Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Φοιτητικές συναντήσεις στο Α.Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδος - π. Προκόπιος Ι. Κόρδας


Με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Χρυσοστόμου, ολοκληρώθηκαν γι' αυτό το εξάμηνο οι φοιτητικές συναντήσεις στο Α.Τ.Ε.Ι  Δυτικής Ελλάδος. 
Είναι νέα παιδιά που ψάχνουν νόημα ζωής, οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν τους επιτρέπουν να σταθούν, να ακούσουν τον εαυτό τους, ίσως ούτε και να δούνε καλά και τον κόσμο στο οποίο ζούνε. 

Ο σημερινός πολιτισμός λένε έχει απαντήσεις για όλα. Εκατομμύρια νέων ανθρώπων σήμερα ερωτούν την ψυχή τους, «ψυχή, ἔ­­­χεις πολλὰ ἀγαθὰ ­κείμενα εἰς ἔτη πολλά, ἀναπαύου, φάγε, πίε, εὐφραίνου»,  ή όπως ο Παύλος το έθεσε σε ένα άλλο σημείο, ας φάμε και ας πιούμε επειδή αύριο πεθαίνουμε.(Προς Κορινθίους Α 15-32).

Φροντίζουν για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ψυχή τους, αυτό γνωρίζουμε ότι δεν δίνει καμία προοπτική. Επειδή, τι ωφελείται ο άνθρωπος, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο, ζημιωθεί όμως την ψυχή του; ( Ματθ. 16-26). Όμως έρχεται η εκκλησία, όλοι εμείς το σώμα του Χριστού με κεφαλή Εκείνον, και αποκαλύπτει τι σημαίνει αγάπη, «ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν» (Ιω. 1, 14)».
Μπορεί να έχουν τις δυσκολίες τους, τα προβλήματα τους, τις πτώσεις τους, τις αδυναμίες τους, όπως κι όλοι μας, αλλά ακούν για την αγάπη του Θεού. Κι αυτό είναι που πρέπει να λέμε στους νέους μας, να μάθουν να αγαπούν το Θεό. Όταν αγαπούν το Θεό, τότε ανακαλύπτουν μέσα τους τη μεγάλη εμπειρία της αγάπης Του.  Και αν πληγωθούν από την αμαρτία, η παρουσία της αγάπης του Χριστού παρηγορεί και ξεκουράζει την ψυχή τους. «Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, κἀγὼ ἀναπαύσω ὑμᾶς……καὶ εὑρήσετε ἀνάπαυσιν ταῖς ψυχαῖς ὑμῶν». (Ματθ. ια' 28-29).
Όποιος γλυτώνει από ένα δάκρυ έναν νέο άνθρωπο, υψώνει ένα μέτρο το μπόι της ανθρωπότητας. (Γιάννης Ρίτσος).
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους νέους φοιτητές που εμπιστεύονται την αποστολική εκκλησία των Πατρών.
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.
Αρχιμ. Προκόπιος Ι. Κόρδας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Προκόπιος προσφέρει σπουδαίο έργο στον φοιτητόκοσμο των ΑΤΕΙ Πατρών. Άριστος λειτουργός αλλά σπουδαίος συζητητής, προσεγγίζει τους νέους, τους λύνει απορίες, και τους μεταφέρει τα νάματα της πίστεως.

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στις συναντήσεις και την νέα χρονιά.
Περικλής

π. Geras Imos είπε...

Συγχαρητήρια στον αγαπητό π. Προκόπιο για το μεγάλο ποιμαντικό έργο του στο ΤΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό το κείμενό σας π. Προκόπιε και ελπιδοφόρο για τους αναγνώστες. Καλή προκοπή στις συναντήσεις σας με την νεολαία μας. Καλά Χριστούγεννα.