Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΙΚΑΛΑΙ ΤΗΣ ΚΑΝΑΓΚΑ (MIKALAYI ΤΗΣ KANANGA)


 Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΙΚΑΛΑΙ ΤΗΣ ΚΑΝΑΓΚΑ (MIKALAYI ΤΗΣ KANANGA)

 Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου εόρτασε και πανηγύρισε η ενορία τού Mikalayi τής Kananga τού Congo επί τη εορτή του μεγάλου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.
Την παραμονή τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός και ανήμερα το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του εορταζομένου Αγίου. Τελέσθηκε ακόμη και τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Πενταπόλεως Ιγνατίου, του μακαριστού Εφημερίου Αυγουστίνου και των κεκοιμημένων ευεργετών και πιστών της ενορίας τού Mikalayi.


 Ο Πατριαρχικός Επίτροπος Κανάγκας και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κινσάσας Αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Τσιτσιβός μετέφερε στους πιστούς την Πατριαρχική Ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ και την αγάπη και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου,
ο οποίος ένεκα των πολλών υποχρεώσεων της Ι. Μητροπόλεως και ιδιαιτέρως της Θεολογικής Σχολής παρέμεινε στην Κινσάσα δίδοντας οδηγίες για την διεξαγωγή της Πανηγύρεως τού Mikalayi.
 Επίσης ο π. Θεοδόσιος κατά εντολή του Σεβασμιωτάτου κ. Νικηφόρου μετέφερε στους πιστούς ευχές και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, τού οποίου η Μητροπόλη ανοικοδόμησε το Σχολείο της ενορίας καὶ ανέλαβε και την μισθοδοσία των δασκάλων του.






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή δύναμη σε όλους τους αγωνιστές Ιεραποστόλους και καλό στήριγμα στην πίστη των ομόδοξων αδελφών μας στην ενορία αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Ας διδαχθούν οι εδώ (Ελλάδα) κληρικοί από την απλότητα της Ορθοδοξίας. Πανηγύρια χωρίς αγήματα και μουσικές και λοιπές κοσμικότητες αλλά με τον πιστό λαό να ομολογεί την πίστη του και να τιμά τον προφήτη Ηλία με πνευματικότητα. Οι «μαύροι» αδελφοί μας όλο και μας διδάσκουν την γνησιότητα…