Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα


«Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος τέλεσε παράκληση ενώπιον του ιερού σκηνώματος.» γράφει στο δελτίο τύπου η Μητρόπολη.
Τα όσα ειπώθηκαν από τον Μητροπολίτη και τους Κυβερνητικούς παράγοντες κατά την περίοδο των απαγορεύσεων της λιτάνευσης του σκηνώματος του Αγίου για τον covid-19 τα ξέχασαν.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ( έγραφε ο Ν. Γκάτσος)
Θα συνιστούσα σε πολιτικούς και κληρικούς να μην λένε μεγάλα λόγια. Γιατί όσο μεγαλύτερα λέγουν, τόσο και περισσότερο εκτίθενται. Χορτάσαμε από λόγια παχιά και μεγάλα...  των πολιτικών, αλλά τώρα ξεχνούν τι έλεγαν και έγραφαν ή τα μετριάζουν και οι Επίσκοποι. Άλλο να τα καταγράφει κάποιος σε ένα φύλλο χαρτιού ή σε mail και άλλο πρόσωπο με πρόσωπο όταν ειδωθούν.

 Μετά τις φιλοφρονήσεις (χωρίς μνήμη για τα επίμαχα θέματα) το δελτίο τύπου γράφει: «Ο Μητροπολίτης Κερκύρας έδωσε στον κ. πρωθυπουργό ως δώρο μία αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ ο κ. πρωθυπουργός παρατήρησε την γλυκύτητα του προσώπου του Αγίου.»

Βοήθειά μας.
Α.Κ. 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που έλεγαν τότε οι εκκλησιαστικοί μας ήταν για τα μάτια του κόσμου. Τώρα κάνουν τους γνωστούς τεμενάδες στους έχοντας και κατέχοντας. Έτσι είναι η ζωή μας ένα θέατρο.

Ανώνυμος είπε...

Μα τρέμει στη κυρά του εμπρός ο φτωχός Κουταλιανός
Στουδιτης

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι διώχθηκε ο Κερκύρας ..... τώρα ή έπρεπε να μήν υποδεχτεί τον προθυπουργό ή να δείξε μεγαλοψυχία...
Ίσως αυτό να έδειξε..... πάντως χρειάζονταν να διαμαρτυρηθεί....
Εκτός καί τό έκανε εκτός κάμερας....

Ανώνυμος είπε...

Κρατάς τα προσχήματα δεν τολμάς να γράψεις τα όσα έπρεπε να πεις διότι το τι ως Λέων ωρυόμενος φώναζε τόσο εναντίον της κυβερνήσεως και εναντίον του αρχιεπισκόπου Αθηνών τώρα τα ξεχάσαμε όλα μπροστά στην εξουσία την οποία έχει ο κύριος πρωθυπουργός αυτοί είμαστε τέτοιοι άρχοντες μας αξίζουν Και βέβαια οι εκκλησιαστικοί ηγέτες μας Εφόσον είναι υπό την κρατική εξουσία θα πρέπει να την υμνούν παρουσία της

Ανώνυμος είπε...

Τα λόγια τού Κερκύρας έστειλαν κάποια μηνύματα ......

Ανώνυμος είπε...

Ο άγιος Κερκύρας οταν είδε την γλυκύτητα του προσώπου του αξιότιμου κυρίου πρωθυπουργού τότε κατανόησε ότι όλα όσα είχε κάνει ο πρωθυπουργός τα είχε κάνει για την υγεία όλων μας Ίσως Πήρε και ένα μάθημα από τους γείτονες Σέρβους ή να πήρε κι άλλο μάθημα από τους θανάτους που γίνανε στην αδελφή Ρωσία και πεθάνανε επίσκοποι κληρικοί και πολλοί πιστοί διότι δεν πειθάρχησαν στα μέτρα της εκεί κυβερνήσεως Έτσι λοιπόν η γλυκύτητα του προσώπου του πρωθυπουργού μας έκανε τον σεβασμιότατο να αναθεωρήσει άποψη. Ας είναι ευλογημένο το όνομα του κυρίου μας

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολλά τα λεφτά του ΕΣΠΑ Άρη. Τα ταλαρα για τα παγανελια πρέπει να τα υπολογίζει ο κάθε ευσυνείδητος άρχοντας Άρη. Άντε και καλά περιφεριακα Κρασα....

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Νεκτάριος μάλιστα, υποστήριξε όλα όσα γίνονται και οι απαγορεύσεις στους πιστούς εντάσσονται σε πρόβα για την επιβολή «παγκόσμιας δικτατορίας»: «Εύχομαι και προσεύχομαι στο Θεό να εκλείψουν όλα τούτα τα μέτρα ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τη χαρά της Αναστάσεως και το Πάσχα του Κυρίου μας. Κανένας από εμάς δεν θα αντέξει να εορτάσει το Πάσχα μέσα στ σπίτι του. Προσευχηθήκαμε να αλλάξουν οι καταστάσεις και αυτής της πρόβας που γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται και στην πατρίδα μας»! ....έλεγε κάποτε!!!!!!!!!!!! Ουαι υμίν!!για ποιους τα είπε άραγε αυτά τα ουαί;;;; Τώρα τεμενάδες. Αλλος αφορίζει, άλλος προσκυνά τον πρωθυπουργό, αλλος....Τελικά ο απλός χριστιανός τι πρέπει να πιστέψει;;; τι πρέπει να κάνει;;; Α ξέχασα...υπακοή!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας είναι ακόμη υπόδικος, επειδή παραβίασε την ΚΥΑ και Κοινώνησε την Δήμαρχο Κερκύρας και ελιτάνευσε το Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος.
Το γεγονός ότι εδέχθη με αγάπη τους διώκτες του, δείχνει ότι έκανε το καθήκον του ως Επίσκοπος και ως Χριστιανός, συγχωρώντας αυτούς που τόν καταδιώκουν.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο όταν υπάρξει πλήρης διαχωρισμός Εκκλησίας πολιτείας και σταματήσει η μισθοδοσία απ' το κράτος θα αλλάξουν πολλά. Όμως θα υπάρχουν θετικά και αρνητικά.

Ανώνυμος είπε...

Ο πρωθυπουργός γυρίζει τώρα στά προσκυνήματα "προσδοκών ανάσταση εκ νεκρών" τουτέστιν αφορισμών ! Κάτι τον τρώει φαίνεται εσωτερικά, κάποιες υποσχέσεις φαντάζομαι θα έχει από αρκετούς αρχιερείς "άφησε τον Αμβρόσιο να λέει, δεν πιάνει ο αφορισμός του, εμείς είμαστε εδώ..." καί άλλα τέτοια παρηγορητικά "μέχρι να βγεί η ψυχή μας...". Καί μετά βλέπουμε...Όμως άν δεν μετανοήσει ταπεινά όπως ο τελευταίος ασήμαντος άνθρωπος, δύσκολο θα είναι τό "μετά...".Καί γι΄αυτόν, καί για την Κεραμίδα, και τον Χαρδαλιά πού κάνει τον κάουμπόυ σκορπώντας βαριά πρόστιμα σε φτωχούς ανθρώπους παίρνοντάς τους μετά τα σπίτια μέσω Εφορίας απλήρωτης, με αντισυνταγματικές ΚΥΑ, κλείνοντας επιχειρήσεις, πετώντας χιλιάδες ανθρώπους στούς δρόμους με το πρόσχημα μιάς αμφισβητούμενης γρίπης πού την γενικεύουν ώς κορονοϊό.