Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος Β΄: "Δεν μπορεί ο καθένας να καλεί πανορθόδοξη σύνοδο. Είναι το προνόμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη"


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος Β΄ σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου να συγκαλέσει στο Αμμάν της Ιορδανίας σύνοδο των ορθοδόξων προκαθημένων ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σχολίασε ότι δεν μπορεί να απαντήσει επισημαίονοντας ότι αυτή η τοποθέτηση του Πατριάρχου δεν ξέρουμε αν είναι εν γνώσει του Οικουμενικού Πατριάρχου. «Δεν μπορεί ο καθένας να καλεί πανορθόδοξη σύνοδο. Είναι το προνόμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας καλέσει δεν θα πούμε όχι, αν οποιοσδήποτε άλλος υπεύθυνος κάποιας Εκκλησίας μας καλέσει εγώ θα πω όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κατάλληλη εκκλησιαστική απάντηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Ντροπή στον Ιεροσολύμων που υπερβαίνει την δικαιοδοσία του και έγινε όργανο των Ρώσων και του Κύριλλου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ας υιοθετήσει ο Ιεροσολύμων και το τυπικό των ρωσων και στα άμφια και την ψαλμωδία, κι ας πολιτογράφηθει και ρώσος, αυτός και όσοι τους υποστηρίζουν, ας κατεβάσουν τις Ελληνικές σημαίες από το Πατριαρχείο, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, φτάνουν και περισσεύουν οι Εφιαλτες στη χώρα μας κι ας πάρει μερικούς σκοταδιστές δικούς μας και της Κύπρου. Είδαμε πόσο μεγάλη είναι η υποστήριξη του ξανθού έθνους, και πριν και τώρα ...........
Ο Ιερώνυμος τους απάντησε όπως τους έπρεπε.

Ανώνυμος είπε...

Και καλά....
Οι Ρώσοι κάνουν τα παιχνίδια τους....
Αλλά ο Ιεροσολύμων δεν ντράπηκε?????

Αριμαθαίος είπε...

Διάβασα ένα σχολιασμό του Μητροπολίτη Χονκ Κονκ κ. Νεκταρίου που θα πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους όσοι εκ των Πατριαρχών και Μητροπολιτών ζητούν για το Ουκρανικό Πανορθόδοξη σύνοδο.
Λέγει ο άγιος Χόνγκ Κόνγκ :
«Θέλω να πιστεύω πως όσοι προτείνουν Πανορθόδοξες Συνάξεις Προκαθήμενων ή Πανορθόδοξες Συνόδους για το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας, κατανοούν ότι στο τραπέζι της συζήτησης θα κατατεθούν και εξετασθούν ΟΛΟΙ οι Τόμοι Αυτοκεφαλίας που έχουν εκδωθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο...
Δεν θα είναι μεγάλη αδικία να επικυρωθεί από Πανορθόδοξη Σύνοδο μόνο το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας;....
Ε;...»

Για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος τους.
Αριμαθαίος

Ανώνυμος είπε...

Εξυπνάδες Κωστόπουλου αυτες

Αναστάσιος είπε...

Προς: 22 Νοεμβρίου 2019 - 4:14 μ.μ.

Αυτές οι εξυπνάδες δεν είναι δικές μου. Είναι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου τις οποίες μπορείς να δεις και να διαβάσεις στον επίσημο ιστοχώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?id=2922

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ο Κωστόπουλος είναι όλο εξυπνάδες γιατί αυτός με φαξ έστειλε στον Ιερώνυμο την δήλωση. Ο Κωστόπουλος είναι ο παράγοντας της ακαταστασίας.
Να το παραδεχθείς Κωστόπουλε διπλωμάτη.
Και τώρα γελάμε με τον χαζούλη 5.51

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο με τον Τοτό πότε θα μας το πει ο 5.51 για να γελάσουν και οι αρκούδες της Ρωσίας.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα επίκαιρες και με ουσία οι πληροφορίες του αξιότιμου και έγκριτου κ.κ. Ιστολόγου.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο χαζοί είστε;;;; Οι εξυπνάδες Κωστόπουλου είναι αυτά που γράφει ο Αριμαθαίος.... Ο νοών νοείτω

Ανώνυμος είπε...

Αν υποθέσουμε ότι, αυτή η Συνάντηση ή Σύνοδος ή Διάσκεψη των Προκαθημένων πραγματοποιηθή, και συμμετέχουν οι 11 Προκαθήμενοι (πλήν του Οικουμενικού Πατριάρχου, του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών), πώς θα αισθάνονται μετά οι τρείς απόντες έναντι των άλλων ?
Δεν θα είναι υποχρεωμένοι μετά, να υιοθετήσουν τις αποφάσεις που θα λάβουν οι 11 ?

Αναστάσιος είπε...

Πρώτα διαβάζουν και μετά γράφουν έστω και ανώνυμα.
Αυτό που κατηγορείς τους άλλους μάλλον αγγίζει εσένα.
Ο Αριμαθαίος δεν γράφει κάτι δικό του, αλλά μεταφέρει τις δηλώσεις ενός Μητροπολίτη, τον όποιο και ονομάζει.
Αν ο Αριμαθαίος λέει ψέματα ας τον διαψεύσεις με στοιχεία.
Τον χλευασμό στον επιστέφω.
«Ο νοών νοείτω»

Ανώνυμος είπε...

Η Συνοδος τους θα είναι χωρίς αξία αφού θα απουσιάζει ο Πρώτος ο Οικ. Πατριάρχης. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι Σύνοδος αλλά μάζωξη.

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμία σε όλους.
Διαφωνώ με τον ανώνυμο που χρέωσε άδικα στον διαχειριστή, τα γραφόμενα απο τον Αριμαθαίο.

Απο την άλλη, ο ανώνυμος δεν χλεύασε τον διαχειριστή αλλά τα γραφόμενα του Αριμαθαίου που τα χρέωσε άδικα και άλογα στον διαχειριστή.

Ηρεμία και πραότητα.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 23 Νοεμβρίου 2019 - 6:15 π.μ.

Αγαπητέ
Δυστυχώς, δίνω βήμα σε ορισμένους οι οποίοι έχουν θέση τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας. Είναι οι σύγχρονοι σχισματικοί που νομίζουν ότι με την λεγόμενη αποτείχιση μπορούν να ελέγχουν όλους όσους έχουν αντίθετη άποψη με αυτούς, αφού θεωρούν ότι μόνο αυτοί κατέχουν την ορθότητα, και έχουν αναγορευτεί ως σωτήρες της Ορθοδοξίας.
Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει στο συσκοτισμένο μυαλό του ο 22 Νοεμβρίου 2019 - 10:33 μ.μ., δεν μπορώ όμως να ανεχθώ να γράφουν, μειώνοντας την άποψη ενός επισκόπου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στο Ιστολόγιο προσφέρω χώρο σε όλους με αναρτήσεις εκ διαμέτρου αντίθετες, τις οποίες υπογράφουν κληρικοί και λαϊκοί. Ο υπογράφων ως Αριμαθαίος μεταφέρει άποψη Επισκόπου. Ας την αντικρούσει με σοβαρότητα ο 22 Νοεμβρίου 2019 - 10:33 μ.μ. και όχι με αυτό τον τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου πονούν τους εξωεκκλησιαστικούς κύκλος. Τι να γίνει μόνο η Κωνσταντινούπολη έχει το προνόμιο να είναι πρωτόθρονη και ο Οικουμενικός να προεδρεύει αυτός ή ο εκπρόσωπός του. οι Ρώσσοι μπορεί να είναι περισσότεροι αλλά θα περιμένουν στην αράδα μόνιμα. Όσο για τον Ιεροσολύμων να μην υψώνει την φωνή του διότι ως έλεγχο θα έχει πάντα τον Ειρηναίο.

Ανώνυμος είπε...

Διαχειριστή,
Η αποτείχιση δεν είναι Σχίσμα, όταν γίνεται σωστά. Είναι σύμφωνη με τον ιε' Κανόνα αβ' Συνόδου της Εκκλησίας. Γι' αυτό και οι σωστά αποτειχισμένοι, είναι εντός της Εκκλησίας.

Παρ' όλα αυτά επειδή διαβάζω συνέχεια τα σχόλια, δεν βλέπω σχόλια αποτειχισμένων, παρά μόνο σωστά διάφορων Αντιοικουμενιστών.

Οπως είπα και πριν διαφωνώ με τον ανώνυμο που σας χρέωσε το σχόλιο του Αριμαθαίου. Δεν πιστεύω ότι ήθελε να σας χλευάσει αλλά να δηλώσει την αντίθεση του στα όσα γράφει το σχόλιο του Αριμαθαίου που νόμισε ότι ταυτίζεστε και εσείς.

Ο σχολιαστής 23 Νοεμβρίου 2019 - 6:15 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Το μυαλό σου είναι πάνω απο το κεφάλι σου ανώνυμε 4:03 μ.μ., για να φαντάζεσαι "εξωεκκλησιαστικούς κύκλους"...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σχίσμα 4.39 έχεις δίκιο σε αυτό που έγραψες και διόρθωσες το λάθος 10.14 που έγραψε ο ιστολόγος. Η αποτείχιση είναι αίρεση παρόμοια με την Ουνία.
Στουδίτης

Ανώνυμος είπε...

Αν η Ουνία ειναι αίρεση αγαπητε Στουδίτη, τότε γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επισκέφθηκε ναό Ουνιτών στην Κάτω Ιταλία, γιατί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εδώρησε Ποτήριο στον Αρχιεπίσκοπο των Ουνιτών, σε συνάντηση τους πριν από λίγο καιρό, γιατί ο Πατριάρχης έδωσε την Θεία Κοινωνία στον Ποροσένκο, ο οποίος προηγουμενως είχε Μεταλάβει σε ναό Ουνιτών στην Ουκρανία ?
Ετσι πρέπει να συμπεριφέρωνται σε αιρετικούς, όπως τούς αποκαλείς ?