Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΕΟΡΤΉ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ 2020


 Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα τιμήθηκαν και φέτος οι ένδοξοι και κορυφαίοι Τρεις Ιεράρχες στον ομώνυμο πανεπιστημιακό ιερό ναό του πρώην ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, (Πανεπιστήμιο Πατρών-Πελοποννήσου). Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. 

 Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Όρθρος, Θ. Λειτουργία και θείο κήρυγμα προεξάρχοντος του πρωτοσυγγέλου της Ι.Μ Πατρών Αρχ. Αρτεμίου Αργυρόπουλου. 

Η εορτή αυτής της Συνάξεως του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αποτελεί το ορατό σύμβολο της ισότητας και της ενότητας των Μεγάλων Διδασκάλων, οι οποίοι δίδαξαν με τον άγιο βίο τους το Ευαγγέλιο του Χριστού. Απευθυνόμενος στους κοσμήτορες, καθηγητές μα κυρίως στους φοιτητές τονίζουμε πως η Εκκλησία δεν τους ξεχνά, και ευχόμαστε δύναμη στο έργο όλων, και επιτυχία και εξέλιξη στις σπουδές τους. 





8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Κωστόπουλε και σήμερα θα γράψω σχόλιο όσοι ιερείς πέρασαν από χριστιανικές ομάδες και κατηχητικά έχουν φλόγα και ζήλο. Ο π. Χρύσανθος πέρασε από την χριστιανική εστία και την αναπλαστική γι' αυτό αγάπησε τα κατηχητικά και την ιεραποστολή μαζί στα έδρανα της οδού παπαφλέσα.
Την Ευχή σας Θεοφιλέστατε

Ανώνυμος είπε...

κ. Ανωνυμε "9:09 μ.μ." μάλλον κάτι λέτε λάθος. Όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί, έχουν φλόγα και ζήλο για την πίστη τους, για τον εμπερίστατο άνθρωπο, για την διάδοση της πίστης μέσα από τα κατηχητικά. Σας προτείνω να κάνετε μια επίσκεψη στις ενορίες να δείτε εκεί την άδολη και άοκνη προσπάθεια των Ιερέων μας για την διάδοση της φλόγας και του ζήλου που μεταδίδουν στα παιδιά τους, τα παιδιά την ενορίας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ο σχολιαστής που απευθύνεσαι αλλά θα σου πω ότι κάνεις λάθος ανώνυμε 8:12 πμ.!
Πού είδες ότι όλοι οι ονομαζόμενοι ορθόδοξοι χριστιανοί, έχουν φλόγα και ζήλο για την πίστη τους;
Πού είδες ότι όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί έχουν φλόγα για την διάδοση της πίστης μέσα από τα κατηχητικά;
Οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί φεύγουν την πιο λαμπρή και ένδοξη ημέρα του Κυρίου, την Ανάσταση Του αντί να Τον τιμήσουν παραμένοντας στη Θεία Λειτουργία ως το τέλος!
Οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν εκκλησιάζονται συχνά αλλά σπάνια!
Οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν εξομολογούνται!
Οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα για την Πίστη την Ορθόδοξη!
Οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πέφτουν στις προγαμιαίες σχέσεις και ούτε γνωρίζουν ότι είναι πολύ βαριές αμαρτίες σαν την πορνεία (που δεν είναι μόνο οι επι χρήμασι σεξ.σχέσεις για την Εκκλησία) και την μοιχεία!
Οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν διαμαρτύρονται με ζήλο για να διδάσκονται Ορθόδοξο μάθημα τα παιδιά τους στα σχολεία, ούτε να αντιδρούν απέναντι στην επιβολή της σεξουαλικής αγωγής!!
Οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν σαν τους κοσμικούς, χωρίς μελέτη Αγίας Γραφής και των ορθόδοξων βιβλίων!
Οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα Κατηχητικά σχολεία!!!
Παλαιότερα οι θεολόγοι έλεγαν για τους πολλούς στο όνομα Ορθόδοξους Χριστιανούς ότι είναι Χριστιανοί των ταυτοτήτων, δηλαδή μόνο η ταυτότητα τους γράφει ότι είναι Χριστιανοί. Σήμερα βέβαια κατάργησαν και την αναγραφή της Πίστης στις ταυτότητες και δεν μπορούμε να το πούμε!..
Και πώς εσύ λέγεις ότι όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν φλόγα και ζήλο για την πίστη τους και για την διάδοση της πίστης μέσα από τα κατηχητικά;
Πού ζεις;

Τιμόθεος

Ανώνυμος είπε...

