Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Πανηγυρικός Εορτασμός της Αγίας Μαρίνης στην παλαίφατο Ιερά Μονή Μαρίτσης στο Σανταμέρι Αχαΐας

 Με τις ευχές και ευλογίες του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών εορτάσθη η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης εις την παλαίφατον και ιστορικήν Ιεράν Μονήν Μαρίτσης στο Σανταμέρι Αχαΐας.
Σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου ετελέσθη Πανηγυρικόν Ιερατικόν Συλλείτουργον με την συμμετοχήν πολλών ιερέων προεξάρχοντος του Αρχιμ. π. Χριστοφόρου Μυτιλήνη, Ιεροκήρυκος της Ι. Μ. Πατρών, ο οποίος ανεφέρθη εις την ευαγγελικήν περικοπήν της αιμορροούσης γυναικός, η οποία ήγγιξε τον Κύριον και εθεραπεύθη, υποδείξας τρόπους πνευματικής επαφής με τον Κύριον.
Εις την Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί ιερείς μεταξύ των οποίων ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Νοτενών Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Διαμαντόπουλος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Δύμης Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Δημητρόπουλος.
 Η Καθηγουμένη Αγνή με τις μοναχές προσέφεραν εκκλησιαστικό κέρασμα και τράπεζα.
Έψαλλαν ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μ. Πατρών κ. Πέτρος Ρηγάτος και ο κ. Κωνσταντίνος Τσίγγανος.




























































































4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είχα ανέβει και εγώ στην Μαρίτσα και χάρηκα διότι αν και πανήγυρι η Θ. Λ. είχε κατανυκτικότατα. Οι ιερείς όλοι του από τους καλούς κληρικούς με ευσέβεια. Ο ιεροκήρυκας καταπληκτικός στο κήρυγμα σε συνδυασμό της ευαγγελικής περικοπής με την αγία Μαρίνα και πρακτικό πνευματικό δίδαγμα να πλησίαση κάθε πιστός στον Χριστό. Οι μονάχες εξαιρετικές στην φιλοξενία με το χαμόγελο που με έκανε να αισθανθώ οικία με την μονή. Οι ιεροψάλτες πολύ καλοί και πληθώρα κόσμου.
Καλή αντάμωση και του χρόνου και όσοι δεν ήλθαν να έλθουν αν μπορούν.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον καλό κ. Ρηγάτο που διακόνησε το Ψαλτήρι.

Ανώνυμος είπε...

Η Ιερά Μονη Μαριτσης παραπέμπει σε μοναστήρι άλλων εποχών, λιτό και συνάμα μυσταγωγικο. Επίσης οι ψαλμωδιες υπό του χορού την διεύθυνση του οποίου για άλλη μια φορά είχε ο διακεκριμένος νομικός κ. Ρηγατος απέδωσε με υποδειγματικη ακρίβεια τους ύμνους και με εκκλησιαστικο ύφος παραδοσιακό

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον κ.Ρηγατο που είναι η ψυχή της Ιεράς Μονης