Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Το Φεστιβάλ της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Παρουσία δεκάδων πιστών εγκαινιάστηκε, το βράδυ της Πέμπτης 25 Ιουλίου, το Φεστιβάλ της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, το οποίο αποτελεί μια από τις κεντρικές εκδηλώσεις της Ομογένειας του Κουίνς κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος Ευκαρπίας, π. Ιερόθεος Ζαχαρής, συνεπικουρούμενος από τους πρωτοπρεσβύτερους π. Απόστολο Μανωλούδη, π. Νικόλαο Καλαφάτη, π. Νικόλαο Γουρδούπη και π. Γεράσιμο Μπάλα.

Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη
«Γνωρίζετε ότι το φεστιβάλ αυτό γίνεται για την οικονομική ενίσχυση της Πατριαρχικής Μονής, δια τα έργα αυτής τα οποία επιτελεί και θέλει να επιτελέσει και στο μέλλον. Για τα σχολεία, για κάθε τι που είναι πρόοδος για τον Θεό μας. Ανοιξε απόψε το Φεστιβάλ και οι άνθρωποι οι εθελοντές είναι ο καθένας στο πόστο του με πολύ αγάπη για να διακονήσει την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στην Ιερά Πανήγυρη», ανέφερε, απευθυνόμενος στο ποίμνιο, ο π. Ιερόθεος.
 Στο Φεστιβάλ συνδράμουν, από διάφορα πόστα, 32 εθελοντές, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του κοινού καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων.

«Στην Αγία Ειρήνη είμαι σχεδόν 42 χρόνια. Από την μέρα που σχεδόν χτίστηκε η Αγία Ειρήνη είμαι εδώ. Από εκείνη την ημέρα κάνουμε τα Φεστιβάλ μέχρι σήμερα. Εύχομαι να είναι καλές οι μέρες όπως διαφαίνεται και πιστεύω ότι ο κόσμος που θα έρθει, να διασκεδάσει. Θα έχουμε ορχήστρα, θα έχουμε φαγητά, θα έχουμε παιχνίδια για τα μικρά παιδιά. Εχουμε τα πάντα. Εθελοντές στην Αγία Ειρήνη δουλεύουν περίπου 32 άτομα», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο πρόεδρος του Πανκωακού Συλλόγου, Ζαχαρίας Φεσάρας, από τα παλαιότερα μέλη της Αγίας Ειρήνης.
Στη συμβολή των εθελοντών αναφέρθηκε και ο π. Ιερόθεος Ζαχαρής, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά και στους επιχειρηματίες που προσφέρουν τα προϊόντα, που είναι απαραίτητα για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ.
  «Ευχαριστώ τους ψάλτες, τους Επιτρόπους, τις κυρίες της Φιλοπτώχου, όλους τους συνεργάτες, τους συνδρομητές που είναι απόψε εδώ και στηρίζουν την προσπάθεια. Ολους αυτούς που αυτές τις ημέρες θα διακονήσουν σε όλα τα διακονήματα. Με την χάρη του Θεού αυτό το Φεστιβάλ και φέτος να έχει επιτυχία, επίσης και αυτούς που προσφέρουν τα διάφορα προϊόντα, διότι είναι μεγάλη βοήθεια αυτή προς την Πατριαρχική Μονή», είπε ο κ. Ιερόθεος.
Η κίνηση αναμένεται να αρχίσει να κορυφώνεται από το απόγευμα της Παρασκευής έως και το Σάββατο το βράδυ, ενώ το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα είναι προεξάρχων στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, το Σάββατο το απόγευμα, αλλά και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, το πρωί της Κυριακής, εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Θα είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Ελπιδοφόρος θα λειτουργήσει στην Αστόρια, καθώς πριν από δυο εβδομάδες βρέθηκε στον Αγιο Δημήτριο.

Φωτογραφίες: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: