Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Ευχές εις τον εορτάζοντα Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο


Παναγιώτατε,

Με την ευκαιρία της ονομαστικής Σας εορτής, παρακαλώ όπως δεχθείτε, τις πλέον θερμές και εκ βάθους καρδίας ταπεινές ευχές μου, για υγεία, μακροημέρευση, και επιτυχία των ιερών σκοπών και στοχασμών Σας, για το καλό της Ορθοδοξίας και του Γένους..
Εύχομαι, όπως η Χάρις του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού δια πρεσβειών του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, να Σας χαρίζει πλούσια την ευλογία, και να Σας ενδυναμώνει εις το Έργον Σας, προς δόξαν της Μεγάλης Αυτού Εκκλησίας, και πάντων των Ορθοδόξων. 

Να Σας χαρίζει πλουσιοπάροχα ο Άγιος Θεός, σοφία,  υπομονή, και αγάπη για να επιτελείτε το δύσκολο και πολυεύθυνο έργο Σας.

Σεις Παναγιώτατε κρατείτε, ή μάλλον είσθε ο ίδιος, 
ο τηλαυγής Φάρος της Ορθοδοξίας.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού
εκζητών την ευλογίαν Σας
 Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί κολακευτικά λόγια είναι αυτά;;;
Υπερβολικές κολακείες. Μεγάλο λάθος σας!

Βασίλειος Χαραλαμπίδης είπε...

Αγαπητέ και εκλεκτέ κ. Κωστόπουλε οι ευχές σας και δικές μας ευχές.
Βασίλειος Χαραλαμπίδης
Θεολόγος

Σας παραθέτω και τα παρακάτω που αξίζουν προσοχής.
Την πεποίθησή του ότι η ιστορία θα ονομάσει “Πάνυ” (Μέγα) τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Και τούτο διότι, όπως διέκρινε, κατά τα σχεδόν 30 χρόνια της Πατριαρχίας του, ο Παναγιώτατοςεποίησε και εδίδαξε ακριβώς όπως ορίζει το Ευαγγέλιο. “Εδίδαξε, όχι τόσο με τα λόγια του, όσο με τη ζωή του»

Ανώνυμος είπε...

Είθε ο Θεός να του χαρίσει πολλά χρόνια!
Έχει ανάγκη της παρουσίας και της ηγετικής μορφής του η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Τί είναι όλα αυτά τα εξωπραγματικά;

Καλή μετάνοια έπρεπε να του ευχηθείτε!!!

Αντιαιρετικός και Αντιοικουμενιστής

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να χαρίζει στον πνευματικό Πατέρα όλων μας, υγεία και δύναμη για να συνεχίζει την οικουμενική διακονία και το πολυδιάστατο έργο Του, προς όφελος της Ορθοδοξίας, του Οικουμενικού Θρόνου και των απανταχού ορθοδόξων πιστών!

Ανώνυμος είπε...

Τα είναι πολλοί οι χρόνοι του διότι είναι ανεκτίμητη η εκκλησιαστική του εμπειρία και η θεολογική γνώση του και στους δύσκολους σημερινούς καιρούς είναι απαραίτητος ως καπετάνιος του Οικουμενικού θρόνου. Να είναι πάντα γερός και με δύναμη για εργασία και προσφορά.
Πέτρος Νικολακόπουλος
Οικονομολόγος

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορουσα κι εγω να κανω μια ευχη,πως ολοι οι ορθοδοξοι ανηκουμε αληθινα στον Κυριο ημων Ιησου Χριστο και κατανοουμε γιαυτο διακηρυσσουμε αυτο που δεν μπορουν να δουνε αλλοι εαν δεν εισελθουν στην ΜΙΑ,ΑΓΙΑ,ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ,οπως οριζουν οι Κανονες της Εκκλησιας.
Κατανοουμε Τον Υιο ως Φως που προερχεται απο Φως,Τον δε Πατερα μεσα στο Φως Του Πνευματος,γιαυτο δεν θελουμε να παμε ουτε στην υποταγη σε αλλα πνευματα ουτε στον διασυρμο.
Αυτοι που υποτασσονται λεγει ο απ.Παυλος στους Κολοσσαεις,ειναι ενωμενοι με Τον Χριστο κεφ 2 ,19/20]εχοντας την αληθινη πιστη.

Δεν ειναι διαφορετικες παραδοσεις,αλλα αιρεσεις,οι κακοδοξιες...
Οταν αφανιζονται οι διαφορες,οι πιστοι γινονται απιστοι κ οι απιστοι αμετανοητοι,που ειναι ωθηση μακραν Του Θεου.
Η Εκκλησια πονα για ολους και προστατευει απο το κατακριμα!
Συγχωρηστε μας!
,,,,

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ υπερβολικές οι ευχές. Εκτός της πραγματικότητας!!
Δεν τον ωφελούν αυτά τον Βαρθολομαίο αλλά τα καλέσματα για μετάνοια και απόρριψη των αιρέσεων του Παπισμού και του Προτεστανισμού και του οικουμενισμού!!!

Ιάκωβος

Ανώνυμος είπε...

Το παράκανες πολύ Τάσο με τους επαίνους σου στον πατριάρχη Βαρθολομαίο!!
Την ψυχή σου βλάπτεις.

Ανώνυμος είπε...

Γέφυρα ὁ Ψηλορείτης μας
εἶναι μέ τό Φανάρι
καί ὅλη ἡ Κρήτη δίπλα Σας
Πανάγιε Μπροστάρη.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στον Τάσο!!!!
Μετάνοια θάπρεπε να του ευχηθείτε και καταδίκη των αιρέσεων και οικουμενιστικών πρακτικών.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 13 Ιουνίου 2020 - 2:28 μ.μ.

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου για την ψυχή μου. Είμαι σε ηλικία που μπορώ να γνωρίζω το τι με οφείλει και το τι όχι. Ακόμα γνωρίζω τους λόγους του Αββά Εφραίμ του Σύρου «Μην κάνεις κάτι που βλάπτει την ψυχή σου για να δείξεις εύνοια σε άνθρωπο, είτε σπουδαίο είτε ασήμαντο είτε άρχοντα· γιατί κανείς δεν θα μπορέσει να σε γλυτώσει από την άσβεστη φωτιά». Σε πληροφορώ ότι δεν θα έκανα εκπτώσεις στο να βλάψω την ψυχή μου. Εξάλλου ουδέποτε επιθύμησα τον ιερατικό κλάδο, για να βολευτώ ως κληρικός, όπως έκαναν πολλοί στην πόλη των Πατρών, όταν έκλεισαν οι βιομηχανίες και βολεύτηκαν ως μισθοσυντήρητοι κληρικοί, για να υποθέσει κάποιος ότι τα γράφω για άλλους σκοπούς... Όταν ο Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος μου πρότεινε να γίνω κληρικός του το αρνήθηκα. Το αυτό έπραξα όταν δύο Αρχιερείς με επιμονή επιθυμούσαν να με κάνουν κληρικό μετά την απόλυσή μου από τη Ζωή. Τα όσα ως ευχή έγραψα τα πιστεύω, διότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επί 30 περίπου χρόνια στον Θρόνο της Κωνσταντινούπολης πρόσφερε πολλά θετικά και ελάχιστα αρνητικά.
Με αγάπη

Αναστάσιος είπε...

Προς:
11 Ιουνίου 2020 - 6:50 μ.μ.
13 Ιουνίου 2020 - 11:00 π.μ.
14 Ιουνίου 2020 - 12:13 μ.μ.

Αγαπητέ μου ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος στις ομιλίες του, μας διδάσκει ότι η μετάνοια είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πνευματικής ζωής. Η αναγνώριση της αμαρτωλότητός μας, ο πόνος επειδή πικράναμε το Θεό, η απόφαση για μια αλλαγή και η καταφυγή στην εξομολόγηση αποτελούν την απαρχή της σωτηρίας μας.
Δεν χρειάζεται τις δικές μου υποδείξεις, αλλά ούτε και τις δικές σου, πρόσεξε την σωτήρια της ψυχής σου και μην κοιτάζεις των άλλων.
Η μετάνοια χρειάζεται χρόνο, κόπο, άσκηση, αγώνα κάτω από την χάρη του Θεού και τις υποδείξεις του Πνευματικού. Και πραγματώνεται με υπομονή και μυστικά στην ψυχή του ανθρώπου, όλα αυτά τα γνωρίζει και τα γεύεται κατά την εξομολόγηση του στον Πνευματικό του ο Παναγιώτατος, ας προσπαθήσουμε και εμείς χωρίς να ξεχνάμε ότι η μετάνοια είναι έργο της θείας χάρης. Τα υπόλοιπα που γράφεις (11:00, 12:13) είναι περιττά και πέφτεις στην κατάκριση. Δεν είναι σωστή η ενασχόληση με τη ζωή και τα υποτιθέμενα σφάλματα των άλλων.
Με αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι Αναστάσιε πουν δεν χαρίζεις κάστανα και δεν ανέχεσαι αυτούς που κάνουν κρα.