κ. Τιμόθεε, εσείς πως είστε σίγουρος ότι δεν υπάρχει ζήλος στην ενορία;
Εσείς πως είστε τόσο σίγουρος ότι μόνο στις θρησκευτικές οργανώσεις συμβαίνουν αυτά; Δηλαδή, ο εκκλησιασμός, η φλόγα για την διάδοση της πίστης μέσα από τα κατηχητικά και όλα όσα κάνετε λόγο…!
Για σας όσοι δεν έχουν δεχθεί κατήχηση μέσω των θρησκευτικών οργανώσεων, ζουν μέσα στην ακολασία, ή δεν προσπαθούν για την πολυπόθητη ημέρα της Αναστάσεώς τους, ή δεν εξομολογούνται, ή δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα της πίστεως, ή πέφτουν σε σαρκικά αμαρτήματα, ή ζουν χωρίς τη μελέτη της Αγίας Γραφής; Αυτό λέτε;
Αναθεωρήστε.
Μάλλον δεν ξέρετε από ενορία, ή είστε κλεισμένος μέσα σε γυάλα.
Τέλος είμαι περήφανος που ζω σε ενορία. Είμαι περήφανος για τον ιερέα μου και τους κατηχητές μου, είμαι περήφανος για κάθε ψυχή που προσπαθεί είτε μέσα από θρησκευτικές οργανώσεις, είτε μέσα από την ενορία του, εάν αυτό σας ενδιαφέρει…!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 5:41 μ.μ.
Καταλαβαίνεις τί γράφεις στο πρώτο σου σχόλιο;
Η πρώτη σου ολοκληρωμένη πρόταση στο πρώτο σου σχόλιο ήταν: "Όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί, έχουν φλόγα και ζήλο για την πίστη τους, για τον εμπερίστατο άνθρωπο, για την διάδοση της πίστης μέσα από τα κατηχητικά."

Ποιός σου είπε ότι "Όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί" έχουν σχέση με την ενορία και ζήλο και φλόγα;
Πάνω σ' αυτό το "Όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί" σου απάντησε ο Τιμόθεος.
Τώρα το αλλάζεις...

Ανώνυμος είπε...

στον Ανώνυμο 5:41μ.μ.: αγαπητέ δεν αλλάξω τίποτε. Απλά ρωτώ τον κ. Τιμόθεο, πως είναι σίγουρος ότι η φλόγα και ο ζήλος και όλα όσα αναφέρει στο σχόλιό του, πηγάζουν μόνο από τις θρησκευτικές οργανώσεις;
Και το ρωτώ, γιατί ο κ. Τιμόθεος, απάντησε αντί του σχολιαστή (1/2, 9:09)
Προσωπικά σχολίασα το " ....όσοι ιερείς πέρασαν από χριστιανικές ομάδες και κατηχητικά έχουν φλόγα και ζήλο..." και απλώς το γενίκευσα. Και το επαναλαμβάνω... Από που προκύπτει αυτή η διαφορά ; Η θρησκευτική οργάνωση αποτελεί σφραγίδα γνησιότητας; Επικυρώνει την πίστη μας; Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι, τίποτε; Και εμμένω στη θέση μου, ότι όλοι οι ορθόδοξοι, έχουν τον ζήλο και τη φλόγα, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του.-

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:41 μ.μ. και 1:03 μ.μ. πού είδατε να αναφέρομαι καθόλου στις Ορθόδοξες Χριστιανικές Οργανώσεις; Πού είδατε να γράφω ότι δεν υπάρχει ζήλος στην ενορία;
Την εκτός πραγματικότητας γενίκευση σας ότι "Όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί, έχουν φλόγα και ζήλο για την πίστη τους,... για την διάδοση της πίστης μέσα από τα κατηχητικά" σχολίασα και φανέρωσα μέσα από μερικά μόνο αναμφίβολα και πασίγνωστα παραδείγματα ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Όλοι σχεδόν αναγνωρίζουν ότι οι περισσότεροι σύγχρονοι ονομαζόμενοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν αδιαφορία και ψυχρότητα για την ορθόδοξη πίστη και ζωή.
Πολλοί λίγοι είναι συνδεδεμένοι με την ενοριακή ζωή και από τα παιδιά και τους νέους πολλοί λίγοι πηγαίνουν στα κατηχητικά.
Προσπαθήστε να διαβάζετε αυτά που γράφουν τα σχόλια αλλά και να βλέπετε την πραγματικότητα κατάματα.
Ζούμε σε καιρούς πολύ μεγάλης απομάκρυνσης από την Εκκλησία, την πίστη και τη ζωή της.

Τιμόθεος

Ανώνυμος είπε...

Μόνο οι δεκάδες χιλιάδες εκτρώσεις από ανήλικες παρακαλώ(!!!) κάθε χρόνο φανερώνει πόσο αντίθετα από τα προστάγματα του Χριστιανισμού και της Εκκλησίας βαδίζουμε σαν κοινωνία...