Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ - παπα-Παύλος Καλλίκας


 ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ (στην Εκκλησία του χωριού μου) για τους εξής λόγους:
1. γιατί είμαι παπάς,
2. γιατί Εφημερεύω για όλους τους Ενορίτες μου,
3. γιατί είμαι παντός καιρού και παντός <ιού,
4. γιατί δεν έχω μάθει να αφήνω την σκοπιά μου,
5. γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμη ο λαϊκός που θα μου βγάλει το πετραχήλι,
6. γιατί δεν έχει βρεθεί ο νόμος που θα κανονίσει πότε και με ποιους θα λειτουργώ,
7. γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και με αυτά που κηρύττω και πρεσβεύω,
8. γιατί δεν μου αρέσει να απαρνούμαι, έστω και προσωρινά(;), την βασική ποιμαντική μου ευθύνη,
9. γιατί δεν θέλω να στραγγαλίζω, για χάρη τους, την ιερατική μου συνείδηση,
10. γιατί δεν μου αρέσει να κρύβομαι σε ένα "δημοκρατικό" και "αντιρατσιστικό" κράτος.
11. γιατί προτιμώ να δώσω απολογία εδώ, σε ανθρώπους, και όχι στην άλλη ζωή.

12. γιατί μου αρέσει το « ὀργίζεσθε καί μή ἁμαρτάνετε».
(«Καί ὀφείλει νά τόν μεταχειρίζεται ὁ καθείς (τον θυμό) ἐναντίον τῶν δαιμόνων, ἀνθρώπων αἱρετικῶν, καί παντός κωλύοντος ἀπό τήν ὁδόν τοῦ Θεοῦ» Ὅσιος Ἰωσήφ ὁ Ἡσυχαστής) .

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ (οι εναπομείναντες λίγοι χριστιανοί)
1. γιατί είμαι Ποιμένας τους,
2. γιατί είμαστε Εκκλησία (κλήρος και λαός), και όχι προτεσταντική παραφυάδα.
3. γιατί μας αρέσει ο ενοριακός συγχρωτισμός, και όχι ο απομονωτισμός.
4. γιατί έχουμε "κολλήσει" τον Υιό,
5. γιατί κοινωνούμε την Ζωή, άρα δεν φοβόμαστε τον θάνατο,
6. γιατί και αν έρθει ο θάνατος, «Δόξα τῷ Θεῷ πάντων ἔνεκεν».
7. γιατί η Αγάπη μας (ο Χριστός) είναι ασυγκρίτως τεράστια μπροστά στην εγωιστική "αγάπη" του σημερινού κόσμου.
8. γιατί η μεγάλη Εβδομάδα δεν είναι άδεια για να μετατίθεται, ούτε άδεια (κενή) για να παραγκωνίζεται.
9. γιατί δεν ανεχόμαστε άλλες "επεμβάσεις" από το Κράτος στηνΕκκλησία.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ;
1. για να δώσω έναν κόλαφο (από τον τελευταίο παπαδάκο) στην κυβέρνηση, που νομίζει ότι μπορεί να κανονίζει τα της λειτουργικής ζωής της Ενορίας μου,
2. γιατί ποτέ ένας Ιερέας δεν φιμώνεται,
3. γιατί ποτέ ένας Ιερέας δεν σκιάζεται, παρά μόνο
4. γιατί ποτέ ένας Ιερέας δεν σκιάζεται, παρά μόνο τον Θεό,
5. γιατί είναι τιμή και καμάρι ένας Ιερέας να διώκεται για το όνομα του Χριστού,
6. γιατί δημόσια σπιλώνεται και συκοφαντείται η Εκκλησία του Χριστού,
7. γιατί δημόσια μου αρέσει να ομολογώ Χριστό, για να μεομολογήσει και Εκείνος.
8. γιατί μπορεί να "κολλήσω" και κάναν άλλο παπά.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

 παπα-Παύλος Καλλίκας
εφημέριος Ενορίας Ποταμού Κυθἠρων

υ.γ. 1. καταφέρομαι αυστηρά και μόνο στα μέτρα κατά της
Εκκλησίας, και όχι στα γενικότερα μέτρα.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ μου να σου που ότι στον Κορυδαλλό δεν είναι τόσο όμορφα όπως στο ωραίο σου χωριό. Της φυλακής τα σίδερα δεν είναι για τους παπάδες. Πρόσεχε.

