μαζί με τον παλαιότερον της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας, αποτελούν για τους χιλιάδες διαχρονικά Κατασκηνωτές(από τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα) το Κέντρο της Πνευματικής μας εν Χριστώ Αναγεννήσεως.
Όλοι οι συνεργούντες (επώνυμοι και ανώνυμοι ) στο ιερώτατο αυτό εκκλησιαστικό έργο ,ας συνεχίζουν να το επιτελούν με ιερή καύχηση , ιδιαίτερα σήμερα που τα '' άθεα γράμματα... '' ρυπαίνουν τις ψυχές των ανυποψίαστων αθώων παιδιών μας...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Μπράβο Τάσο για τις ιστορικές αυτές φωτογραφίες!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστίες για την υπενθύμιση αυτού του σημαντικού σταθμού για την κατασκήνωση. Έχεις καιρό να βάλεις ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις καθώς και φωτογραφίες. Για μας που ζήσαμε σημαντικές μέρες της καλοκαιρινής ιεραποστολικής μας ζωής στην Άγκυρα κάτω από την καθοδήγησή σου οι φωτογραφίες μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία. Σε παρακαλώ για αναρτήσεις και από την Κατασκήνωσή μας.
Α. Φ.

Αναστάσιος είπε...

Προς κ. Χρήστο Αδαμόπουλο, 14 Ιουλίου 2018 - 7:05 μ.μ.

Συμφωνώ αγαπητέ μου κ. Αδαμόπουλε πως είναι ιστορικές αυτές οι φωτογραφίες για τον δικό μας μικρόκοσμο.
Εκτός από τις φωτογραφίες, υπάρχουν και οι άνθρωποι που έπαιξαν κάποιο ρόλο στην ιστορία αυτή. Αυτούς τους προσπέρασαν με την φράση «δεν γνωρίζω του λόγους…»
Καλέ μου φίλε κ. Αδαμόπουλε, διάβαζα ιστορία και διαβάζω γιατί ο Ευριπίδης έγραφε: Είναι ευτυχής όποιος μελέτησε την ιστορία, γιατί αυτός ούτε τους πολίτες παρακινεί στην καταστροφή, ούτε ο ίδιος γίνεται άδικος.
Να είσαι καλά και να συνεχίσεις να γράφεις ιστορία και εσύ και οι άλλοι.