Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ο Εθνικός ύμνος της πατρίδος - Ημέρα εθνικής περηφάνιας


Ξημέρωσε και φέτος η Άγια μέρα, που κάνει τα στήθη μας να φουσκώνουν από περηφάνια και τις ψυχές μας να ευγνωμονούν το Θεό που μας έκανε χριστιανούς και Έλληνες. Διπλή γιορτή γιορτάζει σήμερα η πατρίδα μας. Θρησκευτική και Εθνική.Μια γιορτή που καλούμαστε να εορτάσουμε απ'τά ταμπούρια μας ,με υπακοή σε κατοίκον περιορισμό , ελεύθεροι πολιορκημένοι στα μπαλκόνια.... χωρίς εκκλησιά , χωρίς εθνική δοξολογία και παρέλαση.
Μην δειλιάσει κανείς,μη κιοτέψει.... όσο και αν δεν μπορείς να γίνεις μέτοχος της θείας ευχαριστίας , μπορείς και γίνε κοινωνός της πίστεως που πηγάζει μέσα από τα σπλάχνα σου... όπως και ο κάθε χτύπος της καρδιάς σου κραυγάζει με στεντόρεια φωνή ΖΗΤΩ.

Ο Ρωγών Ιωσήφ μεταλαμβάνει με πίστη και δέος (βλέπε πίνακα) τούς αγωνιστές , οπλαρχηγούς της Επανάστασης,
της ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου.
Τότε μεταλάμβαναν το αίμα του κυρίου και αντλούσαν πνευματική δύναμη για να  θυσιάσουν το αίμα τους για την πατρίδα... μιας πατρίδας που για χάρη τους  ζούμε σήμερα Λεύτεροι..
Ημέρα εθνικής περηφάνιας...ας μεταλάβουμε όλοι από το αίμα που χύθηκε και πότισε τα τιμημένα χώματα της πατρίδος μας  ας γίνουμε μέτοχοι σε αυτή την ιερή Εθνική μυσταγωγία !!!!!!

Χρόνια πολλά σε όλους.... ΖΉΤΩ Η ΕΛΛΑΣ 


Πηγή: Ποταμούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: