Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Μνήμη του Προφήτου Ελισσαίου (14 Ιουνίου)


Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του προφήτου Ελισσαίου και του αγίου Μεθοδίου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του ομολογητού.
Ο Προφήτης Ελισσαίος ήταν γιος του μεγαλοκτηματία Σαφάτ και τον συναντάμε, μέσω του κειμένου της Παλαιάς Διαθήκης, ως υπηρέτη του Προφήτη Ηλία. Όταν εκείνος με θαυμαστό τρόπο έφυγε προς τον Κύριο, ο Ελισσαίος συνέχισε το προφητικό έργο του Ηλία, και μάλιστα με την επιτέλεση πολλών θαυμάτων.
Ο Ελισσαίος πέθανε επί βασιλέως Ιωάς και τον έθαψε με πολύ θρήνο ο λαός του Ισραήλ στη Σεβαστούπολη της Σαμάρειας.
Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Προφήτες Ελισσαίος να πρεσβεύει να σβήσει ο Τάσος τις οικουμενιστικές αναρτήσεις αλλά και τις φαναριώτικες από το μπλογκ του.

Αναστάσιος είπε...

Σας ευχαριστώ για τις προσευχές σας.
Ως προς το Φανάρι: ως Ορθόδοξος έχω υποχρέωση να σέβομαι ως θεσμό, και να υπηρετώ το οικουμενικό μας Πατριαρχείο, πέρα από πρόσωπα. Αυτά μου τα μεταλαμπάδευσαν οι εκ Μικρασίας (Αλάτσατα Ερυθραίας) πρόγονοί μου.

Ανώνυμος είπε...

Να σέβεστε πάντα την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως κ. Κωστόπουλε τόσο εσείς όσο και το Γένος των Ορθοδόξων.

Ανώνυμος είπε...

Οι εκ Μικρασίας σεβαστοί πρόγονοι σας, κ. Τάσο, αν ζούσαν στις μέρες μας θα ήταν οι πιο ένθερμοι αντιοικουμενιστές, με αυτά που θα έβλεπαν να συμβαίνουν στον εκκλησιαστικό χώρο από τους οικουμενιστές.

Θα ήταν μαζί με τον π. Θεόδωρο Ζήση και τον μεγάλο Νικόλαο Σωτηρόπουλο και άλλους μεγάλους αντιοικουμενιστές σαν τον Δημήτριο Τσελεγγίδη, τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο και τους άλλους!


ΡΩΜΗΟΣ