Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ "ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ "

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών, ετελέσθη ο Μέγας Πανυγηρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.  Χρυσάνθου.
Ανήμερα της εορτής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών. 




Στις ομιλίες  του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον Σταυρό του Κυρίου μας, ο οποίος αποτυπώνει την άπειρη αγάπη του Θεού προς το πλάσμα του, τον άνθρωπο, αλλά και τους σταυρούς που καλούμαστε οι Χριστιανοί να σηκώσουμε προκειμένου να φτάσουμε στην Θέωση που είναι ο σκοπός της ζωής μας.

Επίσης παρεκάλεσε τους πιστούς πάντοτε να φέρουν επί της καρδίας και επί του στήθους τον Τίμιον και ζωοποιόν Σταυρόν που είναι το όπλο κατά του διαβόλου, η ωραιότης της Εκκλησίας, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης  και των πιστών το στήριγμα.
Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς όλους τις θερμές εγκάρδιες ευχές του σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου και ευχήθηκε καρδιακά σε όλους ο Τίμιος Σταυρός να τους διαφυλάττει πάντοτε από ορατούς και αοράτους εχθρούς.
Αλέξης Στροφύλλας










Δεν υπάρχουν σχόλια: