Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ <ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΟΙ >

Την καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Τετάρτης τέλεσε σήμερα 12 Ιουνίου 2019 με τη συμμετοχή του εφημέριου του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνου Τσαγκάρη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών.
Η Ιερά Αγρυπνία καθιερώθηκε προ πολλών ετών από τον Θεοφιλέστατο  όταν ήταν εφημέριος του Ιερού Ναού για ενδυνάμωση και αποκατάσταση της υγείας των ασθενών και κυρίως των καρκινοπαθών. 

Ο Θεοφιλέστατος στη σύντομη  ομιλία του  αναφέρθηκε στην σημασία και την αξία που έχει η συμμετοχή μας στις Ιερές Αγρυπνίες. Έκλεισε την ομιλία του με την προτροπή  αγρυπνείτε πατέρες δια τoν λογικόν ποίμνιον που μας εμπιστεύθηκε ο καλός ποιμήν  ο Σωτήρας Χριστός ,αγρυπνείτε γονείς για τα παιδιά σας για να μην παρασυρθούν από τα ρεύματα της αμαρτίας και του υλισμού,
αγρυπνείτε δάσκαλοι και καθηγητές για τους μαθητές σας για να μην βρεθούν μέσα στο χάος και το σκοτάδι, αγρυπνείτε και αγωνιστείτε ευλογημένοι αδελφοί για να διαφυλάξουμε την αγία μας ορθόδοξο πίστη που είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε .
Τέλος ο  θεοφιλέστατος ευχήθηκε οι πιστοί να έχουν στην ζωή τους όλα τα καλά του θεού όλες τις χάρες και τις χαρές  του παραδείσου.

Αλέξης Στροφύλλας





Δεν υπάρχουν σχόλια: