Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Το Μυστήριο των Μυστηρίων σε... ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ! - Αρχιμ. Αστερίου Χατζηνικολάου



Το Μυστήριο των Μυστηρίων σε... ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ!
Διαδικτυακή ομιλία του αρχιμ. Αστερίου Χατζηνικολάου
Προϊσταμένου «Αδελφότητος Θεολόγων Ο ΣΩΤΗΡ»

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ώστε είναι μία λύση το ότι θα τελέσουν τις ακολουθίες οι κληρικοί;
Για εμάς τους πιστούς ποια θα είναι η λύση;
Άκουσα στην ομιλία σας την αλήθεια: «Δεν θα κάνουμε Πάσχα» εμείς αφού «θα στερηθούμε τον Χριστό»… δεν φτάνει ο παρηγορητικός σας λόγος ότι «πονούν οι πιστοί»
Γιατί «να εκτιμήσουμε αυτό το οποίο είχαμε» γιατί πάτερ μου μόνο εμείς και όχι οι κληρικοί;
«Να σκεφτούμε την αναξιότητά μας την αμαρτωλότητά μας, να σκεφτούμε ότι δεν είμαστε και άξιοι» γιατί μόνο εμείς; το ξαναλέω με πόνο.

Για εμένα θα φανούν ποιοι είναι «ποιμένες» στο τέλος αυτής της δοκιμασίας. Ποιμένας θα είναι ο κληρικός, που θα σταθεί εκτός Ναού, και θα μου συμπαρασταθεί, αφού σε όλους εμάς απαγορεύει η Κυβέρνηση, με την ευλογία και την συναίνεση της Συνόδου, την συμμετοχή μου στα εντός του Ναού και στην Θεία Μετάληψη.
Η σκέψεις του Αγίου Νικοδήμου και του π. Ευσεβίου Ματθόπουλου είναι για το πλήρωμα της Εκκλησίας (κληρικοί και λαϊκοί) και όχι μόνο για τους ΕΚΤΟΣ του παραπετάσματος της παρεμβολής. Κάτι τέτοιο δεν το διανοήθηκαν ούτε οι αιρετικοί παπικοί να το κάνουν, και το κάνουν ανα την οικουμένη οι Ορθόδοξοι «ποιμενάρχες»(;) και «ποιμένες»(;).
Είμαι ενας Ορθόδοξος καθολικά διαμαρτυρόμενες.
Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να βρούμε χρόνο να την ακούσουμε την ομιλία του π. Αστέριου.

Χρύσανθος

Ανώνυμος είπε...

Για τον Νίκο (3-4-2020, 9.00μ.μ.)
Νίκο, το ότι είσαι Διαμαρτυρόμενος καθολικώς αντορθόδοξος φαίνεται από το ότι χρησιμοποιείς λόγο ενός πολιτικού της Ελλάδας του 1967. Πρόσεξε λίγο και την ορθογραφία σου ... Για να μην εκτίθεσαι ... Νίκος διαμαρτυρόμενΗ στην Ορθοδοξία ΔΕΝ υπάρχει ... Νίκος διαμαρτυρόμενΟς μπορεί ... ΄Εχεις έλλειμμα Θρθοδόξου φρονήματος και ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ... Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι Νίκος διαμαρτυρόμενΗ είναι ΕΚΤΟΣ παρεμβολής ...

Ανώνυμος είπε...

Έλλειμμα Θρθοδόξου φρονήματος και ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ έχεις εσύ ανώνυμε 7:55 π.μ. δεσποτοκράτη!
Ο Νίκος (3-4-2020 9:00 μ.μ.) έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του. Οι απόψεις του είναι μέσα στο Ορθόδοξο φρόνημα και στην Εκκλησιολογία. Οι δικές σου παπικές απόψεις.
Οι πιστοί δεν είναι άλογα πρόβατα, χωρίς γνώμη και χωρίς κρίση!!

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Την ορθογραφία μου δεν θα την προσέξω. Εσύ κάνε τις διορθώσεις σου ελεύθερα. Δε είναι κακό. Έχω αντίγραφα επιστολών συγχρόνων αγίων και γερόντων που τα λάθη τους έβγαζαν μάτι … τέλος με αυτό.
Απάντησε μου αν θες σε αυτό που έθεσα γιατί μόνο οι κληρικοί και όχι και εμείς οι λαϊκοί. Από ότι έχω ακούσει οι αιρετικοί παπικοί βάζουν τους κληρικούς μια βαθμίδα πάνω από τους λαϊκούς για την υποχρεωτική αγαμία τους ώστε κάπως να τους καλοπιάσουν. Εμείς το δουλειά έχουμε να πάμε με τα νερά τους. Το σκέφτομαι αν οι κληρικοί απολαύσουν τις ακολουθίες χωρίς εμάς θα γίνω αλειτούργητος και ακοινώνητος σαν την Μαρία την Αιγυπτία. Καλύτερα στο σπίτι μου να κάνω προσευχές παρά με τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ του λογικού ποιμνίου.
……..
Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Νίκο, δεν υπάρχουν μόνο οι προδότες, υπάρχουν και καλοί μητροπολίτες και κληρικοί που κρατάνε την ορθόδοξη πίστη.
Μην απογοητεύεσαι και μην παρασύρεσαι απο ανθρώπους που σκέπτονται χωρίς μέτρο.
Αναγνωρίζω απο την άλλη, το δικαίωμα σου να διαμαρτύρεσαι για τις όποιες προδοσίες που συμβαίνουν.
Ο ευλαβής λαός έχει λόγο.

Ελληνορθόδοξος