Ανώνυμος είπε...

Πέστα Χρυσόστομε.....

Ανώνυμος είπε...

Οι ιερείς πρέπει να είναι στον Ναό δεν είναι κάτι το καινούργιο αυτό. Οι ενορίτες και οι πόρτες αν είναι ανοιχτές και τα σκυλιά αν έχουν καλά δεθεί δεν θα πατήσουν το πόδι τους γιατί γνωρίζουν ότι ο συνωστισμός προκαλεί τον Θάνατο.
Εδώ ταιριάζει το «μοναξιές μοναξιές όταν τους ενορίτες δεν βλέπω έχω ακεφιές»!!!!

Unknown είπε...

Πολύ σε πρώτο πρόσωπο μιλάτε....κάτι μας λέει αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Αγνοεί επιδεικτικά τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου... Ο προτεσταντισμός σε όλο του το μεγαλείο... Κάθε παπάς και Πάπας...

Ανώνυμος είπε...

Ο απλός παπάς τραβάει το αλέτρι... αυτός θα πρέπει νά πείσει τον πιστο :νά κάνει υπομονή,νά μήν έρθει τώρα στην εκκλησία, νά κοινωνίσουμε μαζί τον Μάιο, νά μήν εξομολογηθεί τώρα, νά βάλλει καρέκλες μπροστά από το ''ιερό βήμα''την τηλεόραση, νά ξεχάσει την καμπάνα προς τό παρόν, νά μήν ακούει από τά μεγάφωνα για νά μήν τού θυμίζει το Ναό, νά τόν κρατήσει μακριά από το Ναό νά μήν κολλήσει κορωνοϊο, νά τόν ξανά φέρει αργότερα στο Ναό.
κ.ο.κ
Τά λόγια πίσω από τίς βαρειές πόρτες τών Μητροπολιτικών Μεγάρων είναι εύκολα...




Γ.Τ. είπε...

ΑΞΙΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ, ελάτε γρήγορα... Ο άνθρωπος δεν είναι καλά

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο π. Παύλο.
Χίλια συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Ποιμένες πολλοί διέφθειραν τον αμπελώνα μου, εμόλυναν τη μερίδα μου, έδωκαν την μερίδα την επιθυμητήν μου εις έρημον άβατον. Ιερεμίας ΙΒ κεφ. 10.

Ανώνυμος είπε...

Συμπάθα με, αλλά πολύς εγωισμός, πάτερ μου...
Πολύ ΕΓΏ στο κείμενό σου (κι ας είναι συγκαλυμμένο)...

Θαρρείς πως μόνο εσύ πονάς;;;
Μάλλον, ΜΟΝΟΣ εσύ πονάς...

Αυτά που λες δεν υποδηλώνουν εκκλησία, δεν συμπάσχεις, δεν το κάνεις για το ποίμνιο... Για τον εαυτό σου το κάνεις... Γιατί κήρυξες διωγμό προ ημερών και θέλεις να δικαιωθείς!!! Και οι δικαιολογίες που λες για να πείσεις τον εαυτό σου είναι, όχι τους άλλους!!!

Όταν η επιστήμη λέει "μην συναθροίζεστε, για να προφυλάξτε τους άλλους πρώτα, τους πιο ευπαθείς, και μετά τον εαυτό σας", εσύ λες "και να χάσω ΕΓΩ την λειτουργία ΜΟΥ, τους χαιρετισμούς ΜΟΥ, τη Μεγάλη Εβδομάδα ΜΟΥ;"

Όταν η επιστήμη επικαλείται την αγάπη μας για τους άλλους, η εκκλησία μπορεί να αδιαφορήσει;;;

ΌΛΗ η εκκλησία πάσχει παπά μου και είναι ΜΕΓΑ λάθος σου να ξεχωρίζεις τα μέλη της σε "αληθινούς πιστούς" και "προδότες - λιπόψυχους - οικουμενιστές - κλπ"

ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!!

Ταπεινώσου παπά μου, βάλε μετάνοια στον δεσπότη σου και κάνε υπακοή!

Λες αυτός δεν πονά; Λες οι άλλοι δεσποτάδες, τα μέλη της ΔΙΣ δεν πονάνε; Όλη η Ιεραρχία; Μόνο εσύ αγαπάς την εκκλησία;

Οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειάζονται όλοι, και οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί της. Καλός ο ζήλος σου, μ' αρέσει και τον χαίρομαι! Αλλά όπως γράφεις και μιλάς μοιάζεις με άσχετο και απρόσεχτο κυνηγό που τουφεκάει στον αέρα και είναι επικίνδυνος και για τον εαυτό του και για τους άλλους. Κάνε υπακοή, ρίξε τον ζήλο σου στην αγάπη για τους άλλους, υπηρέτησε το ποίμνιό σου και θα βρεις ευλογία από τον Θεό.

Συχώρα με για το θάρρος που πήρα αλλά είναι μόνο από αγάπη.
Συμπάθα με και κάνε μια προσευχή και για μένα.

Χ.

Αλήθεια, το "Πάσα ψυχὴ ἐξουσίαις ὑπερεχούσαις ὑποτασσέσθω", του αποστόλου Παύλου, σου λέει τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

π. Παύλε, κάτι ανάλογο έγραψα σε προηγούμενη ανάρτησή σου. Λοιπόν, είσαι σίγουρος ότι θα δώσεις μόνο ΕΔΩ λόγο και όχι και στην άλλη ζωή? Αν ανοίξεις τον Ναό πώς θα κλείσεις έξω τον ιό και δε θα ασθενήσουν πιστοί και ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ και πιστοί? Και ΑΝ πεθάνουν πιστοί εσύ ΔΕ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙΣ το πετραχήλι σου? Και να κρεμάσεις το πετραχήλι σου ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΦΡΙΧΤΟ ΑΥΤΟ? ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ...

διαλεκτικος είπε...

Ειναι τιμη μας να εχουμε τετοιους ιερεις.Την ευλογια σου πατερ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΣΥ ΘΕΣ ΓΙΑΤΡΟ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΑΝΩΝΥΜΕ.ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΥΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΙΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΤΟΥΡΓΗΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΑΛΗΤΟΥΡΓΗΤΟΣ ΦΕΝΕΣΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ είπε...

ΕΥΓΕ!

Ανώνυμος είπε...

Εγω παντως δεν θα ειμαι εκει. Γιατι ειμαι αλλεργικος και στον εκ δεξιων ναρκισσισμο. Μου φτανει η δικη μου εγωπαθεια, μολις και μετα βιας δεν με καταπινει. Δεν θα κολλησω και απο το ναρκισσισμο αλλου.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο π.Παύλε, γιατί αντί να κάνεις προσευχή μας έχεις γεμίσει με αερολογίες δήθεν χριστιανικές και αγιοπετερικές... κ για να μην λέω πολλά γιατί τόσα χρόνια εσένα περίμενε ο Κύριος ως ομολογητή και "ποιμένα". Είσαι νέος όμως και δικαιολογείται ότι λίγα καταλαβαίνεις

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...


Είναι προφανές ακόμη και στους ολιγόνοες, αλλά καλόπιστους, ότι ο Πρωθυπουργός με το σμπάρο του κορωνιού κτύπησε πολλά τρυγόνια.
1. Συσκότισε και εξαφάνισε από την επικαιρότητα την τουρκική εισβολή με όπλο τους λαθρομετανάστες – τζιχαντιστές, αποτρέποντας την άκρως ανεπιθύμητη σε αυτόν έξαρση του πατριωτικού και αντιμεταναστευτικού λαϊκού ρεύματος.
2. Σκοτεινοί κύκλοι του περιβάλλοντός του βρήκαν την ευκαιρία να καταφέρουν καίριο κτύπημα κατά της Εκκλησίας. Ήδη για πρώτη φορά στα χρονικά, ιερείς, Αρχιερείς και θεολόγοι φαίνεται να συζητούν ή και να δέχονται: α) αλλαγή του τρόπου μεταλήψεως, β) μέτρα περιορισμού της προσκύνησης των αγίων εικόνων, Τιμίου σταυρού, χειρός ιερέως κλπ. Η πίεση προς την Εκκλησία να αλλάξει ακριβώς αυτά τα στοιχεία της λατρείας της, που συνιστούν την διαφορά της από άλλες λατρευτικές πρακτικές άλλων δογμάτων, δεν θα σταματήσει μετά την άρση των μέτρων, αλλά θα ενταθεί, καθόσον ο κορωνιός δεν είναι ο μόνος μεταδοτικός ιός.
Οι ευσεβείς Αρχιερείς, ιερείς και θεολόγοι που έδωσαν και δίνουν μάχη να μην μεταβληθούν ποτέ οι συγκεκριμένες λατρευτικές πρακτικές, αλλά και να μην κλονισθεί η πίστη στον Ιερό Ναό ως ιατρείο ψυχών και σωμάτων και προς τον Χριστό ως τον ιατρό κάθε ασθένειας, ψυχικής και σωματικής, καλώς πράττουν και αγωνίζονται. Είναι δε πρόσωπα ιερά, ισάξια των παλαιών ομολογητών, έστω και εάν οι κίνδυνοι που, προς το παρόν τους απειλούν, φαίνονται μικρότεροι από τους κινδύνους που απειλούσαν εκείνους.
Όλοι ανησυχούμε για την υγεία μας. Σε κανέναν δεν απαγορεύεται να λάβει όποιο μέτρο αυτοπροστασίας επιθυμεί. Οι αγωνιστές και ομολογητές ιερείς σε κανέναν προσβλητικό χαρακτηρισμό δεν προέβησαν για τους χριστιανούς που φοβούνται και αυτοπροστατεύονται. Ωστόσο, είναι αδύνατο να γίνει δεκτό ότι ο Ιερός Ναός συνιστά τον μοναδικό τόπο επί της γης στον οποίο ο κίνδυνος μολυσμού από τον κορωνιό είναι καθολικός και απόλυτος και ότι μόνον με το κλείσιμό του και το φράξιμο του στόματος των ιερέων αποτρέπεται ο κίνδυνος αυτός! Πρόκειται περί ασεβείας, που δεν είναι δυνατόν και ο χλιαρότερος ακόμη χριστιανός να δεχθεί αδιαμαρτύρητα.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους να είστε λίγο σοβαρός κρίμα κρίμα συγκεντρωθητε πάτερ στα του οίκου σας,καντε λίγο υπακοή, διώξτε την έπαρση. Ερχονται ευλογημένες ημέρες,μαζευτειτε στο ταμείον σας.

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:37 μ.μ.

Οι αποφάσεις της Συνόδου είναι πάντα σωστές;
Ετσι σου έμαθαν;

Εκκλησιαζόμενος

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο πάτερ Παυλε... Πρέπει νσ γνωρίζεις ομως... που το γνωρίζεις βέβαια, ότι όσοι παρέμειναν σταθεροί στις θέσεις τους... μέχρι το τέλος.... Υπέστησαν κυνηγη.. Ελπίζω να φανείς συνεπής μέχρι το τέλος...

Ανώνυμος είπε...

Οι ανώνυμοι αερολόγοι που τα έβαλαν με τον π. Παύλο να κοιτάξουν τον εαυτό τους και ας αναρωτηθούν αν κατάλαβαν τίποτα από τη Θ. Λειτουργία και πόσο πίστη έχουν...
Ακόμα ας αναλογιστούν πώς δεν κολλάνε οι άνθρωποι στα Super Market όπου επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή και κολλάνε μόνο στους Ναούς;
Δεν αποκλείεται βέβαια να πρόκειται για αλειτούργητους και άθεους...

Φωτεινός

Ανώνυμος είπε...

Μα αγάπη στους αντάρτες κληρικούς και οπαδούς τους λαϊκούς:

Στην εκπομπή "ΣΗΜΕΡΑ" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ μίλησε σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος.
Σε ερώτηση πως έχει εκλάβει το ποίμνιο την απόφαση της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Ιερόθεος τόνισε: "Θεωρώ ότι τα πιστά μέλη της Εκκλησίας θα δεχθούν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, διότι δεν είμαστε αναρχικοί! Δεν μπορεί κάποιος να είναι χριστιανός και να είναι αναρχικός με αυτή την έννοια…έχουμε το εκκλησιαστικό πολίτευμα μέσα στην Εκκλησία και αυτό πρέπει να το δεχθούν".
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για τον κορωνοϊό, έκανε λόγο γι΄ έναν αόρατο εχθρό και αόρατο πόλεμο, υπογραμμίζοντας ότι “και εμείς πρέπει να προφυλάξουμε τους άλλους”.

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΝ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ
ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Ἡμεῖς οἱ Κληρικοί καί Ἐφημέριοι τῶν Ἐνοριῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων, συναχθέντες σήμερον τήν 18ην Μαρτίου 2020, ἡμέραν Τετάρτην καί ὥραν 11ην π.μ., εἰς τό Ἐπισκοπεῖον Χώρας – Κυθήρων, κατόπιν προσκλήσεως τοῦ Σεβ. Ποιμενάρχου ἡμῶν Μητροπολίτου Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων κ.Σεραφείμ, εἰς τήν καθιερωμένην κατά μῆνα Ἱερατικήν ἡμῶν Σύναξιν, καί ἔχοντες ὑπ’ ὄψιν :
α) Τήν ὑπ’ ἀριθ. 3013/10-3-2020 Ἐγκύκλιον τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Συνόδου μέ θέμα : «Ἐνημέρωσις τοῦ Χριστεπωνύμου Πληρώματος περί τοῦ νέου κορωνοϊοῦ (Covid-19)» τήν ὁποίαν καί ἀνεγνώσαμεν τήν προλαβοῦσαν Β’ Κυριακήν τῶν Νηστειῶν εἰς τούς Ἱερούς Ναούς μας,
β) Τό ἀπό 16ης Μαρτίου 2020 Ἀνακοινωθέν τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Συνόδου, ἐκτάκτως συγκληθείσης, μέ θέμα : «Ἀνοιχτές οἱ Ἐκκλησίες γιά κατ’ ἰδίαν προσευχή καί λιτή τέλεση Θείας Λειτουργίας»
γ) Τό ὑπ’ ἀριθ. 1371/619/17-3-2020 Ἐγκύκλιον Σημείωμα τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Συνόδου μέ θέμα : «Ἀποστολή ΦΕΚ Β’ 872/16-3-2020»,


καί
δ) Τό ὑπ’ ἀριθ.130/28-2-2020 ἔγγραφον τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων κ.Σεραφείμ, πρός τήν Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, σχετικῶς μέ τήν ἀντιμετώπισιν τοῦ προβλήματος τοῦ κορωνοϊοῦ, καί κατόπιν τῆς γενομένης διεξοδικῆς συζητήσεως ἐπί τοῦ ὡς ἄνω λίαν σοβαροῦ καί φλέγοντος ζητήματος,
Ἀποφασίζομεν
1. Νά ἐντείνωμεν τάς λατρευτικάς καί κατ’ ἰδίαν εὐχάς καί προσευχάς ἡμῶν πρός τόν Παντοδύναμον Κύριον καί Θεόν ἡμῶν «τόν μόνον δυνάμενον σῴζειν ἡμᾶς» ἀπό τῆς ἐνεστώσης δεινῆς δοκιμασίας καί νά ὁμολογήσωμεν τό «ἡμάρτομεν, ἠνομήσαμεν, ἠδικήσαμεν ἐνώπιόν Σου, οὐδέ συνετηρήσαμεν, οὐδέ ἐποιήσαμεν, καθώς ἐνετείλω ἡμῖν…».
2. Νά ἐκφράσωμεν τήν συμπαράστασίν μας πρός τάς πληγείσας οἰκογενείας, νά εὐχηθῶμεν ὑπέρ τῆς ταχείας ἀναρρώσεως τῶν προσβληθέντων ἐκ τοῦ κορωνοϊοῦ ἀδελφῶν ἡμῶν καί ὑπέρ μακαρίας μνήμης καί αἰωνίου ἀναπαύσεως τῶν ἐκ τῆς νόσου ταύτης ἐκδημησάντων πρός Κύριον συνανθρώπων μας.
3. Νά λάβωμεν τά ὑπό τῶν εἰδημόνων ὑποδεικνυόμενα μέτρα αὐτοπροστασίας, ἀλλά καί προφυλάξεως τῶν ἀνθρώπων τοῦ περιβάλλοντος καί τοῦ ποιμνίου μας.
4. Θεωροῦμεν ὡς αὐστηρά τά μονομερῶς, ἄνευ συναινέσεως τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Συνόδου, ὑπό τῆς Πολιτείας ληφθέντα μέτρα ἀπαγορεύσεως τῆς τελέσεως Θείας Λειτουργίας κατά τάς Κυριακάς, καί δή κατά τήν προσεχῆ Κυριακήν τῆς Σταυροπροσκυνήσεως καί κατά τήν μεγάλην Θεομητορικήν καί Ἐθνικήν ἑορτήν τῆς 25ης Μαρτίου, διό καί ἀπευθυνόμενοι εἰς τήν Ἀνωτάτην ἡμῶν Ἐκκλησιαστικήν Ἀρχήν, τήν Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, τόν Πρωθυπουργόν τῆς Χώρας κ.Κυριᾶκον Μητσοτάκην καί τούς συναρμοδίους Ὑπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων καί Ὑγείας παρακαλοῦμεν νά λήξῃ τό συντομώτερον τό δρᾶμα τοῦ ἀποκλεισμοῦ τοῦ Χριστεπωνύμου Πληρώματος ἀπό τήν Θείαν Λατρείαν καί δή τήν Θείαν Λειτουργίαν, προκειμένης μάλιστα τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Ἑβδομάδος, ἀφήνοντες ἐλευθέραν τήν Ἱεράν ἡμῶν Σύνοδον νά χειρισθῆ ἁρμοδίως, ὑπευθύνως, ἐμφρόνως καί θεοφωτίστως τό μέγα καί κορυφαῖο αὐτό ζήτημα τῆς Θείας Λατρείας, καί

Ανώνυμος είπε...

