Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων στην Χαβαρόβρυση

Τιμήθηκαν οι πεσόντες της Χαβαρόβρυσης
Δεκάδες φίλοι και συγγενείς παρόντες στο Μνημόσυνο

Για μία ακόμη χρονιά τιμήθηκαν στην Χαβαρόβρυση του Δήμου Ήλιδας οι πεσόντες της ομώνυμης Μάχης του 1947. Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2019 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Εικονοστάσι επί της Επαρχιακής Οδού Αμαλιάδος-Σιμόπουλου, στο σημείο όπου έγινε η φονική εκείνη επίθεση κομμουνιστών ανταρτών στο Απόσπασμα του Ανθυπολοχαγού Ελευθερίου Παπανικολόπουλου, στις 22 Οκτωβρίου 1947, με αποτέλεσμα τον θάνατο 32 ανδρών του.

 Στην Επιμνημόσυνη δέηση προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος συνοδευόμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας π. Φιλάρετο Σπανόπουλο και τους εφημερίους του Χαβαρίου π. Δημήτριο Αστερή και π. Διονύσιο Ράλλη.

Ο Επίσκοπος Αθανάσιος μετά το πέρας της δεήσεως απηύθυνε λίγα λόγια σχετικά με την πνευματική απήχηση των τότε γεγονότων και τις διαχρονικές αξίες που κοσμούσαν όσους υπερασπίζονται την Πίστη και την Πατρίδα Ακολούθως ο φιλόλογος κ.  Γεώργιος Κουρκούτας ανέγνωσε τα ονόματα των πεσόντων και τον τόπο καταγωγής τους, ενώ ο ιατρός και τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αμαλιάδος κ. Διονύσιος Δρακόπουλος αναφέρθηκε με λίγα λόγια στα γεγονότα της μεταπολεμικής περιόδου στην Ηλεία, που είχαν ως σημείο αναφοράς την σφαγή στην Χαβαρόβρυση και την Μάχη της Αμαλιάδος, λίγες ημέρες αργότερα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Τον δικό του χαιρετισμό απηύθυνε και ο εξ Αιγίου κ. Θεόδωρος Παπανικολόπουλος, που μετέφερε και τις ευχαριστίες των οικογενειών των πεσόντων για την συμμετοχή όλων στην εκδήλωση, ενώ στεφάνια κατέθεσαν οι οικογένειες του Κωνσταντίνου Παρασκευόπουλου από το Σούλι Πηνείας, του Ανθυπολοχαγού Παπανικολόπουλου και το κόμμα της Χρυσής Αυγής με τον εκπρόσωπό του κ Χρήστο Γεωργίου.
Η όλη εκδήλωση μνήμης έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των πεσόντων και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου. Το «παρών» πέραν των άλλων έδωσαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Κορέας κ. Κωνσταντίνος Φάρος, ο εκπρόσωπος της Ενώσεως Αποστράτων Ναυτικού κ Ιωάννης Αδαμόπουλος,  εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Αξιωματικός ΠΑ εα. κ Χρήστος Μπερούκας, ο Δημοτικός σύμβουλος Πύργου κ Ανδρέας Δημητρόπουλος, ο ομογενής ιατρός και διευθυντής Κλινικής κ. Παναγιώτης Κρεμμύδας, ο λογοτέχνης κ. Επαμεινώνδας Κωνσταντακόπουλος, ο Μηχανικός κ Παύλος Καλφαγιάν, ο καθηγητής κ Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος κ ά




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι κομουνιστοσυμμορίτες προξένησαν μέγιστο κακό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ποιος τολμά να μιλήσει και να τα πει; Είναι σήμερα στο απυρόβλητο. Ο λαός που δεινοπάθησε από αυτούς τους ξενοκίνητους δεν ξεχνά.

Ανώνυμος είπε...

Νά είναι καλά όσοι κληρικοί και λαϊκοί τελούν αυτά τα μνημόσυνα για να θυμούνται οι νεώτεροι τι έκαναν οι αντάρτες εναντίον της νομίμου κυβερνήσεως και της ησυχίας του τόπου.Λίγο να έμενε ο γνωστός ψεύτης επάνω, πού έβγαλε όλους τούς εγκληματίες έξω και σκόρπισε και τούς ψευτο-μετανάστες στα νησιά, θα είχαμε τα ίδια και χειρότερα...

a

Ανώνυμος είπε...

Η διαφορά άκρας Αριστεράς και ΝΔ είναι εμφανής.
Μπράβο στον a που την βλέπει.
Δυστυχώς κάποιοι χριαστινοί δεν την βλέπουν και τα ισοπεδώνουν όλα και κατηγορούν και όσους τα βλέπουν και δεν δέχονται την ισοπεδωση ότι δήθεν βάζουν "το κόμμα πάνω από τον Χριστό"!!!

Προς το παρόν δεν λέω ποιό μπλογκ πρωτοστατεί σ' αυτό.