Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΕΝΑΣ ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ


 ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

ΕΝΑΣ ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ
 
Ο Μάρκος Δράκος υπήρξε ανθρωπος ευλογημένος. Με χαρακτήρα σταθερό και κατ εξοχήν αγαπητικό, Έχει πλέον καταδειχθεί ερευνητικά με σειρά συνεντεύξεων του Κλείτου Ιωαννίδη με τους αντάρτες της ΄΄Βασιλικής ΄΄ και τους κατοπινούς της ανταρτικής ομάδας του το γεγονός ότι υπήρξε κατ εξοχήν ανθρωπος προσευχής.
Χαρισματικός ηγέτης με τεράστιες αντοχές και υπομονή και απαράμιλλη ψυχραιμία . Εξήλθε αλώβητος με τους άντρες του από δεκάδες κλοιούς στους χειμώνες της Επανάστασης. Αν αναλύσει κάποιος τις διαφυγές και τα ορεινά του δρομολόγια κυριολεκτικά μένει άφωνος για τις αντοχές και το τακτικό και στρατηγικό μυαλό του.
Μια άλλη αρετή του που προκύπτει από την έρευνα ειναι η ευθυκρισία του και η δυνατότητα του να ΄΄διαβάζει΄ τους ανθρώπους και να αντιλαμβάνεται τον τρόπο σκέψης του αντιπάλου και τις πλεκτάνες του .
Δεν ήταν απλά πολεμιστής. Άνδρας βαθιάς μελέτης και με έντονη πνευματική καλλιέργεια έζησε κατά Θεόν ενσυνειδήτως και μαρτυρείται πλειστάκις το φωτεινό του πρόσωπο και το καθάριο του βλέμμα. Μέτοχος της Παραδόσεως μας και εραστής της ελευθερίας του προσώπου πρόλαβε να λαμπρύνει το συνδικαλιστικό κίνημα της Κύπρου και τις νεανικές πρωτοβουλίες της Εκκλησιας της Κύπρου
Ο λαός μας τον τραγούδησε και στηρίχτηκε στις ανδραγαθίες του ανδρείου και ταπεινού Λυκούργου τον θεωρούσαν
Οι Βρεττανοί έναν εκ των τριών κορυφαίων επιχειρησιακών της ΕΟΚΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: