Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της  μετακομιδής του τιμίου Λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου Πατρών.
Κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου 2020, πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Στην ομιλία  του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στα χαρίσματα του Αγίου Νικολάου όπως αυτά αναγράφονται στο απολυτίκιό του, καθώς και στους αγώνες του για την Ορθόδοξο πίστη μας. 
Κλείνοντας, τόνισε  πως ο Άγιος Νικόλαος μας διδάσκει και μας δείχνει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε και μεις ως γνήσια τέκνα της Εκκλησίας.   
Τέλος μετάφερε τις αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών  κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά και ευλογημένα.









4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κλειστές οι εκλησίες μας, λύπη των χριστιανών χαρά των πολεμίων της πίστεώς μας, ανοίξτε τις εκκλησίες μας παρακαλώ σύντομα και χωρίς περιορισμούς θέλουμε να ευλογηθουμε και να μεταλάβουμε.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη βοήθειά μας ο Άγιος Νικόλαο.

Ανώνυμος είπε...

Θεοφιλέστατε πρότυπό σας να είναι ο Άγιος Νικόλαος και ο Άγιος Νεκτάριος που με ζήλο υπηρετήσατε τον ναό του και ναι μας θυμίζετε ότι οι Άγιοι είναι οι οδοδείκτες μας προς τον παράδεισο.

Ανώνυμος είπε...

κ. Κωστόπουλε χριστός Ανέστη με λαμπρότητα τελούνται οι εορτές στην καραντίνα αλλά προσωπικά με ενοχλεί το κεκλεισμένων των θυρών ο Θεοφιλέστατος πάντως ομιλεί με σθένος όπως παλαιά.