Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Διοικητής Αγίου Όρους Μαρτίνος: Περιουσία του Ελληνικού λαού υπό κίνδυνο το κτήριο της Μονής Εσφιγμένου

 Επίσκεψη στο αντιπροσωπείο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές πραγματοποίησε ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος στις 2/15 Νοεμβρίου.
Ο κ. Μαρτίνος ενημερώθηκε από τους πατέρες της Μονής για τις τελευταίες εξελίξεις και λεπτομέρειες της υπόθεσης της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου από εξωεκκλησιαστικά στοιχεία.



Ο νέος διοικητής δήλωσε την πλήρη συμπαράστασή του στη Μονή, καθώς και το ενδιαφέρον του για την ενότητα του Αγίου Όρους. Παράλληλα, εξέφρασε προβληματισμό για τις φθορές και τους κινδύνους, που αντιμετωπίζει το κεντρικό κτήριο της Μονής Εσφιγμένου, λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψής του και της συνεπακόλουθης αδυναμίας πρόσβασης των αρμοδίων για τη συντήρησή του αρχών. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μαρτίνος για το κτήριο της Μονής Εσφιγμένου, είναι «περιουσία του Αγίου Όρους και του Ελληνικού λαού».

Ο καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμ. Βαρθολομαίος, ευχαρίστησε τον νέο διοικητή του Αγίου Όρους για το ενδιαφέρον του και τη συμπαράστασή του στη δοκιμαζόμενη Μονή Εσφιγμένου.









8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λόγια και οι υποσχέσεις και οι διαπιστώσεις. Ο Διοικητής του Αγίου Όρους να καλέσει τους αξιωματικούς της αστυνομίας με τις ειδικές ομάδες τους που κάνουν εφόδους στους καταληψίες κτηρίων των Εξαρχείων και άλλων Αθηναϊκών περιοχών και να καθαρίσει ο τόπος από τους καταληψίες πρώην μοναχούς και λοιπούς περιφερόμενους στην Μονή Εσφιγμένου. Όχι λόγια, αλλά πράξεις. Έξω οι καταληψίες της μονής Εσφιγμένου εδώ και τώρα.

Αντίθετος1972 είπε...

Δεν είναι η βία λύση αδελφέ... Η Εσφιγμένου είναι όντως ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά η βία θα κάνει τα πράγματα χειρότερα!

Ανώνυμος είπε...

Απο το Φανάρι γράφεις 6:34 μ.μ.;

Η αγαπολογία σας στέρεψε για τους Ορθοδόξους παλαιοημερολογίτες;;;
Το ίδιο και τα λογύδρια περι καταλλαγής;;;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 6:34.ΟΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ.ΣΙΓΑ ΜΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...


Ποιοί είναι οι καταληψίες; Αυτοί πού ήσαν ανέκαθεν μέσα στην Μονή, 110 περίπου τον αριθμό, γερόντια τα περισσότερα, ή οί νέοι διορισμένοι επιδρομείς τού Πατριαρχείου πού θέλουν να πετάξουν στούς δρόμους τούς παλαιούς απο την πολύ χριστιανική αγάπη πού έχουν; Μού φαίνεται πώς κάποιοι έχουν παρανοήσει κάποια πράγματα καί απο την εμπάθειά τους είναι καί εντελώς άμοιροι της τοπικής Αγιορείτικης ιστορίας...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι από τους 110 ήταν στο μοναστήρι από παλαιά και γέρασαν όπως λες. Μετά μπήκαν διάφοροι για να προστεθούν στην δύναμη. Το πόσα χρόνια ήταν δεν λέει τίποτα.
Το μοναστήρι δεν είναι ιδιοκτησία αυτών αλλά όσων συμμετέχουν στην Ιερά επιστασία και μνημονεύουν τον Επίσκοπό τους.
Αφού αυτοί διαφοροποιήθηκαν από την Αγιορείτικη τάξη δεν μπορούν να κατοικούν στο μοναστήρι όποια ηλικία και αν έχουν ούτε πόσοι είναι. Οι δικαστικές αποφάσεις δεν είναι μόνο για μας τους κοσμικούς αλλά και για τους ρασοφόρους πρώην μοναχούς και νυν λαϊκούς της παλιάς Εσφιγμένου. Να επέμβουν αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία του Εισαγγελέα και να γίνουν ότι νόμιμες ενέργιες ώστε να βγουν από την Μονή και το Άγιο Όρος για να σωθεί το κτήριο της Μονής.
Ισονομία και ισοπολιτεία και στο Άγιο Όρος.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον 8:49 μ.μ.

Στέρεψαν απο αγαπολογία οι οικουμενιστές για όσους εναντιώνονται στον οικουμενισμό και την Νέα Τάξη......

Ανώνυμος είπε...

Ξεχειλίζεις απο την αγάπη, την καταλλαγή του αφέντου σου Βαρθολομαίου, φιλοφαναριώτη 9:25 μ.μ....
Πρόσεξε μην πάθεις τίποτα απο ... την πολλή αγάπη και καταλλαγή...