Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 Την Ενδεκάτη του μηνός Μαΐου, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη της Οσιομάρτυρος Αγίας Ολυμπίας  η οποία γεννήθηκε και έζησε έως 10 ετών στην Πάτρα, όπου ο πατέρας της υπηρέτησε ως Ιερεύς στον Ναό του Αποστόλου Ανδρέα.
Η Αγία Ολυμπία μαρτύρησε ως ηγουμένη στο Μοναστήρι της Θέρμης στη Λέσβο στις 11 Μαΐου 1235. 
 Προς τιμήν της Αγίας ετελέσθη Θεία Λειτουργία (Κεκλεισμένων των Θυρών ) στο παρεκκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης του Αγίου Νεκταρίου Πατρών υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου,
  ο οποίος ανεφέρθη στην αγάπη της Αγίας προς τον Κύριον μας χάριν της οποίας υπέστη φοβερά βασανιστήρια και κατέκτησε τον στέφανον της ουρανίου βασιλείας.
Αλέξης Στροφύλλας


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη,
Κύριε Κωστόπουλε βοηθειά μας η Αγία Οσιομάρτυς Ολύμπια έχω καταγωγή απο Μυτιλήνη και στην πατρίδα μου τιμάται με λαμπρότητα.
Ευχαριστώ τον Μητροπολίτη εδώ στην Πάτρα τον κ. Χρυσόστομο που στην τοπική Αγιολογία περιλαμβάνει και την οσιομάρτυρα Ολύμπία που γεννήθηκε στην πόλη του Αποστόλου Ανδρέα την Πάτρα.
Ευχαριστώ ταπεινά και τον Επίσκοπο Κερνίτσης τον π. Χρύσανθο που στον πνευματικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Πατρών οικοδομήθηκε παρεκκλήσιον των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης των εν λέσβω αθλησάντων.
Επίσης τον ευχαριστώ που τιμά ιδιαιτέρως την οσία ολυμπία.
Το πληροφορήθηκα απο το ιστολόγιό σας και ευχαριστώ και εσάς

Ανώνυμος είπε...

Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού
Χριστός Ανέστη.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη,
Ευχαριστούμε κ. Κωστόπουλε για τις εκκλησιαστικές ορθόδοξες πληροφορίες που μας προσφέρετε.