5. Φρονοῦμεν ὅτι ἡ Παράδοσις τῆς Ἁγίας ἡμῶν Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας οὐδέποτε ἐγνώρισε παρόμοιόν τι προηγούμενον. Τοὐναντίον εἰς τοιαύτας περιπτώσεις λοιμωδῶν νόσων ἐπύκνωνε τάς Ἱεράς Ἀγρυπνίας καί τάς Ἱεράς Λιτανείας τοῦ Τιμίου Σταυροῦ (ὅρα καί τήν ἑορτήν τῆς Προόδου τοῦ Τιμίου Σταυροῦ εἰς τήν Βασιλεύουσαν Πόλιν καί τήν Λιτάνευσιν τοῦ Τιμίου Ξύλου καθ’ ὅλην τήν περίοδον τοῦ Δεκαπενταυγούστου ἀπό Ἱεροῦ Ναοῦ εἰς Ἱερόν Ναόν) καί τῶν Ἁγίων καί θαυματουργῶν Εἰκόνων τοῦ Δεσπότου Χριστοῦ, τῆς Κυρίας Θεοτόκου καί τῶν Ἁγίων μας. Καί ἱερά Σαρανταλείτουργα ἀκόμη ἐτελοῦντο.
Εὐχόμενοι, ὅθεν, ἀπό καρδίας τήν ὡς τάχιον ἀπαλλαγήν τοῦ εὐσεβοῦς ἡμῶν Ἔθνους, ἀλλά καί τοῦ σύμπαντος κόσμου, ἀπό τῆς ἐπελθούσης δεινῆς συμφορᾶς καί δοκιμασίας, καί τήν ἐν μετανοίᾳ καί δάκρυσιν ἐπιστροφήν τῆς ἀνθρωπότητος εἰς τήν ἀληθῆ λατρείαν τοῦ Εὐλογητοῦ Τριαδικοῦ ἡμῶν Θεοῦ, διατελοῦμεν.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
†Ὁ Κυθήρων & Ἀντικυθήρων

Σεραφείμ

ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Ἀρχιμ. Πέτρος Κασιμάτης
Ἀρχιμ. Φρουμέντιος Δημητρίου
Ἀρχιμ. Πέτρος Σκλᾶβος
Πρωτ.Πέτρος Μαριᾶτος - Ἰατρός
Πρωτ.Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος
Πρωτ. Παναγιώτης Διακόπουλος
Πρωτ. Θεολόγος Παντελῆς
Ἱερομ. Σεραφείμ Μαρσέλλος
Οἰκονόμος Γεώργιος Ἀδικημενάκης
Οἰκονόμος Ἰωάννης Παπανδρόπουλος
Ἱερεύς Παῦλος Καλλίκας
Ἱερεύς Κωνσταντῖνος Μπιθιγκότζης
Διάκονος Παναγιώτης Σκλάβος

Ανώνυμος είπε...

Ο εφημέριος του ιερού ναού της Αγίας Βαρβάρας Καβάλας π. Μανώλης Κατσικαλάκης μέσα σε άλλα γράφε:

Η σχεδόν βλάσφημη προσέλευση στην Θεία Κοινωνία που είχε γίνει μια δαιμονική συνήθεια στο τόπο μας τα τελευταία χρόνια , εξαφανίστηκε σε μια εβδομάδα λόγω κορονο ιού. Τι σημαίνει αυτό: Πολλοί μη συνειδητοποιημένοι χριστιανοί πήγαιναν να κοινωνήσουν από συνήθεια ή κατόπιν πιέσεως συγγενικών τους προσώπων, μόνον για …το καλό, όπως έλεγαν, χωρίς μετάνοια, χωρίς συναίσθηση, χωρίς φόβο Θεού.
Ανεύθυνοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί εξάλλου, πήγαιναν στην εκκλησία μαζί με τα χριστιανόπαιδα και τους αβάπτιστους αλλοδαπούς μαθητές να κοινωνήσουν στις σχολικές Λειτουργίες ρουτίνας , αντιμιλώντας μάλιστα σε όσους τους υπεδείκνυαν την αντίχριστη ενέργειά τους.
Μόνον όποιος πλέον πιστεύει στο μυστήριο θα κοινωνεί άφοβα Σώμα και Αίμα Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

Η Μητρόπολη Κυθήρων έχει 13 κληρικούς; Ή έχει και άλλους που δεν υπέγραψαν. Αν έχει 13 να καταργηθεί τα έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου για Μητροπολίτη, κλητήρα, οδηγό κλπ είναι πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο Π.Παυλος!!!!!!