Ανώνυμος είπε...

Οι σχολιαστές που αναφέρεις Αναστάσιε δεν ασχολούνται με την ζωή του Πατριάρχου, την οποίαν άλλωστε δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε. Αναφέρονται στο δημόσιο λόγο και στις δημόσιες ενέργειες του, που έχουν σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη, τα οποία όλοι βλέπουμε. Και δεν τα επισημαίνει μόνον ο κάθε τυχαίος σχολιαστής, αλλά και Μητροπολίτες και Κληρικοί και Αγιορείτες.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αγαπητέ Αναστάσιε αδυνατείς να διακρίνεις την πλάνη και είναι προφανές ότι ασπάζεσαι την παναίρεση του Οικουμενισμού, όπως κι ο πατριάρχης.
Ο Θεός να σε λυπηθεί και να σε φωτίσει εις μετάνοιαν

Ανώνυμος είπε...

Διαχειριστή τα έχεις πολύ μπερδεμένα αν και είσαι καλής διάθεσης άνθρωπος. Σε μπερδεύουν πολύ οι οικουμενιστές που έχουν αυξηθεί στους έσχατους καιρούς μας.

Ανώνυμος είπε...

Διαχειριστή 2:03 μμ
Δεν σου είπε ότι το κάνεις για υλικά συμφέροντα και φιλοδοξίες αλλά ότι βλάπτεις την ψυχή σου

Ανώνυμος είπε...

Για τον διαχειριστή
Βάλατε τα σχόλια που εκφράζουν τις αντιρρήσεις και σας επικρίνουν και αυτό σας τιμάει πολύ.

Προσέξτε τις κολακείες και τους κόλακες που σας κολακεύουν για κάθε πράξη και στα οποιαδήποτε λάθη μεγάλα και μικρά.. Αυτοί βλάπτουν την ψυχή σας και σας παρασέρνουν στην αμετανοησία.

Φωτεινός

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο καλό στο "Ακτίνες"

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Δηλώσεις που προκαλούν τον οίκτο και τον κλαυσίγελω...
Τι ακούσαμε αυτές τις μέρες με αφορμή τα ονομαστήρια του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως!
Τι "πάνυ", τι "τηλαυγής φάρος της Ορθοδοξίας" sic, τι το ένα, τι το άλλο.
Ναυτία να σε πιάνει...
Λ. Ν.

13 Ιουνίου 2020 - 11:39 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ας γράφουν ότι θέλουν οι γνωστοί. Είναι τα ίδια πρόσωπα που γυροφέρνουν ως γυρολόγοι με την άχρηστη πραμάτια τους στα ιστολόγια.
Οι ευχές του συνολικού πληρώματος της Εκκλησίας είναι θερμές για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ανώνυμος είπε...

Ο διαχειριστής δεν έχει βλέψεις υλικές και συμφέροντα κοσμικά σαν άλλους. Ο,τι κάνει και λέει πιστεύω ότι το πιστεύει ότι είναι καλό.
Απλά έχει πλανηθεί.
Δεν είναι οικουμενίσταρος σαν άλλους που υποτιμούν τους Ορθόδοξους.

Ανώνυμος είπε...

Είναι σχόλιο που όταν το διάβασα 11.39 δεν με έπιασε ναυτία (δεν είμαι έγκυος για να έχω τέτοια συμπτώματα) αλλά κλάματα για αυτόν που τα γράφει και θέλει να παριστάνει τον χριστιανό. Ο Θεός να τον ελεήσει.

Ανώνυμος είπε...

Για 9:48 μμ
Η ναυτία δεν πιάνει μόνο τις εγκύους...
Ντροπή σου να μιλάς τόσο άσχημα για τον Ορθόδοξο που διαφωνεί με τον λατρευτό σου πατριάρχη...
Αλλά κανένας φιλοπατριαρχικός οικουμενιστής θα είσαι...