Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Κυριακή ΙΕ’ Λουκᾶ (Ζακχαίου) στήν Πάτρα. 40/μερο μνημόσυνο π. Μιχαήλ Καραμπατάκη.

    Τήν Κυριακή 26.1.2020, Κυριακή ΙΕ’ Λουκᾶ (Ζακχαίου), στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Εὐαγγελιστρίας Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία καί τό τεσσακονθήμερο μνημόσυνο τοῦ μακαριστοῦ Ἱερέως, π. Μιχαήλ Καραμπατάκη, προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος καί συλλειτουργούντων, τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν κ.κ. Χρυσοστόμου καί τοῦ Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ἐν πληθούσῃ Ἐκκλησίᾳ.






            Τόν θεῖο λόγο ἐκήρυξε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ἀναφερθείς στήν εὐαγγελική περικοπή τοῦ Ζακχαίου καί στήν προσωπικότητα τοῦ μακαριστοῦ π. Μιχαήλ Καραμπατάκη.

            Τέλος, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, εὐχαρίστησε ἐκ μέσης καρδίας  τόν Σεβασμιώτατο Φιλαδελφείας, ὁ ὁποῖος εὑρέθη κατ’ αὐτάς τάς ἡμέρας στήν Πάτρα καί προεξῆρχε μάλιστα καί  τοῦ ἱεροῦ μνημοσύνου γιά τόν ἀοίδιμο Πρωτ. π. Μιχαήλ Καραμπατάκη.


















6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη η ιερατική μορφή του π. Μιχαήλ. Ας μεσιτεύει για την σωτηρία μας και για την Ευαγγελίστρια.

Ανώνυμος είπε...

Ο σεβάσμιος κληρικός π. Μιχαήλ Καραμπατάκης έγραψε μια ιστορία στα Γραφεία της Μητροπόλεως και στον Μητροπολιτικό Ναό.
Ας μην ξεχνούν οι παλαιότεροι και ας μαθαίνουν οι νεότεροι ότι ο ραδιοφωνικός Σταθμός της Μητροπόλεως και ο τηλεοπτικός σταθμός Λύχνος είναι έργα καταδικά του. Αυτός τα δημιούργησε και τα παρέδωσε. Από τότε τρέφουν με λόγο και εικόνα τον κόσμο της Αχαΐας και των γύρω περιοχών.
Ας είναι η μνήμη του Αιωνία. Καλό θα ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός να έκανε κάποιο αφιέρωμα στην Μνήμη του κάποιο απογευματινό..

Ανώνυμος είπε...

Διαμαρτύρομαι!!!
Για τον π. Γεώργιο Μεταλληνό δεν αφιερώσατε ούτε μία ανάρτηση, ούτε για την εκδημία του, ούτε για το 40νθήμερο μνημόσυνο του!! Τί θα γίνει; Δεν θα γράψετε τίποτα;
Προσπαθήστε να καλύψετε το κενό.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ο π. Μιχαήλ Καραμπατάκης ήταν ένας λαμπρός κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών. Άριστος πνευματικός κατανυκτικός στην τέλεση των Ιερών ακολουθιών ανεκαίνησε την Ευαγγελίστρια. Γλυκός και ευγενής αρχιερατικός Επίτροπος επί σειρά ετών. Από τον π. Χρύσανθο άκουσα αρκετές φορές ότι ιδρυτής του Ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού Λύχνος υπήρξε ο μακαριστός Μητροπολίτης Πατρών κυρός Νικόδημος και ο π. Μιχαήλ Καραμπατάκης. Αιωνία η μνήμη τους .
Κατόπιν την λειτουργία τους ανέλαβε ο π. Χρύσανθος ο οποίος παραμένει διευθυντήςς μέχρι σήμερα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τα Μ.Μ.Ε της μητροπόλεώς μας και τον ευχαριστούμε απο την καρδιά μας .
Σεβασμιώτατο Άγιε Πατρών σας ευγνωμονούμε, προσευχόμαστε να έχετε υγεία και δύναμη.

Αναστάσιος είπε...

Προς:29 Ιανουαρίου 2020 - 6:21 μ.μ.

Δέχομαι την διαμαρτυρία σας. Τον π. Γεώργιο Μεταλληνό πολλές φορές τον είχα ακούσει σε ομιλίες του στην Πάτρα και είχα διαβάσει πολλά από τα βιβλία του. Προσωπικά δεν τον γνώριζα. Δεν μπορώ να γράψω κάτι διότι θα είναι πενιχρό εκ μέρους μου. Άλλοι έγραψαν πολλά για την προσφορά του.
Τον π. Μιχαήλ Καραμπατάκη τον έζησα εκ του σύνεγγυς και γεύτηκα την αγάπη του, την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου, και τολμώ να πω και την φιλία του. Τον έζησα πολλάκις λειτουργούντα και ομιλούντα στην Αγία Σκέπη Πατρών. Έτρεφα απέραντο σεβασμό στο πρόσωπο του. Υπήρξα και εκ των πρώτων στελεχών-συνεργατών στον Ραδιοφωνικό Σταθμό (http://www.radiofono.gr/node/2712 και https://anastasiosk.blogspot.com/2009/09/blog-post_3353.html)
Για τον π. Γεώργιο Μεταλληνό δεν μου έστειλαν κάτι για να δημοσιεύσω. ως εκ τούτο δέχομαι την διαμαρτυρία σας αλλά παρακακαλώ και για την κατανόηση σας.
Με τιμή
Α.Κ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ευγενικέ διαχειριστά, είναι αυτονόητο ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον π. Μιχαήλ Καραμπατάκη που δεν γνώριζα τίποτε. Ο μόνος λόγος που έγραψα εδώ την διαμαρτυρία μου είναι ότι και αυτού, όπως και του π. Γεωργίου Μεταλληνού συμπληρώθηκαν 40 ημέρες απο την εκδημία του. Για το κοινό σημείο των 40 ημερών την έγραψα εδώ.
Τώρα για το ότι δεν σας έστειλαν, έχω την άποψη πώς αξίζει τον κόπο κάτι να ψάξετε και να βάλετε απο μόνος σας.