Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Στα Περιβόλια Ηλείας Τίμησαν και φέτος τους αγωνιστές της Εθνικής Αντιστάσεως Ολυμπίας και Τριφυλίας

 Στα Περιβόλια Ηλείας
Τίμησαν και φέτος  τους αγωνιστές της Εθνικής Αντιστάσεως Ολυμπίας και Τριφυλίας
Μέσα σε ένα σεμνό και πατριωτικό κλίμα τιμήθηκαν και φέτος στα Περιβόλια Ηλείας οι ήρωες της Εθνικής Αντιστάσεως της Εθνικής Οργανώσεως «Ελληνικός Στρατός», της περιοχής Ολυμπίας και Τριφυλίας, την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018. Η εκδήλωση έγινε στο Ηρώον που εδώ και δεκαετίες έχει κατασκευαστεί σε ανάμνηση  της Μάχης των Περιβολίων του Αυγούστου του 1943, από την οποία συμπληρώθηκαν φέτος 75 έτη.
Το Τρισάγιο τέλεσε ο εφημέριος της περιοχής π. Κωνσταντίνος Τασσόπουλος, ενώ ανεγνώσθη σχετικό κείμενο του Λογοτέχνη και Αξιωματικού ε.α. κ. Ευαγγέλου Γιαννικόπουλου, για το τιμώμενο γεγονός.  
Μεταφέρθηκαν μηνύματα απόντων αγωνιστών, όπως του Λάμπρου Γιαλαμά από το Διαβολίτσι Μεσσηνίας, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Στεφάνια κατέθεσαν οι Γιάννης Φάσσαρης, εκ μέρους των οικογενειών των Αγωνιστών, ο κ. Γεώργιος Κουρκούτας εκ μέρους του Συνδέσμου Οπλιτών Νομού Ηλείας και ο κ. Ευάγγελος Γιαννικόπουλος εκ μέρους των Συνδέσμων Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των Ηρώων και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.  



Δεν υπάρχουν σχόλια: